D.H. 100 Vampire od Durafly
D.H. 100 Vampire od Durafly
Ahoj, po normálních letadlech jsem zatoužil po proudovým. Volba padla na tento model http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _PNF_.html .
Dost jsem ho hned rozflákal a až na poněkolikátý naučil trochu lítat, ale nic moc. Zajímalo by mě, jestli někdo nemá zkušenost a případně nějaký fígle, aby to lítalo líp.
Díky
Dost jsem ho hned rozflákal a až na poněkolikátý naučil trochu lítat, ale nic moc. Zajímalo by mě, jestli někdo nemá zkušenost a případně nějaký fígle, aby to lítalo líp.
Díky
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Re: D.H. 100 Vampire od Durafly
Tak to tady můžeme ukončit. Už jsem nějaký letadla zkrotil, ale tady to nešlo. Za sebe nedoporučuju kupovat!!!!!!!!!!
Já ho mám, ale ještě v krabici, zatím se dotoho opět dostávám se SkyFunem, ten je výborný. A co přesně je špatně? Já si ho vybral dle videí na YouTube. Hodlám ho provozovat bez podvozku.
PS: chtěl bych zde veřejně poděkovat uživatelům jyrry a Woita za pomoc. Děkuji.
PS: chtěl bych zde veřejně poděkovat uživatelům jyrry a Woita za pomoc. Děkuji.
No to já taky. Třeba je chyba ve mě. Nevím. Už první start stál za to. Letěl jsem něco přes půl plynu a bylo to velmi nestabilní. Hned na jednu stranu, hned na druhou. Ovšem jen pár metrů nad zemí a nestoupal. Nakonec jsem ho neudržel. Po opravě jsem našel dobrou radu( tu bych bejt tebou použil) a to o pár st. zvednout křidýlka nahoru. Tím se zvedne negativ konců křídel. Na to, aby letěl víc je třeba i víc plynu. To se zase začal vzpínat a dotrimovat jsem nikdy nestihl. Vždy to skončilo menším karambolem, protože bez plynu zase neletí a ztrácí rychlost, kterou potřebuje. Nakonec jsem zkusil letový režimy( start-házel jsem z ruky a jde to, let- větší výchylka výškovky dolů) a stejně mával na obě strany a ztrácel rychlost a po křídle dolů. Tady už jsem to vzdal. Opravdu nevím, kde byla chyba. Normální letadla jsem vždy ustál.
Shorty: čím si to prosím lepil? Mám ten dojem, že BSI epoxy co mám doma asi nebude to pravé. Jeden kousíček z toho EPO materiálu byl malinko odlomený na křídle, tak jsem ho zkusil přilepit a uvidím až přijdu z práce, jak to drží, ale moc se mi to nezdálo.
Šla by na tento materiál použít tavná pistol jako na EPP? Nechce se mi kupovat jiné lepidlo.
Zatím jsem udělal jen výztuhy z uhlíku.
Šla by na tento materiál použít tavná pistol jako na EPP? Nechce se mi kupovat jiné lepidlo.
Zatím jsem udělal jen výztuhy z uhlíku.
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Kup si Purex Rapid, stojí asi 60 Kč, na tohle je super. Škoda BSI Epoxy
Souhlas. Jen pozor na to, že mírně vypěňuje. Je třeba to opatrně nanášet i po vytvrdnutí očistit.
Díky za radu, zítra ho (Purex Rapid) mám doma. Ten BSI epoxy drží taky dobře, jen mám dojem, že na tom materiálu déle tuhne.
Shorty píše:Už první start stál za to. Letěl jsem něco přes půl plynu a bylo to velmi nestabilní. Hned na jednu stranu, hned na druhou. Ovšem jen pár metrů nad zemí a nestoupal. Nakonec jsem ho neudržel...
Takze mam uplne stejnou zkusenost, start ze zacatku vypadal dobre, pak se zacal vzpinat, naklonil se padl na cumak do obili. Takhle to vypadalo skoro jako pres kopirak i na druhy a treti pokus.
Edit: zkusim priste posunout teziste jeste vic dopredu (o 1,5-2cm oproti navodu). Baterku uz vic do cumaku nenacpu, musim pouzit zavazi.
To je škoda. Tiše jsem doufal, že byla chyba u mě. Zkus zvednout obě křidýlka trochu nahoru. Stabilita se malinko zlepšila, ale na ostatní nevím. Já to vzdal. Už byl dost zničenej a nemělo smysl ho spravovat. Teď doufám, že si spravím chuť na tý L- 29. Zatím to vidím na dlouho. Mám jen rozpracovanej trup.
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
To letadlo nemám, ve kterém místě křídla těžiště je a má být?
Dal bych ho do první čtvrtiny křídla, od toho bych začal.
Dal bych ho do první čtvrtiny křídla, od toho bych začal.
Tady: http://nd06.jxs.cz/426/605/39b1bdcd45_9 ... 1404633063
... ale podle mě a mých skromných zkušeností to nesedí, zkusím o 1,5 cm víc vpředu.
... ale podle mě a mých skromných zkušeností to nesedí, zkusím o 1,5 cm víc vpředu.
Marná snaha, Vamp je nyní zcela nepoužitelný, je na dvojnásobný počet dílů, než jaký byl na začátku v krabici. 
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Vy mi dáváte, mám moc velkou chuť ho vyzkoušet
. Zdá se mi to moc divný.
Co vám z toho zbylo, že bych to odkoupil?
Co vám z toho zbylo, že bych to odkoupil?
Mě už skoro nic, i baterka dopadla zle. Jinak taky se mě to zdálo divný co psal Shorty. Teď píšu to samé.
Nechápu to, nevím, co bylo špatně, takovou zkušenost rozhodně nemám s žádným letadlem, většinou jsem dolétal na kravení či západ Slunce (dnes už mám sebou skoro vždy slun. brýle).