Turnigy 9x vs 9xr
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Turnigy 9x vs 9xr
Obě radia s modulem Frsky a s OPENTX CZ stojí stejně – které byste vzali vy?
Vic mě to táhne k 9XR, ale když vidím, jak vypadá, tak se mi chce... zvracet. Existuje snad škaredější RC rádio? Na druhou stranu k 9x jsem našel mnoho informací na ok-rimr, ale zase tam čtu informace o všelijakých úpravách (třeba držáku baterie), někde tady na foru se psalo, že na něj z nějakého důvodu nejsou náhradní díly, displej je nepodsvícený. Je to na pro kvadrokoptéru a takové to domácí poletování.
Vic mě to táhne k 9XR, ale když vidím, jak vypadá, tak se mi chce... zvracet. Existuje snad škaredější RC rádio? Na druhou stranu k 9x jsem našel mnoho informací na ok-rimr, ale zase tam čtu informace o všelijakých úpravách (třeba držáku baterie), někde tady na foru se psalo, že na něj z nějakého důvodu nejsou náhradní díly, displej je nepodsvícený. Je to na pro kvadrokoptéru a takové to domácí poletování.
-
Sofin
Re: Turnigy 9x vs 9xr
Na vzhled kašli, po pár hodinách/dnech používání už ti stejně bude jedno jak vypadá 
Nakonec jdu asi do te 9XR – ten vzhled mi vadil asi totalne nejvic, ale kdyz se daji koupit kryty, mám vcelku jasno, viz http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/39630s1_mark.jpg
mě vadí nejvíc bídné křížové ovladače u 9XR a nemožnost nastavit tuhost pružin.Můžu s vlastní zkušenosti napsat ,že i dosah s anténou v rukojeti s modulem FrSky není nic moc,viděl jsem to na FLD-02. Takže 9XR jsem prodal, koupil starší Futabu s modulem FrSky telem.a je to markantní rozdíl.Najednou modul nepíská a graficky je signál nejníže kolem 65 .
Co si mam představit pod "dosah nic moc"?
kozlik327 píše:mě vadí nejvíc bídné křížové ovladače u 9XR a nemožnost nastavit tuhost pružin...
Ahoj, taky jsem se rozhodoval, zda koupit T9x nebo 9XR a nakonec jsem nedávno koupil 9XR od pana Hadače na http://www.rc-levneji.cz/ protože do toho nahraje češtinu a navíc ti dá dva roky záruky. Něco zaplatíš navíc, ale zase máš "full servis"
Takže za mne 9XR a pokud budeš lítat jen bublinkolety nebo kvadrokoptéru okolo baráku cca. 500-1500 m, tak myslím, že ti bude sloužit i bez nějakého bastlení antény a tak...
A vlastní zkušenost s dosahem mám takovou, že FunCuba jsem viděl tak nějak jako hooodně malého a signál v poho.
Naposledy upravil(a) hurykan dne stř 19.03.2014 18:10, celkem upraveno 1 x.
...každý jednou začínal... :-)
-
Sofin
kozlik327 píše:mě vadí nejvíc bídné křížové ovladače u 9XR a nemožnost nastavit tuhost pružin.Můžu s vlastní zkušenosti napsat ,že i dosah s anténou v rukojeti s modulem FrSky není nic moc,viděl jsem to na FLD-02. Takže 9XR jsem prodal, koupil starší Futabu s modulem FrSky telem.a je to markantní rozdíl.Najednou modul nepíská a graficky je signál nejníže kolem 65 .
S jakou anténou v rukojeti? já mám u FrSky na 9XR anténu venku, přímo na modulu...
na modulu je jedna a v 9xr v rukojeti je druhá, která má přednost nevím jistě, ale myslím, že ta v rukjeti vysílačky.
Nikdo nikoho nenutí, aby k modulu Frsky používal anténu v rukojeti 9XR. Turnigy 9XR má volný slot na modul a při použití modulu Frsky DJT nebo nového Frsky XJT (obojí mají vlastní anténu přímo na modulu) pak není potřeba bastlit se s anténou v rukojeti a v takovém případě je tedy anténa v rukojeti implicitně nezapojená tj. jako by tam ani vůbec nebyla.
hurykan píše:na modulu je jedna a v 9xr v rukojeti je druhá, která má přednost nevím jistě, ale myslím, že ta v rukjeti vysílačky.
Je to trochu jinak. Anténa v rukojeti Turnigy 9XR implicitně vůbec není zapojená. Původně byla určená pro nové Turnigy moduly, které měly mít vlastní konektor pro anténu, a proto je anténní konektor ve slotu na moduly Turnigy 9XR. Jenže zatím nový Turnigy modul, který by k tomu pasoval vůbec neexistuje a ani žádný jiný implicitně nemá takto vyvedenou anténu a tak je ta interní anténa v rukojeti obecně nevyužitá leda pokud si to někdo přebastlí. U modulů jako je Frsky DJT nebo XJT to není potřeba, protože mají anténu přímo na sobě a v takovém případě je interní anténa v rukojeti Turnigy 9XR zcela k ničemu a nezapojená.
Drondys.... to nebyla narážka
prostě jsem jen chtěl říct, že je vše o.k.
éro lítá v pohodě i tak 
hurykan píše:Drondys.... to nebyla narážkaprostě jsem jen chtěl říct, že je vše o.k.
éro lítá v pohodě i tak
Já to samozřejmě nebral jako žádnou narážku, ale pouze jako nepřesnou informaci o té interní anténě v rukojeti Turnigy 9XR, kterou jsem snad předchozím popisem o tom, že je ve skutečnosti implicitně nezapojená vysvětlil.
Takže ještě jednou opakuji, že interní anténa v rukojeti Turnigy 9XR žádnou přednost nemá, protože implicitně se vůbec nepoužívá leda pokud si to někdo sám na tu anténu v rukojeti přebastlí.
Pokud tedy někdo použije ať už modul Frsky DJT nebo XJT a nebude bastlit s anténou tak bude funkční jen ta anténa co je přímo na modulu a interní anténa v rukojeti Turnigy 9XR bude nezapojená tedy jako by tam ani nebyla.
kucí,ale tuhle otázku s anténami jsme tu již nedávno řešili!Mě by však zajímal jiný pohled,bylo by možné na jeden anténí výstup VF modulu připájet dva anténí káblíky (stereo),podobně jako to má třeba vysílač DX-9? A použít to třeba u T9Ch,nebo jinde,aby byly oba fousy antény do prav.úhlu?
a ještě tedy k té anténě na modulu:jaká je účinnost,když mám vysílač s modulem FrSky v pultu-naležato,anténa vespod vysílače a já lítám s érem nad hlavou a signál ,předpokládám musí procházet skrze vysílač?
kozlik327 píše:kucí,ale tuhle otázku s anténami jsme tu již nedávno řešili!Mě by však zajímal jiný pohled,bylo by možné na jeden anténí výstup VF modulu připájet dva anténí káblíky (stereo),podobně jako to má třeba vysílač DX-9? A použít to třeba u T9Ch,nebo jinde,aby byly oba fousy antény do prav.úhlu?
Dvě antény na vysílacím modulu mohou být tam kde je na to vysílací modul speciálně přímo z výroby už přizpůsoben. Jinak ne. Takže např. u Frsky modulů je použitelná jen jedna anténa. Dvě antény se u Frsky používají na straně přijímačů, které jsou na to už z výroby přizpůsobené.