Obežka - prodloužená hřídel - kde koupit
Obežka - prodloužená hřídel - kde koupit
Ahoj,
mam obezku a potrebuji delší hridel.
Jedna se o pumer 6mm, poradte prosim kde koupit, nejlepe v Praze.
Predpokladam, ze by to mělo jit koupit v metrazi, ale nevim, jaky presne materiál.
Nemate tip?
Diky, Tomas.
mam obezku a potrebuji delší hridel.
Jedna se o pumer 6mm, poradte prosim kde koupit, nejlepe v Praze.
Predpokladam, ze by to mělo jit koupit v metrazi, ale nevim, jaky presne materiál.
Nemate tip?
Diky, Tomas.
Re: Obežka - prodloužená hřídel - kde koupit
Na co to potřebuješ? Aby jsi pak neměl velký problémy s pruhybem hřídele a vibracemi
Robinsson píše:Na co to potřebuješ? Aby jsi pak neměl velký problémy s pruhybem hřídele a vibracemi
Ahoj,
je to do vetrone a do spicky dam ještě jedno lozisko.
Tomas.
- BambiSpP
- Kontaktovat uživatele:
Do obi a vybrat šroubovák a s toho to udělat
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
BambiSpP píše:Do obi a vybrat šroubovák a s toho to udělat
Predpokladam, ze nejaky kvalitnejsi, nemas tip na neakou radu, at se zbytecne nespletu.
Diky, Tomas.
Nebo zkus v okolí nějaký kovoobráběcí firmy. Občas se jim válej hřídele normálně v odpadu, že jsou třeba odříznutý z nějaký delší, ale tobě by i ta stačila. Ale šroubovák z OBI je jistota , super nápad Bambi 
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Klidne bych na to pouzil ocelovy pruzinovy drat pr.6mm, ktery se bezne prodava v modelarskych kseftech. 1m obvykle stoji kolem 60-70Kc. Prumer se ale bude mozna muset trosku sliznout o par setin, aby vlezl do loziska (ale to neni nic neresitelneho, ani v domacich podminkach). Rozhodne to je kvalitnejsi material nez drik sroubovaku z OBI. Nak
Pruzinovy drát bude popouštěný na pružinovou tvrdost, což je na hřídel (zvlášť prodlouženou) dost nevhodné. Chce to něco kaleného a popouštěného na vysokou tvrdost - ten šroubovák třeba bude nejspíš lepší volba.
OT: Sááfra, to bude větrůněk... jestli je tam 6 hřídelka... Vidím to tak na 5m maketu.
Jinak na 3 hřídelku jsem taky jednou použil šroubovák z OBI. Nebyl problém, slouží dodnes.
Jinak na 3 hřídelku jsem taky jednou použil šroubovák z OBI. Nebyl problém, slouží dodnes.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
- BambiSpP
- Kontaktovat uživatele:
Nespleteš neboj šupleru a můžeš vyrazit,nejeden člověk to s toho dělal kup takovej aby tě nestál majlant
Predpokladam, ze nejaky kvalitnejsi, nemas tip na neakou radu, at se zbytecne nespletu.
Diky, Tomas.[/quote]
Diky, Tomas.[/quote]
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
Pamatuju si, že to mělo průsvitnou červenou rukojeť, ale levný to moc nebylo (v OBI nemají žádný šroubovák levný)
Vybíral jsem ho pohledem tak nějak podle citu.
Spíš bych zašel do šroubovákárny (železářství) - stejný šroubovák bude stát čtvrtinu, i když cena asi vždy bude úměrná kvalitě, takže ty za pětikačku bych nebral.
Spíš bych zašel do šroubovákárny (železářství) - stejný šroubovák bude stát čtvrtinu, i když cena asi vždy bude úměrná kvalitě, takže ty za pětikačku bych nebral.
Naposledy upravil(a) Woita dne čtv 27.03.2014 8:08, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
Woita píše:Pamatuju si, že to mělo průsvitnou červenou rukojeť, ale levný to moc nebylo (v OBI nemají žádný šroubovák levný)Vybíral jsem ho pohledem tak nějak podle citu.
Spíš bych zašel do šrobovákárny (železářství) - stejný šroubovák bude stát čtvrtinu, i když cena asi vždy bude úměrná kvalitě, takže ty za pětikačku bych nebral.
Zkusim zajit, ale stejne nevim, jak vyberu. Také jsem si vsiml, ze nejake sroubovaky mají spicku z jiného materialu. Predpokladam, ze spicka bude tvrdsi kalena a vlatni tycka mekci.
Tomas.
Já jsem hřídel 4 mm nahradil osičkou z potenciometru řady TP160 , měřím tu TP280 ten má průměr 6mm .
Na tu 4 mm hřídelku lítám rok bez problémů..
STROHUR píše:Já jsem hřídel 4 mm nahradil osičkou z potenciometru řady TP160 , měřím tu TP280 ten má průměr 6mm .
Ahoj, diky za tip, dokonce takovy potak mam i s prodlouženou hrideli, ale je kratka.
Ale pripada mi, ze pilnik do toho leze jako do masla.
Tomas.
Tenkrát jsem to taky bral jako nouzovku než přijde hřídel, nakonec je tam skoro rok.....