Vycištění Savox sh1250mg
Vycištění Savox sh1250mg
Zdar všem chtěl jsem se zeptat potřeboval bych vyčistit potenciometr na tomto servu ale nedokážu se k němu dostat. Nemáte někdo nějaký návod nejlépe obrázkový? Celý jsem to rozšrouboval sundal převody oddělal oba kryty ale nemůže vydělat ten tišťák s motorem a potákem. Jako poslední možnost vidím poták odletovat a pak ho nějak demontovat ale musí snad existovat i jiná možnost ne?
Díky
Díky
T9x-frsky-open tx,HK-500 (dead), T-rex 500 CF microbeast, dg-1000e 2600mm(dead),trener .60.
Re: Vycištění Savox sh1250mg
gondra píše:Zdar všem chtěl jsem se zeptat potřeboval bych vyčistit potenciometr na tomto servu ale nedokážu se k němu dostat. Nemáte někdo nějaký návod nejlépe obrázkový? Celý jsem to rozšrouboval sundal převody oddělal oba kryty ale nemůže vydělat ten tišťák s motorem a potákem. Jako poslední možnost vidím poták odletovat a pak ho nějak demontovat ale musí snad existovat i jiná možnost ne?
Díky
já to čistil tak že jsem to prostříkl čímkoli na kontakty, nějak jsem tam postrkal papírovy ubrousek aby to nelítalo všude. nesmíš to mít pod elektrikou, a nechat to vyschnout. ono tam moc bordelu není. tím kontaktolem prodloužíš životnost potenciometru
Abych to upřesnil, mám kontaktol ktery je na elektronické součástky,konkrétně na tahové a otočné potenciometry bylo to tam napsáno. ted už na spreji není ten papír s popisem.
Naposledy upravil(a) beka dne sob 21.06.2014 14:32, celkem upraveno 1 x.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Čímkoli na kontakty rozhodně nedoporučuju - mnohdy to obsahuje i agresivní složky co kovu nevadí ale tu vrstvu na poťáku naruší a rozleptaj. Jediná osvědčená a desetiletími prověřená je červená Diava (leštěnka na nábytek) - Radek
ICQ 638556901
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to stejný jako u SH1290MG tak je motor přišroubován od strany převodů a následně je potenciometr přišroubován ze strany elektroniky, musíš povolit motor a pak opatrně vytočit elektroniku kousek do strany a měl bys vidět dole šroubek nebo dva.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Mad_Box píše:Jestli je to stejný jako u SH1290MG tak je motor přišroubován od strany převodů a následně je potenciometr přišroubován ze strany elektroniky, musíš povolit motor a pak opatrně vytočit elektroniku kousek do strany a měl bys vidět dole šroubek nebo dva.
Motor přišroubovaný není protože s ním jde v podélném směru hýbat ale s tím potákem ani chlup. Jinak leštěnku doma nemám ale myslel jsem na to že bych to mohl zkusit ponořit do lihu ten by tomu nemusel ublížit.
T9x-frsky-open tx,HK-500 (dead), T-rex 500 CF microbeast, dg-1000e 2600mm(dead),trener .60.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Líh tomu zpočátku neublíží ale pak to bude konečná, protože poťák musí být trochu mastný jinak se okamžitě vydře.
Raptor E700 (MSH Brain)
Mad_Box píše:Líh tomu zpočátku neublíží ale pak to bude konečná, protože poťák musí být trochu mastný jinak se okamžitě vydře.
čím teda myslíš vyčistit?
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Už tu to bylo řečeno. Jinak málokdy se stane že se poťák v servu zašpiní, spíš už je vychozenej. A navíc použité poťáky nejsou vpodstatě rozebiratelné tak tomu moc šancí nedávám.
Raptor E700 (MSH Brain)
takže červená diava
Ano přesně tak - a ideální je sehnat nějakou starou "komunistickou" po babičce třeba - ale snad to složení o moc nezměnili - Radek
ICQ 638556901
A když neseženeš Diavu tak tohle - MOTIP Čistič kontaktů 400 ml - CONTACT CLEANER.
Používáme to už mnoho let v servisu při čištění faderů u mixpultů a plná spokojenost. Ale nerozebiratelný potenciometr v servu stejně nevyčistíš...
Používáme to už mnoho let v servisu při čištění faderů u mixpultů a plná spokojenost. Ale nerozebiratelný potenciometr v servu stejně nevyčistíš...
HCP100S, CONDOR EVO4, Laser lite EPP, LOOP, Mýtus 2500, Taranis
Právě že mě tohle napadlo po shlédnutí videa o DS410 ale tam je potenciometr pěkně přístupný. Přemýšlel jsem že kdyby to nešlo vyčistit tak zkusím sehnat jiný a jednoduše ho přeletovat a bude to určitě levnější než celé nové servo.
Levnejsi urcite, ted je otazka toho jestli i rozumnejsi.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Ono bude docela problém jiný sehnat. Jedině sehnat stejné servo s mrtvým motorem apod.
Raptor E700 (MSH Brain)
Tak jsem nakonec vydělal potak ven a zkusím sehnat jiný a nahradím ho potřeboval bych poradit kde by se dal sehnat zkusím gem a pak mouser ale víc toho neznám nevíte kde by se dalo sehnat?