Motor DLA 56 problémy
Motor DLA 56 problémy
Zdravím,
páni kolegové, mám problém s motorem DLA 56. Po vybalení a namontování motor chodil jak hodinky. Po záběhu bylo provedeno jemné doladění přechodů a maximálních otáček a od té doby je motor řekněme stále rozladěn, uvedu příklad motor chodil, létání bylo radostí, pak bez jakého koliv zásahu motor začal vynechávat v přechodech z min. do max. ot. a bylo nutné povolit L jehlu bylo provedeno asi 5 startů a motor začal mít vysoký volnoběh a velkou prodlevu než klesl na volnoběžné otáčky (staženo na volnoběh a otáčky cca 30 - 45sekund někde kolem 2500 a poté klesly na nějakých 1400) opět provedeno doladění a motor chodil na zemi jak brus, až do prvního startu kdy se ve vzduch začal chovat zese jako bohatý kolem půl plynu a nešel na 100% ani na plný plyn a po 5ti minutách letu při přiblížení na přistání a přechodu na volnoběch po pár vteřinách zhasl a nešel opětovně nastartovat.
Takže základní nastavení doladění a pořád ty samé problémy a jak jsem zjistil od kolegů z letiště mají, tento problém další dva.
Vyzkoušely jme už snad vše ladění s haupnou i bez výměny membrán na sání vyčištění různé vrtule a pořád to nechodí.
Někdo nebo někde jsem se dočetl o naletování trubyčky na víčko od sání a vyvedení do boku trupu kvůli tlaku, toto bych chtěl provést až jako poslední možnost.
A tak se ptám, nemáte nějakou radu nebo neznáte někoho s podobným problémem a řešením?
Děkuji.
páni kolegové, mám problém s motorem DLA 56. Po vybalení a namontování motor chodil jak hodinky. Po záběhu bylo provedeno jemné doladění přechodů a maximálních otáček a od té doby je motor řekněme stále rozladěn, uvedu příklad motor chodil, létání bylo radostí, pak bez jakého koliv zásahu motor začal vynechávat v přechodech z min. do max. ot. a bylo nutné povolit L jehlu bylo provedeno asi 5 startů a motor začal mít vysoký volnoběh a velkou prodlevu než klesl na volnoběžné otáčky (staženo na volnoběh a otáčky cca 30 - 45sekund někde kolem 2500 a poté klesly na nějakých 1400) opět provedeno doladění a motor chodil na zemi jak brus, až do prvního startu kdy se ve vzduch začal chovat zese jako bohatý kolem půl plynu a nešel na 100% ani na plný plyn a po 5ti minutách letu při přiblížení na přistání a přechodu na volnoběch po pár vteřinách zhasl a nešel opětovně nastartovat.
Takže základní nastavení doladění a pořád ty samé problémy a jak jsem zjistil od kolegů z letiště mají, tento problém další dva.
Vyzkoušely jme už snad vše ladění s haupnou i bez výměny membrán na sání vyčištění různé vrtule a pořád to nechodí.
Někdo nebo někde jsem se dočetl o naletování trubyčky na víčko od sání a vyvedení do boku trupu kvůli tlaku, toto bych chtěl provést až jako poslední možnost.
A tak se ptám, nemáte nějakou radu nebo neznáte někoho s podobným problémem a řešením?
Děkuji.
Re: Motor DLA 56 problémy
Dej sem nějaké fotky, jak máš motor zabudovaný, ať si můžem udělat představu. Takhle ti asi těžko někdo poradí.
Edit: Tohle se ti může hodit:
http://www.rcworld.com.au/media/downloadspdf/DL%20ENGINES%20%20-%20DLA%2032-56-112%20%20OPERATING%20INSTRUCTIONS%20June%202010.pdf
Edit: Tohle se ti může hodit:
http://www.rcworld.com.au/media/downloadspdf/DL%20ENGINES%20%20-%20DLA%2032-56-112%20%20OPERATING%20INSTRUCTIONS%20June%202010.pdf
motor je hlavou dolů, od přepážky ke rarburátoru je 5cm, výfuk je standatní hrníček a nádrž je v ose s motorem (není níž ani výš než motor) vzdálenost od přepážky 4cm
Může to být více věcí. Téměř jisté je, že se mění bohatost směsi. Jde jen o to proč. Buď ti to někde saje falešný vzduch, nebo se ti mění bohatost směsi díky proudění okolo dírky referenčního tlaku. Zaměřil bych se taky na to, jesti se ti vibracemi nepovoluje jehla. Pokud to tedy dělá i bez haupny...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Pokud je to nová nádrž a motor, tak bych ji vymyl, propral bimbátko a vyčistil karbec, vyndat jehly, membrany atd. Zkontrolovat palivové vedení. Seřídit na tovární nastavení. Potom to lehce odladit.
Kdyby to nepomohlo, tak vyměnit svíčku, zkusit jiný benzín.
To je to nejjednodušší a nejlevnější.
Po těchto úkonech můžeš začít laborovat s nasáváním vzduchu, nebo se zapalováním.
Když pujdeš systematicky krok za krokem tak na to přijdeš během chvíle.
Ale co jsem se tu dočet u jiných s problémama, tak to dopadne tak že se tu rozjede 5 stránokvá diskuze o tom že tím to být nemůže a že je to určitě něco jiného. A že to jsem kontroloval a ve finále je to skříplá palivová hadička.
Teď záleží jak se k tomu postavíš.
Kdyby to nepomohlo, tak vyměnit svíčku, zkusit jiný benzín.
To je to nejjednodušší a nejlevnější.
Po těchto úkonech můžeš začít laborovat s nasáváním vzduchu, nebo se zapalováním.
Když pujdeš systematicky krok za krokem tak na to přijdeš během chvíle.
Ale co jsem se tu dočet u jiných s problémama, tak to dopadne tak že se tu rozjede 5 stránokvá diskuze o tom že tím to být nemůže a že je to určitě něco jiného. A že to jsem kontroloval a ve finále je to skříplá palivová hadička.
Teď záleží jak se k tomu postavíš.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak to popsal naprosto přesně. Jen bych doplnil s tou polohou nádrže si hlavu lámat nemusíš, walbro si saje spolehlivě a tlak paliva si stabilizuje. Ty fotky by taky mohly něco napovědět.
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejné problémy se dvěma, nechci říct čínskými, ale levnými motory...
DLA 32, DLA 112, stále stejný, pořád ladím, točím šroubkama, chvilku to funguje, v průběhu letu
se to změní. Jeden karburátor jsem rozebral, nic jsem nenašel, v nádrži také nic. Zkusím ještě tu
112, jestli v karburátoru něco najdu. Nádrž už jsem čistil 3x a nic tam nebylo.
Je zajímavé, že OS Max GT60 jsem seřídil jednou a od té doby vylítal 15 l a na jehly jsem ani nešáhl
Čím to asi bude
. Mám takový pocit, že budu muset karbce vyhodit a dát origo Walbro. 
DLA 32, DLA 112, stále stejný, pořád ladím, točím šroubkama, chvilku to funguje, v průběhu letu
se to změní. Jeden karburátor jsem rozebral, nic jsem nenašel, v nádrži také nic. Zkusím ještě tu
Je zajímavé, že OS Max GT60 jsem seřídil jednou a od té doby vylítal 15 l a na jehly jsem ani nešáhl
Čím to asi bude
FilipV píše:Mám stejné problémy se dvěma, nechci říct čínskými, ale levnými motory...
Je zajímavé, že OS Max GT60 jsem seřídil jednou a od té doby vylítal 15 l a na jehly jsem ani nešáhl![]()
Čím to asi bude. Mám takový pocit, že budu muset karbce vyhodit a dát origo Walbro.
Mám DLE30 a taky občas ladím. Jako první benzín to není špatné. Člověk se dobře naučí rozebírat a ladit
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
- Bucker131
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem taky vytáh éro (DLA 56) a taky jsem musel ladit. Zdálo se mi po prvních dvou letech že mi prostě nejdou přechody a hapruje volnoběh. No přitažení Lka o půl otočky to zpravilo a motor zas jede jak pila. Hold se ty jehly asi trošku pootáčej vibracema (u mě kor, mám tam hrneček). Nejspíš by pomohla kapka nějáký žvejkačky kolem zavitu, aby to ško víc ztuha, nebo jehly něják zajišťovat (stačilo by kus hliníku s dvouma dírama o stejné rozteči na jehly a přitahovat jehly na červík).
Zatím to moc neřeším, ale do budoucna možná
Zatím to moc neřeším, ale do budoucna možná
Stačí kus drátku, omotat okolo šroubu jehly a protáhnout drážku na šroubovák...
sharkcom píše:Stačí kus drátku, omotat okolo šroubu jehly a protáhnout drážku na šroubovák...
No jo, ale při každém štelování sundat kužel, vrtuli, kryt motoru... Není nějaké lepší řešení?
Pat
Futaba T14SG
Žádný štelovaní se pak konat nebude. Dobře seřízenej, nainstalovanej a zaběhlej motor se už nemusí štelovat.
sharkcom píše:Žádný štelovaní se pak konat nebude. Dobře seřízenej, nainstalovanej a zaběhlej motor se už nemusí štelovat.
ok souhlasím.
Pat
Futaba T14SG
Taky se dá požít dvou destiček se závity pro jehly. Skrz ně prošroubovat jehly a po seřízení destičky rozepřít šroubkem mezi jehlama v závitu v jedné destičce. Snad jsem se vymáčk o trochu pochopitelně, jak to myslím. Bohužel momentálně nemám jak to namalovat.
Vždyť proti vytáčení jsou tam pružiny.
Nestačilo by kouknout na ně, napružit, nebo je vyměnit?
Schválně si je zkuste označit jestli se sami povolují....
Nestačilo by kouknout na ně, napružit, nebo je vyměnit?
Schválně si je zkuste označit jestli se sami povolují....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....