Bitcoin -jaký je Váš názor?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marena
Kontaktovat uživatele:

Bitcoin -jaký je Váš názor?

#1 Příspěvek od Marena »

Tohle se nem pres noc vylouplo v praci. Zatim jsem se s bitcoinem potkal jen jednou, kdy v jedne firme doslo k zasifrovani souboru a utocnik za odsifrovani pozadoval asi 0.9 bitcoinu.
uploadfromtaptalk1407395951216.jpg
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: Bitcoin -jaký je Váš názor?

#2 Příspěvek od pkotatko »

Nemam ekonomicke vzdelani. Bitcoiny mi pripadaji tak trosku jak vylepsena pyramida. Ti prvni co se s nimi svezli vydelali balik. A ti posledni......
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Bozha

#3 Příspěvek od Bozha »

Doporučuju mrknou na některé články tady: http://www.root.cz/n/bitcoin/ - některé jsou jistě dosti technické, některé jsou psány přístupným jazykem.

Bude jistě zajímavé, jak se tahle kryptoměna vyvíjet dál, osobně se obávám že v horizontu 10 let uhyne (=ztratí výrazně na hodnotě), ovšem nikoliv z technických, ale z politických důvodů (kriminalizace, regulace, zdanění a jiné zásahy na úrovni států).

Jinak kryptoměny jsou hodně zajímavé téma, pokud vás zajímá technika a matematika. Důležité je, že jich existuje hodně odrůd, a samozřejmě se dají postavit i tak, aby byli oškubáni "hejlové" :D
Marena
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marena »

No přijde mi to takový všelijaký. Myslim si, že se pod touto měnou bude skrývat dost podvodníků jak už jsem se setkal. Jen mi není moc jasný, jak i tenhle "bitcomat" bude fungovat. Na display je že až od 18.8.. Jsem si nevšiml ani žádného vstupně výstupního zařízení, alespoň na kreditku. Nebo se tam bude platit přes paypal :-D
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
twint

#5 Příspěvek od twint »

zkusil sem to pred vicjak rokem kdyz se to rozjizdelo v CR. koupil jsem 0.1 BTC za cca 200. po par mesicich server udajne hacknut a vsecny bitcoiny fuc :D. po pul roce me volala kriminalka ze na majele serveru byla podana hromadna zaloba nebo tak neco. vyslech, sepsani milonu papiru a nic.
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
corona

#6 Příspěvek od corona »

Bitcoin je kryt propáleným uhlím a vyzářeným uranem.
Přečetl jsem o něm, co se kde dalo a závěr je, že se nehodlám angažovat.

Pliv na něj!
:lol:
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Genagen »

corona píše:Bitcoin je kryt propáleným uhlím a vyzářeným uranem.

Coz je uprimne o dost vic, nez cim jsou kryte penize, co mame v penezence a na ucte v bance :-)
Bozha

#8 Příspěvek od Bozha »

corona píše:Bitcoin je kryt propáleným uhlím a vyzářeným uranem.

Přesnější by bylo asi napsat "Tento *coin je kryt je mnoha tunami CO2 a mnoha MJ tepelné energie, který si žadatel může kdykoliv na vlastní náklady vytěžit z atmosféry zpátky" :D
psena
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od psena »

Před pár lety jsem toto téma sledoval ovšem velmi okrajově, víceméně jsem ho přeskakoval, ale věděl jsem i něm.. škoda, kdybych koupil za pár tisícovek tak dnes asi kupuju barák:-)
Dnes bych tam peníze nedal, je to jak na houpačce + mnoho hacknutých peněženek.
hates

#10 Příspěvek od hates »

Tezeni bitcoinu je den ode dne horsi. Kdo zacal tezit na zacatku je za vodou. Chtel jsem to zkusit cca pred pul rokem se svym vypocetnim clusterem a muzu rict ze jen tak nekdo nema v datahousu plonkovnich 10 masin s celkem 20 cpu a 80GB ram. Radeji jsem se ale na to vykaslal, protoze pri prepoctu ze bych do toho musel nahazet grafiky kvuli rychlejsimu vypoctu a cenu elektriny a vseho okolo, tak se mi ten cluster hodil na jinou praci, ktera videla mnohem vic.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“