pozor na prodlužovací kablíky k servum

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

pozor na prodlužovací kablíky k servum

#1 Příspěvek od pepin »

Ahoj, nechci zbytečně strašit, ale dnes jsem potřeboval do jednoho era co mi na něm už trochu víc záleží použít propojky--prodlužovací kablíky, probral jsem domácí zásoby ruzných typu, nelenil, sundal ty plastové objímky a zkoumal, jak ztuha a jak daleko se do sebe skutečně konektory--kontakty zasouvají.

OPRAVDU JSEM SE ZHROZIL, pokud to není z obou stran tlačeno kablíky,ale pouze zastrčeno plastem do plastu, je ten kontakt snad 1-2 mm, navíc to jde velice volně a to i když se to dotlačí těmi kablíky proti sobě.Nejedná se o prodlužky objednávané z číny, byli před lety poruznu zakoupeny v ruzných modelářských prodejnách, tak si to raději hlídejte, já už konečně možná vím, na co zkončil jeden muj kompoziták, kde jsem měl právě jeden tento prodlužovák na reglu a becu.
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

Re: pozor na prodlužovací kablíky k servum

#2 Příspěvek od Bucker131 »

Na příjmač překrimpovat vlastní konektory a přihnout v dutinkách plíšky, a piny trochu zohybat aby to bylo napružený, prodlužky jedině pájet natvrdo, používat MPX konektory. To vše za mě. (Zkušenosti z benzínů přenáším teď i na větroně a EPP)...
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xpetr »

Po pár letech jsem krimpoval pár servokonektorů do Soliuse. Objednáno u Pelikána. Neskutečný sračky.
To se před pěti lety snad ani nedalo koupit. V kombinaci s protikusem to bylo nepoužitelný, do RX to šlo jen za skřípěním zubů. Nakonec to dopadlo tak, že ustřihnout ze serva konektor(ten chodil dobře), naletovat, pro křídlo MPX.
Jestli to prodávají schválně pro zvýšení obratu prodeje ARF,RTF ......- taky metoda :?
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bucker131 »

xpetr píše:Po pár letech jsem krimpoval pár servokonektorů do Soliuse. Objednáno u Pelikána. Neskutečný sračky.
To se před pěti lety snad ani nedalo koupit. V kombinaci s protikusem to bylo nepoužitelný, do RX to šlo jen za skřípěním zubů. Nakonec to dopadlo tak, že ustřihnout ze serva konektor(ten chodil dobře), naletovat, pro křídlo MPX.
Jestli to prodávají schválně pro zvýšení obratu prodeje ARF,RTF ......- taky metoda :?

Já kupuji konektory v GMku, přesto každý pin konstroluji a asi pětinu jich vyhodim. Je to kusovka, a hlavně takhle miniaturní, takže něco málo mezeru se jim nechat musí. Vyhodim třetinu až pětinu konektorů.

Jinak kupovat konektory u pelikána je vyhzazování peněz. Třeba Pecka chce za jeden konektor, včetně a pouze plastu a tří dutiněk přes 20 korun, u GMka tahle sada vyjde na 4 koruny :D takže to kontrolování a vyhazování špatných nevyjde tak draze....
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JirkaA »

Na prodlužky kašlu, měním kabel v servu za delší a konektor si nakrimpuju líp než číňan..
OK2WY
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od xpetr »

Chápal jsem to tak, že Pelikán ví, k čemu je konektor určen, že na kvalitě spoje visí 10 a více tis.Kč a proto takové zboží dodá, třeba za vyšší cenu než např z GM. To ale platilo před 10 lety, mám chuť mu to vyčinit osobně....aby si uvědomil, že to přepískl...
Tenkrát jsem znal více lidí, co říkali ty máš za 30kč , já za 3kč z GM, ušetřil jsem. Rozdíl ale byl výrazný, min. byl zlacený....
Prioritně jsem šel po modrých Made in Germany, ale moc nejsou....
xpetr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xpetr »

JirkaA píše:Na prodlužky kašlu, měním kabel v servu za delší a konektor si nakrimpuju líp než číňan..
Tomu lze věřit, ale já mluvím o materiálu, přesnosti kontaktů a plastového futrálu.To krimpováním nezměníš.....
pepin

#8 Příspěvek od pepin »

JirkaA píše:Na prodlužky kašlu, měním kabel v servu za delší a konektor si nakrimpuju líp než číňan..

Já jsem to zde psal proto, aby ti, co používají klasické modelářské prodlužky si to vždy raději zkontrolovali, respektive že je jednoznačně nutné alespon to do sebe zasouvat tlakem kablíku proti sobě, nikoli pouze zastrčením za ty plastová pouzdra. Jestli si někdo vyrábí i vlastní serva a odlejvá vlastní konektory ze zlata je už vyšší level modelařiny :wink:

Já to chtěl použít ted pro nadcházející víkend jako náhradní řešení, než se dostanu do modelářské prodejny pro mpx konektor, páč to ero dostalo nakonec přijímač na trvalo--doposud jsem ho vyndaval, takže mi šel kabel od křidélek a brzdících štítu od serva rovnou do přijímače.

A ted na odlehčení, když jsem se prohrabával v té změti ruzných kablíku a ruzných prodlužek, včetně přehrabováni mraky poničených serv, jestli nakonec nepoužiji pouze kablíky od těch serv a nesletuji si vlastní redukce, asistovala mi u toho moje milovaná kočička, at mi nikdo neříká, že jsou kočky blbý, s té změti drátku a ruzného bordelu si vybrala ten nejsprávnější kousek , TA MRCHA MI UHRYZALA JEDNU ANTÉNU NA TOM NOVYM PŘIJÍMAČI :evil:

naštěstí jen asi tři čísla toho obnaženého konce, tak jsem ji jen zkrátil, ale jak poznala, čím mě nasere nejvíc vak nechápu. :lol:
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 22.04.2014 23:03, celkem upraveno 2 x.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mad_Box »

Třeba u BLS451 nádherná práce zahrnující jen odeltování kompletní desky, rozďoubání pojistné hmoty atd.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JirkaA »

Pokud kontaktní pružinka pruží a kontakt neni z bláta, není moc co řešit. Pohyb kontaktu v těle konektoru je naopak žádoucí.
OK2WY
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Bucker131 »

Popravdě jsem byl ze začátku, i teď dost vystresovanej z toho že vlastně celý letadlo visí na těhle malejch hajzelch... Už jsem volal svýmu výrobci příjmačů MZK, zda by mi nenatunil příjmaš stylem, že přímo na desku budou připájený už kabely s MPX konektorama... Pak jsem se na to něják vykašlal protože nebyl potřeba příjmač a v benziňáku už 2 sezony používám servokonektory na příjmači z GMka, jak dutinky tak plastové držáky, krimpované ručně malýma obyč kleštičkama (mám na to grif, zkušení pochopí) a jak jsem říkal, kontroluju každej pin. Následně zaplácnout celej plůtek konektorů k příjmači tavkou a nic se nemá kam hnout... Samozřejmě je nejlepší to co nejméně rozebírat - rozebíráním se to všechno ošoupává apod.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JirkaA »

Bucker131 píše:... krimpované ručně malýma obyč kleštičkama (mám na to grif, zkušení pochopí) ...

když myslíš .. Po zkušenostech z třicetileté praxe bych si tohle tvrdit netroufl ani já. Bastlením kleštičkami k tomu neurčenými degraduješ spolehlivost toho spoje minimálně o řád, ať máš grif sebelepší. Potom na konektorech už fakt moc nezáleží.
OK2WY
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Bucker131 »

No nevím, mě to už 10 let taky funguje...
JosefSvejk

#14 Příspěvek od JosefSvejk »

Bucker131 píše:No nevím, mě to už 10 let taky funguje...

Mně taky. Že už potom nezáleží na kvalitě konektoru jsou jenom pindy :roll: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JirkaA »

Už mlčím. Zejtra si podám v práci zlepšovák, ušetříme pár desítek tisíc za krimpovací kleště. Letecká technika to snese...
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“