Retro pláště + duše Favorit 630

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

Retro pláště + duše Favorit 630

#1 Příspěvek od Bucker131 »

Dobrý večír pánové, minulý týden vyčaroval tatík z hlubin svých skadišť velice slušnýho Favorita. Typ jsem si nestih napsat, ale kolo bylo až na gumičky na brzdách, smáčknutý (ale nezpuchřelý !!! ) pláště a nejspíše odešlý duše v podstatě provozuschopné. Rozhod jsem se ho podomácku zrenovovat a udělat z něj takový retro kolo na denní ježdení. Jako jediný problém se vyskytl být shánění duše a plášťů. Přední plášť asi pujde použít, duše se dělají univerzální na dnes 622 tak zároveň na 630 kola. Snažím se ale sehnat nové pláště a mám pár dotazů.

1. Originál 32 - 630 plášť se mi zdá být na dnešní poměry spíš "trekové" šířky. Dá se bez výměny ráfku použít 25 šířka?

2. Dá se někde sehnat pláště se světlou (žlutou - bílou - šedou) obručí - tím myslím barvu strany pláště. Kde?

A vůbec rád bych tam dal pláště s velice jemným vzorkem a žádné trekové traktory, které se dělají dneska.

Díky :)
malé zvíře

Re: Retro pláště + duše Favorit 630

#2 Příspěvek od malé zvíře »

Pokud je původní plášť 32-630 tak co třeba tohle: http://www.hobby-bike.cz/nahradni-dily- ... 88630.html
Last one alive, lock the door!
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bucker131 »

jo ta barva by byla ideální a zítra tam volám jestli je opravdu v týhle barvě, jestli to není ilustrativní...

každopádně teď mě nejvíce zajímá, co je lepší s tou šířkou... Dopředu tenčí, dozadu tlustší kvůli nosnosti? (nosnost na plášť 72kg, já mám 85kg), nechat oba origo šířka 32?
jez_cz

#4 Příspěvek od jez_cz »

Bucker131 píše:každopádně teď mě nejvíce zajímá, co je lepší s tou šířkou...
Klidně můžeš jít do té pětadvacítky na obě kola, jen to bude chtít vyměnit i ráfky. Když jsem jezdíval, tak jsme tomu říkali pologalusky. Šířku to má jako galuska a je to míň náchylné na defekty než galuska. Hlavní efekt je, že pětadvacítka má menší valivý odpor a tak to kolo po silnici pěkně uhání s menší dřinou. Hodně záleží na tom, kde budeš převážně jezdit. Na silnici určitě 25, do terénu raději 32 (stejně jsem terény jezdil na 25). Také je to o tom, kolik najezdíš - pokud hodně, tak může být dobrým řešením mít dvě sady kol a měnit podle potřeby.
I květák je jen vycepované zelí
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Bucker131 »

Díky za odpověď. No já budu právě jezdit hodně hlavně po silnici. Za terén považuji pouze rozestavěný chodník před domem (cca. 2m) takže to vypadá na ty 25. Nechce se mi ale moc zatím investovat do ráfků, mě právě zajímalo jak pujdou ráfky stavěné na 32 s 25 pláštěma, protože jsem někde na netu četl, že to jde dohromady, ale přišlo mi to podivné. Zatím to tedy zkončí 32kama, a do budoucna bych si nejspíš pořídil i celá kola s 25...

Edit:
Jo jinak teda nevím, kde bych sháněl nové 630 ráfky, takže ty druhý kola by asi byly 622... Pro mě jsou tyhle rozměry na kolech, duších a gumách úplná maturita (jsem zvyklej na věci a rozměry, co maj stálej tvar, tohle je kus hliníku a do toho se nafukuje guma :D) , takže nevím jakou velikost toho ráfku...

tip.
http://www.cyklovybava.cz/product/rafek-remerx-natural-630x18-36-der:2408/ ??
JMalik

#6 Příspěvek od JMalik »

Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Bucker131 »

JMalik dík za tip, ale já hledal pláště konkrétně s barevnými boky :) a hladké, podle obrázků toho moc nevyberu, jsou spíše ilustrativní...
JMalik

#8 Příspěvek od JMalik »

Kenda K34 630-321 je hladký silniční plášť s bílými boky.
Plášť Schwalbe 27 x 1 1/4, 28/32-630 HS159 KevlarGuard je krosový plášť s jemnějším dezénem a bílými boky.
................ atd.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Louda

#9 Příspěvek od Louda »

Bucker131 píše:Díky za odpověď. No já budu právě jezdit hodně hlavně po silnici. Za terén považuji pouze rozestavěný chodník před domem (cca. 2m) takže to vypadá na ty 25. Nechce se mi ale moc zatím investovat do ráfků, mě právě zajímalo jak pujdou ráfky stavěné na 32 s 25 pláštěma, protože jsem někde na netu četl, že to jde dohromady, ale přišlo mi to podivné. Zatím to tedy zkončí 32kama, a do budoucna bych si nejspíš pořídil i celá kola s 25...

Raděj si to ověř ale když jsem se ptal na totéž akorát opačně (z 25 na37) tak jsem se dozvěděl že standardizovaná šírka ráfku je ted nevím bud 18 nebo 19 mm a jdou na to obout různé šíře pláštů. Změř si ráfky 25 pláště by tam měly jít. Na druhou stranu bych to tak nehrotil 32-630 jely pěkně (měl jsem je 10let) a on ten asfalt taky není všude zrovna hladký. Mnohem víc poznáš jak to nafoukneš a jaký hluboký dezén vybereš. Šel bych do něčeho hladkýho nebo do mělké podélné drážky.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“