Výběr truggy

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
prophet

Výběr truggy

#1 Příspěvek od prophet »

Dobrý den, jsem naprostý začátečník, a chtěl bych poradit s výběrem truggy, která by měla zvládnout alespoň nějaký ten terén. Cena by měla být cca 6000Kč. Zatím mě zaujaly tyto modely: http://www.rcking.eu/cs/truggy/11594-rtr-e-firestorm-10t-s-dsx-2-truck-karoserii-24ghz-rc-souprava.html , http://www.rcking.eu/cs/truggy/10231-traxxas-rustler-110-rtr-0203343705186.html a http://www.rcking.eu/cs/truggy/6696-dominator-v1-rtr.html . Děkuji všem za odpovědi.
Pajik_CZ

Re: Výběr truggy

#2 Příspěvek od Pajik_CZ »

firestorm i rustler jsou ve stejne kategorii, ani s jednim autem chybu neudelas. firestorm je asi rozsirenejsi, rustler je traxxas, to mluvi za vse. dominatora neznam, ale moc bych mu neveril, navic je to 4x4, takze jina liga... :)
zase jen na zemi...
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Elfew »

vzal bych 4x4 a k tomu si o neco malo priplatil za neco lepsiho :) uvidis ze nebudes litovat
scarabeus

#4 Příspěvek od scarabeus »

Jako kazdeho zacatecnika (vidim, ze mas teprve 1 prispevek) bych te rad upozornil, ze cena 6000, kterou planujes, neni finalni.

Budes dokupovat bizuterii a casem budes hledat lepsi nabijecku apod.

Co se financi (mene) a udrzby tyce (jednodussi), volil bych zadokolku, tzn. Firestorm nebo Rustler. Obe auta jezdi skvele a budes spokojen. Pozor jen na stejnosmerny motor, nezapomen ho chladit, budes-li hodne zavodit a blbnout.

4kolka je vzdy narocnejsi na udrzbu, ale je jednodussi s ni jezdit.

Se zadokolkou je zase na druhou stranu vetsi prca. Kdo se nauci jezdit s 2WD, 4WD je pak uz hracka.

Jeste nam rekni, co to je "nejaky ten teren".

Kazdy si pod tim predstavuje neco jineho. Tato auta zvladnou sotolinu bez velkych kamenu. VELMI nizce strizeny travnik a i tak budou mit co delat. Cokoliv lehce odrostlejsiho nedaji (a nebo je budes hrozne trapit). Pole take ne. Lesni cesta - rovna mozna. 4x4 bude mit velkou prevahu. Asfalt snesou vsechny 3 :-)

Idealni je pro tyhle 2WD treba takova piskovna, kdyz dobre zaizolujes a zakrytujes prevody. Tam se vyradis jak nikdy. Spousta prostoru, na zacatek to pekne hrabe a kdyz havarujes, je to zase jen do mekkeho pisku.
prophet

#5 Příspěvek od prophet »

Mohli byste mi prosím doporučit, jaké příslušenství je dobré si ze začátku koupit?
A "nejaky ten teren" je štěrk nebo rovná lesní cesta.
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

Ja beru za prislusenstvi rovnou cely kufrik z Horbachu, stoji tak do 150 korun a v nem mam veskere naradicko na modely.

Co konkretne (ten seznam muze byt fakt silene dlouhy):

- 3x male kleste (ploche, kombinacky, se spickou)
- pinzeta
- oboustranna lepici paska
- naradi (inbusy, krizaky, torxy... muze to byt proste jen hodne bitu)
- nuzky
- perorizek (ostry nozik)
- pastorky, cerviky, matky, osicky, takove ty veci, co se mohou pri vymene v terenu ztratit
- lepici paska
- 3M suchy zip s kulickami
- sroubky s matkami, ruzne delky, vetsinou M3
- lepidlo na srouby (stredni tuhost)
- gumicky
- kontrolni merak napeti lipo clanku
- infrateplomer
- smirgl papir
- nafukovaci balonky
- stahovaci pasky

No a pak doma samozrejme spousta ptakovin jako treba WD40, teflonovy sprej, vazelina, olej do tlumicu, skelna paska atd...
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Elfew »

Počítej s tím (vlastní zkušenost), že po koupi do toho vrazíš minimálně jednou tolik... já dal za model 15tisic a k tomu si dalsi investice vyzadaly dalsich 8-10k... - baterky, RC souprava, nejake prislusenstvi atd... nepocitam do toho nabijecku, klice a dalsi veci, jelikoz ty uz jsem mel doma (litam heliny).

Za me doporucim 4x4, je to jednodussi na rizeni, ma to vetsi pruchodnost a zazijes s tim taky hodne srandy. Pokud chces nejakou zadokolku tak ocitej s tim, ze to je dost zivy a je potreba ze zacatku se trochu krotit pokud jsi jeste nemel zadny rc model predtim.

Vybirej mezi hpi a traxxas, tam chybu neudelas
prophet

#9 Příspěvek od prophet »

Jaký model 4x4 bys mi doporučil?
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Elfew »

Já osobně mám hpi vorzu flux v 1:8. Ta je samozřejmě za trochu jiné peníze než ty tvé zmíněné.

Vyber jakejkoliv model od Traxxas či HPi a neuděláš chybu. Hlavně se rozhodni zdali zadokolku ci 4x4 pohon. Já jsem nad tím taky váhal ale nakonec sem vzal 4x4. Samozrejme nesmykuje to tolik ale zase to ma lepsi jizdni vlastnosti. Opravdu zalezi kde s tim bude jezdit.
twint

#11 Příspěvek od twint »

psal sem to nedavno ve vlaknu: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=29&t=33023&start=30 firestormem chybu neudelas, rustler je to stejny jenom od traxxas. jako zadokolka toho moc neprojede, ale blbnout se s tim da pekne. vyhoda je ze to nepotrebuje skoro zadnou udrzbu. pocitej ales tim ze dokoupis minimalne nabijecku cca 1000 a jeste jednu baterku cca 800. s tim setovym si moc nezajezdis
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
twint

#13 Příspěvek od twint »

HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
Stiwo

#14 Příspěvek od Stiwo »

Rozdíl je v Rc soupravě (vysílači a přijímači). Jeden má rádio fungující v pásmu 27mhz - horší dosah, výpadky signálu, hodně dlouhá anténa no prostě zastaralá technologie, 2,4Ghz - jdi určitě do toho zatím to nejlepší co se používá :D
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Doktor »

Pajik_CZ píše:firestorm i rustler jsou ve stejne kategorii ?, ani s jednim autem chybu neudelas. firestorm je asi rozsirenejsi, rustler je traxxas, to mluvi za vse !!!

S tim nemohu než souhlasit! Auto kde nenastavim geometrii, auto kde nenastavim předpětí pružin tlumičů, auto které pohání umělohmotné poloosy mi za ty prachy opravdu prodá jen TRAXXAS!

Sorry, ale pasovat Rustlera na jakousi referenci střední třídy je fakt už celkem mimo a svědčí to o asi malém rozhledu jak dnes vypadá 2WD truggy. Rustlera lze srovnávat třeba se Stadium Blitzerem od Tamiye. Oba jsou také šroubovány křížovým šroubovákem. Což už také cosi napovídá! A značka TRAXXAS to opravdu nezachrání!
Odpovědět

Zpět na „Auta“