li pol BIG Power - zkusenosti? 5000mah

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
ditri

li pol BIG Power - zkusenosti? 5000mah

#1 Příspěvek od ditri »

Ahojte. Koupil jsem BIGPOWER 5000 3s. ihne po prvnim nabiti se baterie zacala nafukovat. Paradoxne po nabiti. Jine baterie z coptery zustavaji ok i pres to ze jsou mnoha znacek. Na druhou stranu ta bigpower ma paradni pomer hmotnost vykon a lita dlouho protoze je lehka. Ted po cca 20-30 nabitich nabyva tvary valce a zacinam se ji bat. Zvazuji nakup druhe od te same znacky kvuli pomeru vahy. Nemate nekdo zkusenost s touto znackou? Jednalo se o vadny kus nebo je to bezne? Zkousel jsem psat dovozci co muzu cekat od nove baterie a bez odezvy...
buf

Re: li pol BIG Power - zkusenosti? 5000mah

#2 Příspěvek od buf »

to je již zákon schválnosti, že za posledního půl roku se značkový Li po začínaj kazit a "značkový" Turnigy mají stále zlatej střed :)
Pepiks

#3 Příspěvek od Pepiks »

Do výroby baterií nevidíš. I v kvalitních a drahých bateriích se najdou zmetky. Já používám baterie Turnigy, je to takový střed, a pokud se mi nafouknou, a to myslím hodně, tak to beru jako spotřební materiál, a na HK EU objednám nové. Pokud by to byly baterie nové, tak bych to zkusil reklamovat.
ditri

#4 Příspěvek od ditri »

Diky za echo! Ty BigPower - tedy vlastne české (oranzovo zlute) - to je brano jako dobra znacka? Jsem v Lipolkach docela novy. Ještě jsem narazil na jednu znacku Hacker a o te také nemohu nikde nic najit, ale jsou levne http://www.conrad.cz/akupack-lipol-hack ... ent=239528

Co se tyka tech Turningy, tak urcite, je to minimalne velkovyrobce, jen ma baterie docela tezke :-(
paveld

#5 Příspěvek od paveld »

ditri

#6 Příspěvek od ditri »

diky za echo. Pridavam k oblibenym :-)
silcom

#7 Příspěvek od silcom »

ditri píše:Diky za echo! Ty BigPower - tedy vlastne české (oranzovo zlute) - to je brano jako dobra znacka? Jsem v Lipolkach docela novy. Ještě jsem narazil na jednu znacku Hacker a o te také nemohu nikde nic najit, ale jsou levne http://www.conrad.cz/akupack-lipol-hack ... ent=239528

Co se tyka tech Turningy, tak urcite, je to minimalne velkovyrobce, jen ma baterie docela tezke :-(

viewtopic.php?f=42&t=53778&start=30
Pepiks

#8 Příspěvek od Pepiks »

GensAce jsou dobré baterie. Jsou ale v jiných cenových skupinách. Za kvalitu se hold musí připlatit.
ditri

#9 Příspěvek od ditri »

Jen pro doplneni. Kvuli rychlosti jsem objednal jednu tu Hacker a jednu Bigpower. Hackerka je od vyroby tvrda jak sutr, ma chip s ukazatelem stavu a je deklarovana jako "Made for Germany" ...tak jsem docela zvedavy. 1000kc za 5000mah a kdyby byla cajk - tak neni co resit...ma sice mene C ale nalepit se tam da cokoliv.
silcom

#10 Příspěvek od silcom »

ditri píše:Jen pro doplneni. Kvuli rychlosti jsem objednal jednu tu Hacker a jednu Bigpower. Hackerka je od vyroby tvrda jak sutr, ma chip s ukazatelem stavu a je deklarovana jako "Made for Germany" ...tak jsem docela zvedavy. 1000kc za 5000mah a kdyby byla cajk - tak neni co resit...ma sice mene C ale nalepit se tam da cokoliv.

Čo myslíš tým "tvrdá jak šutr"? Tvrdá mechanicky alebo tvrdá elektricky?
haas

#11 Příspěvek od haas »

Zdravím, koupil jsem asi před 3 měsíci 3 kusy Big Power lipo 3s 2200mAh 35C.Nikdy neletěli jen sem je používal pro nastavování úhlů listů a točení vrtule na zemi.Nikdy jsem je nevibil pod 3.8V na článek.Již před nějakou dobou jse si všilm že jedna je naprosto tvrdá druhá má ze zadní strany trošku nafouklý obal a třetí je nafouklá více z obou stran.
Navíc se mi dnes stalo že jsem tu nejvíc nafoklou vybil ( měřeno hned po odpojení reglu) 3.18V jeden článek ostatní jsem neměřil až po 2 hodínách jsem změřil ostatní a bylo to 3.28 3.37 3.39 V na článek.

Tedy moje otázky:Co s tou podvibitou baterkou zahodit nebo zkusit nabít?

Proč jsou nafouklé ikdyž nebili nikdy dříve pod 3.8V na článek?Nemůže to být jen blbě zabaleno?Při zmačknutí to neklade žádný odpor a při plném zmačknutí cítím články normálně válcové nijak se mi nezdají nafouklé.

Přikládám ještě foto.Vlevo je ta tvrdá a v pravo ta nejvíc nafouklá a po dnešku i podvibitá.Je to foceno z obou stran baterií.
Přílohy
IMG681.jpg
IMG680.jpg
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“