Gimbal na letadle

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Janmodell

Gimbal na letadle

#1 Příspěvek od Janmodell »

Zajímalo by mne, jestli někdo z vás používá gimbal na "křídlatém" aeroplánu. Jak se pilotuje, když v brýlích uvidím pouze stabilizovaný obraz a neuvidím pohyb modelu. Možná by se muselo létat podle umělého horizontu. Asi by se to dalo řešit tak, že kamera na gimbalu by sloužila pouze k záznamu a pro přenos do brýlí by byla pomocná kamerka připevněná napevno k modelu - ale to bych zase neviděl co natáčím ...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: Gimbal na letadle

#2 Příspěvek od Ancistrus01 »

Můžeš použít Camera Switcher ;) a pak si můžeš přepínat mezi tím co vidíš...
Amper

Re: Gimbal na letadle

#3 Příspěvek od Amper »

Osobne pouzivam i na copteru dve kamery. Malou FPV kameru s OSD a GoPro pro zaznam.

Vzhledem k tomu ze GoPro ma vetsi uhel zaberu tak vzdy je to tak ze co vidis v FPV mas i v GoPro. Pri pouziti GoPro me brutalne vadil ten uhel zaberu, vsechno pak vypada brutalne daleko a mel jsem s tim problem. A to jsem mel obe kamery staticke. Litat s videem z gimbalu me prijde skoro nemozny, to bych asi nedal.

Ted planuju zmenu - pridat head tracker tak ze naklon gimbalu a fpv kamery bude stejny ale fpv bude mit jeste moznost otaceni do stran (mam jen 2D gimbal)

Dalsi vyhoda je ta ze FPV mam na copteru stabilne a kdyz ladim nejake veci tak neriskuju ze si omlatim gimbal s kamerou.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“