Vysílač Orange RX T-Six

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Jirka4000

Vysílač Orange RX T-Six

#1 Příspěvek od Jirka4000 »

Protože se v nabídce HK opět objevil vysílač OrangeRX T-Six za výhodnou cenu ( i s poštovným za necených 70 USD) považuji za vhodné dodat naší modelářské veřejnosti pár informací, které mohou pomoci vybrat nejvhodnější vysílač podle požadavků a možností.
Jak většina ví, je tento vysílač více-méně polomaketou Spektrum DX6i.
Vysílače se liší provedením obalu, komunikačního portu pro programování/ovládání a několika drobnostmi v sw, které nemají prakticky vliv na uživatelský komfort.
Při praktickém ovládání modelu rozdíly vůbec nevnímáte.

Na fotkách zabrazený vysílač byl objednán na webu Aliexpress.com za 90 USD včetně příjímače a poštovného. Objednaný přjímač je AR6100e pro parkflyery, tedy s kratším dosahem, který jsem zatím netestoval (Vysílač je používán pro ZOOMa, se kterým se daleko nelétá).
Snad proto, že zásilka byla deklarována jako TOY PART - součást hračky - přišla poštou bez clení jako doporučené psaní z ciziny téměř na den přesně měsíc po objednání.

Fotky jsou nahrány na adrese http://jirka4000.rajce.idnes.cz/OrangeRX_T-Six
Pokud budu moci, odpovím na další otázky k tomuto Tx.

Jirka

Phoenix 5, Beta 1400, Zoom, Kunlun, DX6i, OrangeRX T-Six
Naposledy upravil(a) Jirka4000 dne úte 24.06.2014 11:38, celkem upraveno 3 x.
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysílač Orange RX T-Six

#2 Příspěvek od petsild »

Doslova instantní vysílač za tuhle cenu :), určitě máš nějaký přijímač s plným dosahem, jestli můžeš zkusit dosah? Ještě zeptám umožňuje vysílač připojení k simulátoru tedy i funkci učitel/žák?
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Jirka4000

#3 Příspěvek od Jirka4000 »

Vzhledem k tomu, že je to kopie DX6i a je určena pro EU trh, je výkon vysílače 0,1W. A když se porovnají antény, nebude tam podle mne rozdíl v dosahu větší než rozptyl výrobních tolerancí, tedy v podstatě stejný. Už jsem někde narazil na test dosahu full range Orange přijímače a byl na tom lépe nž Spektrum bez satelitu. Takže spojení T-Six s Orange full range přijímačem nebude mít menší dosah než obdobná kombinace Spektrum.

Na T-Six je možno nastavit stejne jako na jiných vysílačích výkon pro USA, tam je to max. 1W?
Zkoušel to tu někdo, jak se mění dosah jakéhokoliv 2,4 GHz vysílače při přepnutí na US normu?

Přípojka učitel - žák je u T-Six mini DIN. Takže udělat korekci třeba na Jack 3,5 není problém.

Jirka
Naposledy upravil(a) Jirka4000 dne sob 21.06.2014 20:08, celkem upraveno 1 x.
tks
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od tks »

Vysílač jsem měl a trošku jsem ho používal.Ovládal jsem s ním 1.6m elektrovětroně (přijímač Spektrum AR600X) a s dosahem jsem problém neměl. Ale to éro bylo malé a žádné extra vzdálenosti jsme s ním nedosahoval.S DX7s se mi to propojit nepodařilo, redukci jsem udělal podle návode z rcgroups, ale prostě se to spolu nebavilo. Ale třeba to byl jen problém toho konkrétního kousku. Měl jsem jeden z prvních exeplářů, které se na HobbyKingu objevily (někdy vloni v létě).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mikymik »

Mně to ukazuje cenu 65 USD bez pošty, bez daně a pochopitelně i bez výpalného české poště. Navíc čekání a záruka tak trochu ve hvězdách. Nová DX6i navíc s DSMX modulací u nás stojí 2600 Kč. Dle mého koupě vhodná pouze pro echt milovníka Číny.
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

mikymik píše:Mně to ukazuje cenu 65 USD bez pošty, bez daně a pochopitelně i bez výpalného české poště. Navíc čekání a záruka tak trochu ve hvězdách. Nová DX6i navíc s DSMX modulací u nás stojí 2600 Kč. Dle mého koupě vhodná pouze pro echt milovníka Číny.

Ano. S poštovným vychází dnes cena OrangeRx T-SIX z Hobbykingu na cca 95 USD. Zkoušel jsem to před malou chvílí dát do košíku a skutečně to dává dohromady včetně nejlevnější varianty poštovného International (Registered) Air Mail 2kg $29.79, kterou to k tomu nabízí těch cca 95 USD a přitom mám level Platinum Member. Včetně DPH a výpalného ČP to tedy nyní vychází celkem něco málo přes cca 2500 Kč.

Takže pokud tam byla nějaká sleva, že to vycházelo včetně poštovného jen necelých 70 USD jak bylo uvedeno v úvodním příspěvku což by bylo včetně DPH a výpalného ČP celkem cca 1900 Kč tak to byla jen krátkodobá záležitost, která již pominula.

Další možnost je ta, že měl Jirka4000 na Hobbykingu když to zkoušel přepnuto na měnu EUR a nevšiml si toho. Pokud na Hobbykingu přepnu na měnu EUR tak těch cca 95 USD včetně poštovného vychází něco málo přes 69 EUR což by zhruba odpovídalo té hodnotě necelých 70, kterou Jirka4000 v úvodním příspěvku zmiňoval akorát si zřejmě nevšiml, že to nebylo v USD, ale v Eurech. Na Hobbykingu je totiž možné přepínat mezi různými měnami USD, EUR atd. a pokud se přistoupí do eshopu Hobbykingu z ČR tak se někdy stává, že eshop implicitně automaticky nastaví jako měnu právě EUR a ceny zboží i poštovného se pak zobrazují v Eurech a pokud by v tomto režimu provedl platbu tak by se rovněž účtovala v Eurech.
tks
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tks »

Právě proto, že jsem ten vysílač měl, tak mohu celkem jednoznačně říct, že na tom není nic až tak extra výhodného.
Jedině snad ten podsvětlený displej. Také nevidím důvod, proč nejít do DX6i.
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mikymik »

Ještě mi docela zajímavý přijde poměr cen klonů/fejků k originálům u přijímačů (Spektrum), kde je to minimálně 1:5 a u té vysílačky, kde je to cca 1:1 :)
Jirka4000

#9 Příspěvek od Jirka4000 »

Ještě k tomu, co jsem uvedl v úvodu:
Zásilka mne přišla celkem na 1834 Kč.
Je v ní vysílač + přijímač AR6100e.
V případě ekvivalentu od Spektrum by to stálo 2600,-TX + 1100,- Rx + 100,- pošta = 3800 Kč
Co se týče kvality, nezaznamenal jsem, že by někdo zjistil u produktů Orange menší spolehlivost než u Spektrum.
Nemám proti Číně žádné předsudky, vždyť odtamtud mám telefon, notebook, televizi a řadu dalších věcí jako ostatně všichni z nás a fungují bez poruchy.
Dnešní Orange prostě není Turnigy z roku 2010.
Takže když to shrnu, mám za 1834,- to, co jinak stojí 3800,-.
Proto jsem dal na RCmanii tuto informaci, protože pro řadu lidí může být úspora 2000,- Kč zajímavá.

Jirka
Drondys

#10 Příspěvek od Drondys »

Jirka4000 píše:Zásilka mne přišla celkem na 1834 Kč. Je v ní vysílač + přijímač AR6100e... ...Takže když to shrnu, mám za 1834,- to, co jinak stojí 3800,-. Proto jsem dal na RCmanii tuto informaci, protože pro řadu lidí může být úspora 2000,- Kč zajímavá.

V tom případě ovšem uveď konkrétní odkaz do eshopu kde je OrangeRx T-SIX k mání za těch tebou deklarovaných necelých 70 USD včetně poštovného, protože na Hobbykingu to rozhodně nyní za tu cenu není.

Na Hobbykingu je aktuální cena OrangeRx T-SIX aktuálně bez přijímače viz tento odkaz cca 65 USD a nejlevnější poštovné do ČR tam k tomu nyní je International (Registered) Air Mail 2kg $29.79 což je dohromady včetně poštovného cca 95 USD a když se k tomu navíc přidá ještě DPH a poplatek ČP to pak vyjde na něco přes 2500 Kč a navíc je to bez přijímače AR6100e. Mimochodem přijímač AR6100e momentálně vůbec není v nabídce Hobbykingu tj. nejen, že není přiložen k na Hobbykingu prodávané verzi OrangeRx T-SIX, ale není tam ani samostatně.

Ve srovnání s OrangeRx T-SIX bez přijímače z Hobbykingu za cenu cca 2500 Kč je k mání DX6i rovněž bez přijímače za cenu 2650 Kč včetně poštovného v českém eshopu viz tento odkaz, protože u zásilek s hodnotou zboží nad 2500 Kč je poštovné z toho eshopu zdarma tj. hradí ho prodejce. Takže rozdíl je v tomto případě zanedbatelných cca 150 Kč.

Navíc pokud jde o zmíněný přijímač AR6100e za výhodnou cenu to může být taky jen falešná kopie (některé kusy mohou být nevalných kvalit tj. může záležet na štěstí jaký kdo zrovna dostane kus) jak se probíralo v tématu viz tento odkaz a v takovém případě by bylo lepší si pořídit spíš přijímač OrangeRx R615 viz tento odkaz jak je zmíněno i v té odkazované diskusi. Nicméně přijímač OrangeRx R615 se dá koupit samostatně jak k OrangeRx T-SIX tak případně i k DX6i tj. výše zmíněný rozdíl v ceně mezi OrangeRx T-SIX bez přijímače a DX6i bez přijímače se tím nijak dramaticky nemění.
Jirka4000

#11 Příspěvek od Jirka4000 »

Jak jsem uvedl ve svém úvodním příspěvku:

Na fotkách zabrazený vysílač byl objednán na webu Aliexpress.com za 90 USD včetně příjímače a poštovného.
Momentálně mají v nabídce jen vysílač bez přijímače za 80 USD.
http://www.aliexpress.com/item/MICRON-MC0827-RC-Full-Range-2-4GHz-6-channel-Remote-Control-Radio-ONLY-NOT-INCLUDE-RX/1346776711.html

Ale to nic, většina lidí pořádně nečte, nebo jim unikají informace.
:)

Jirka4000
Drondys

#12 Příspěvek od Drondys »

Jirka4000 píše:Na fotkách zabrazený vysílač byl objednán na webu Aliexpress.com za 90 USD včetně příjímače a poštovného. Momentálně mají v nabídce jen vysílač bez přijímače za 80 USD.

Na Aliexpress je aktuálně v nabídce OrangeRX T-Six včetně přijímače AR6100E a za cenu cca 85 USD včetně poštovného viz tento odkaz. Po započtení DPH a poplatku ČP to v současnosti vychází na cca 2300 Kč.

Jen pro upřesnění. V úvodu jsi zmínil následující:

Jirka4000 píše:Protože se v nabídce HK opět objevil vysílač OrangeRX T-Six za výhodnou cenu (i s poštovným za necených 70 USD)

což není správná informace jelikož jak už zde bylo zmíněno na HK je cena 65 USD bez poštovného a s poštovným to vychází z HK do ČR na cca 95 USD.
Jirka4000

#13 Příspěvek od Jirka4000 »

OK, nevšiml jsem si, že v HK už mají pro Evropu ceny v EU:

Vysílač nabízí Hobbyking za 47,44 + 21,75 poštovné = 69,19 EU = necelých 70 EU, ne USD.

Vysílač objednaný od Aliexpress.com byl dodavatelem označený jako TOY PART (část hračky) a Česká pošta jej dodala jako doporučený dopis ze zahraničí. Neplatil jsem tak ani clo ani poplatek poště. Takže cena byla celkem 1840 Kč, jak jsem uvedl na začátku.

Pořád si jsem jist, že úspora i pár set korun je pro řadu modelářů s disponibilním příjmem pár set korun měsíčně velmi zajímavá a neřeší, jestli mají originál Spektrum nebo Orange. Stejně jsou oba z Číny.
Naposledy upravil(a) Jirka4000 dne úte 24.06.2014 10:33, celkem upraveno 1 x.
tks
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od tks »

Gratuluji Ti k nákupu a k Tvému nadšení, ale:
1. Že Ti to celnicí prošlo bez ztráty kytičky je jen otázkou štěstí a byla by chyba s tím v kalkulaci počítat.
2. Co bylo deklarováno na krabici není až tak podstatné, nejsou hloupí.
3. Při objednání z HobbyKing se zdá, že si na to celníci dávají mnohem větší pozor a pravděpodobnost dalších nákladů je tedy ještě vyšší.
4. Proto Drondys tak zarputile přičítá ty další náklady, protože je fér s nimi počítat.
5. Přijímač, který jsi k tomu dostal, je takřka jistě nějaká podivná kopie a osobně bych to dal maximálně do lidičky. Takže není fér to porovnávat se sadou DX6i + AR6210 za 3600, protože ten přijímač je úplně o něčem jiném. Měl bys to porovnávat se samostatným vysílačem, který pořídíš za 2600. (Pokud by to neměla být nějaká podivná kopie, proč by k tomu raději nedávali OrangeRx přijímač).

Aby bylo jasno:
1. Já jsem ho opravdu měl, vlastně jsem Ti ho i nabízel.
2. Nemám nic proti snaze ušetřit a objednávat ze zahraničí, ale tady se mi prostě zdá, že to není až tak opodstatněné.

Reaguješ zbytečně podrážděně, chce to klídek. :) Přece neočekáváš, že každý bude sdílet Tvé nadšení. Beztak Ti jen závidíme, jak skvěle jsi nakoupil. :wink:
carlos46
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od carlos46 »

Vypadá to na nějaký doprodej staršího typu, kterého se zbavili v HK.
Ti už nabízejí novou malinkou vylepšenou oranžádu.
S tím DPHáčkem je opravdu vždy lepší počítat. Alespoň já to tak dělám u každého balíku.
I když mě také došla vysílajda až domu :lol: . Myslím, že to dělají namátkově.
Kamarád o ní také uvažuje.
Můžeš se prosím podívat, jestli se dá nastavit Butterfly, prosím?
Nikde to v popisu na HK nemají.
Díky moc.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“