Výběr helmy na motorku

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Pajik_CZ

Výběr helmy na motorku

#1 Příspěvek od Pajik_CZ »

Zdravím pánové. Mám opět prosbu - víc hlav prostě víc ví :)

Hledám helmu na motorku - Suzuki V-strom 650...

Požadavky -
-výklopná tlamička :)
-vnitřní tmavé brýle
-vícepolohové plexi
-cena do 5k

Měl jsem vyhlídnutou LS2 Ride, ale o té jsem zjistil, že má plexi buď otevřené, nebo zavřené, nelze nechat větrací škvírku... Helmu chci kupovat novou, žádný bazar.. Díky moc.
zase jen na zemi...
ifin

Re: Výběr helmy na motorku

#2 Příspěvek od ifin »

Novou zcela určitě, vytvaruje se ti potom částečně podle hlavy. Na vyklápěčku bych se vykašlal, měl jsem ji a k srdci mi nepřirostla... Kamarád se taky vrátil k integrálce. Bezpečné by teoreticky měly být všechny, takže zásadní kriterium je pohodlí. Takže hybaj do obchodu a zkoušet a zkoušet...a hlavně nekoupit první, která ti padne do ruky. Jestli jsi z Ústí tak si zajeď do Mýta, je tam co si pamatuji docela výběr. Vyzkoušet ideálně i na moto (hlučnost).
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Xenomorfus

#3 Příspěvek od Xenomorfus »

Mno, pane kolego, z toho, co tak asi pro Tebe pripada v uvahu (tedy vzhledem k cene) a co mam osobne par kilaku odzkouseno a za ty penize je slusna, tak
http://motoshop.miramoto.cz/cz/e-shop/2 ... eskla.html
Mam ji pro spolujezdkyne a se tam ji na hlavku taky dam.
Osobne uz ale druhou sezonu jezdim http://www.lazerky.cz/lazer-monaco-pure-carbon a to se neda srovnat.
Po vice nez 20-ti sezonach a vice nez 370 000km za riditky bych asi do niceho jineho uz nesel.
A co se tyce vyklapecek vs. "nevyklapecek", tak jezdim asi 10 sezon vyklapecky s tim, ze sem mel i Nolanku "nevyklapecku"...a rozhodne preferuji vyklapecky.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Alonso68
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Alonso68 »

Ahoj,
sám jezdím taky V-stroma, přilbu mám kvůli brýlím taky vyklápěčku, Caberg Rhino. Vybral jsem blbě, tehdy mě omezovala cena. Přilba je hlučná, vnitřní "tmavé brýle" se poškrábaly jen vyklápěním, plexi postupně přestalo držet v mezipolohách. Musel jsem upravit panty. Mám ji asi 4roky a 20 000km. Na příští sezonu zkusím něco dražšího.
Kamikaze591

#5 Příspěvek od Kamikaze591 »

Já se jen vyjádřím k ls2, mám ji a plexi samozřejmě má poloh více. Odhadem tak 4.
Pajik_CZ

#6 Příspěvek od Pajik_CZ »

ta RIDE? V tom případě čumím, koukal jsem na video na YT, a tam říkal, že má jen 2 polohy. Tím by vyhrála mé výběrové řízení :) Nevím čím, ale je mi prostě sympatická :) Mám integrálku LS2, a spokojenost maximální
zase jen na zemi...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od blesk »

Jaký je rozdíl mezi LS2 EASY a RIDE? Moje žena má EASY a já se do ní "zamiloval" (tentokrát do helmy :-D ) tak si chci taky pořídit EASY a rád bych věděl rozdíly oproti RIDE, cena je stejná...
Tomin

#8 Příspěvek od Tomin »

Kdyby jsi se chtěl mrknout na testy ohledně bezpečnosti, tak tady: http://sharp.direct.gov.uk/

Já kupoval helmu na sportovní ježdění na okruhu, tak jsem vybíral něco s pěti hvězdičkama.. :)
Adam70

#9 Příspěvek od Adam70 »

Hledám helmu na motorku - Suzuki V-strom 650...

Požadavky -
-výklopná tlamička
-vnitřní tmavé brýle
-vícepolohové plexi
-cena do 5k

tak tohle splňuje Schubert C3 :wink: , tedy kromě ceny.
Nebudu Ti do toho kecat, ale u bot, kalhot i bundy jsem koukal „i“ na cenu, u přilby ne. Hlavu mám jen jednu a před C3 jsem měl dvě výklopky :oops: cca +- 3-7000Kč foukalo, hučelo a ta váha, brrr
Manželce jsem koupil LS2, ale ta najezdí ročně 200km jako baťůžek a cestovní rychlost málo kdy přesáhne 100km/hod

přišetři 8)
xxx
Pajik_CZ

#10 Příspěvek od Pajik_CZ »

co jsem koukal, tak ta LS2 Ride ma 4 hnezdy z 5. To by slo... :)
zase jen na zemi...
RS955i

#11 Příspěvek od RS955i »

Dvanast rokov dozadu som testoval prilbu bola to Shoei XR 700...No a schytala to zamna .A že to bola pecka!Z nehody a +-dve hodiny si nič nepamätám Čosi o tom viem ale len z rozprávania:-).
.Kúpil som ju v bazari cca Kc 1000.
Za jej náhradu som nemal najmenšie výčitky vo výpredaji niekde v rakusku zaplatiť cca400Euro.Vtedy to bol môj dvojmesačný plat...
Peniaze za prilbu sú dobrá investicia!
Ja už o tom nepochybujem.
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DavidB »

...za mě bych taky nešel do vyklápěčky, ale integrál... jestli nespěcháš, v září začínají u Louise výprodeje starých modelů a dají se sehnat helmy za super ceny a navíc v září mají mnohem větší výběr z velikostí a barev než třeba v lednu.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Doktor »

Pajik_CZ píše:Požadavky -
-výklopná tlamička :)
-vnitřní tmavé brýle
-vícepolohové plexi
-cena do 5k
Nedávno sem řešil to samé. Bez úspěchu. Nakonec sem to vzdal a ve výprodeji koupil "zadarmo" klasickýho SHARKa RSF3. :wink:
Pajik_CZ

#14 Příspěvek od Pajik_CZ »

DavidB píše:...za mě bych taky nešel do vyklápěčky, ale integrál... jestli nespěcháš, v září začínají u Louise výprodeje starých modelů a dají se sehnat helmy za super ceny a navíc v září mají mnohem větší výběr z velikostí a barev než třeba v lednu.

proc ne vyklapecku? me se libi...
zase jen na zemi...
RS955i

#15 Příspěvek od RS955i »

Jeden a pol kila polykarbonat...
no ale ked sa ti paci- aj to je pre ludi :?
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“