li pol BIG Power - zkusenosti? 5000mah
li pol BIG Power - zkusenosti? 5000mah
Ahojte. Koupil jsem BIGPOWER 5000 3s. ihne po prvnim nabiti se baterie zacala nafukovat. Paradoxne po nabiti. Jine baterie z coptery zustavaji ok i pres to ze jsou mnoha znacek. Na druhou stranu ta bigpower ma paradni pomer hmotnost vykon a lita dlouho protoze je lehka. Ted po cca 20-30 nabitich nabyva tvary valce a zacinam se ji bat. Zvazuji nakup druhe od te same znacky kvuli pomeru vahy. Nemate nekdo zkusenost s touto znackou? Jednalo se o vadny kus nebo je to bezne? Zkousel jsem psat dovozci co muzu cekat od nove baterie a bez odezvy...
Re: li pol BIG Power - zkusenosti? 5000mah
to je již zákon schválnosti, že za posledního půl roku se značkový Li po začínaj kazit a "značkový" Turnigy mají stále zlatej střed 
Do výroby baterií nevidíš. I v kvalitních a drahých bateriích se najdou zmetky. Já používám baterie Turnigy, je to takový střed, a pokud se mi nafouknou, a to myslím hodně, tak to beru jako spotřební materiál, a na HK EU objednám nové. Pokud by to byly baterie nové, tak bych to zkusil reklamovat.
Diky za echo! Ty BigPower - tedy vlastne české (oranzovo zlute) - to je brano jako dobra znacka? Jsem v Lipolkach docela novy. Ještě jsem narazil na jednu znacku Hacker a o te také nemohu nikde nic najit, ale jsou levne http://www.conrad.cz/akupack-lipol-hack ... ent=239528
Co se tyka tech Turningy, tak urcite, je to minimalne velkovyrobce, jen ma baterie docela tezke
Co se tyka tech Turningy, tak urcite, je to minimalne velkovyrobce, jen ma baterie docela tezke
Používám druhým rokem GensAce:
http://www.gensace.de/lipo-battery.html ... inennormal
http://www.gensace.de/lipo-battery.html ... inennormal
diky za echo. Pridavam k oblibenym 
ditri píše:Diky za echo! Ty BigPower - tedy vlastne české (oranzovo zlute) - to je brano jako dobra znacka? Jsem v Lipolkach docela novy. Ještě jsem narazil na jednu znacku Hacker a o te také nemohu nikde nic najit, ale jsou levne http://www.conrad.cz/akupack-lipol-hack ... ent=239528
viewtopic.php?f=42&t=53778&start=30
GensAce jsou dobré baterie. Jsou ale v jiných cenových skupinách. Za kvalitu se hold musí připlatit.
Jen pro doplneni. Kvuli rychlosti jsem objednal jednu tu Hacker a jednu Bigpower. Hackerka je od vyroby tvrda jak sutr, ma chip s ukazatelem stavu a je deklarovana jako "Made for Germany" ...tak jsem docela zvedavy. 1000kc za 5000mah a kdyby byla cajk - tak neni co resit...ma sice mene C ale nalepit se tam da cokoliv.
ditri píše:Jen pro doplneni. Kvuli rychlosti jsem objednal jednu tu Hacker a jednu Bigpower. Hackerka je od vyroby tvrda jak sutr, ma chip s ukazatelem stavu a je deklarovana jako "Made for Germany" ...tak jsem docela zvedavy. 1000kc za 5000mah a kdyby byla cajk - tak neni co resit...ma sice mene C ale nalepit se tam da cokoliv.
Čo myslíš tým "tvrdá jak šutr"? Tvrdá mechanicky alebo tvrdá elektricky?
Zdravím, koupil jsem asi před 3 měsíci 3 kusy Big Power lipo 3s 2200mAh 35C.Nikdy neletěli jen sem je používal pro nastavování úhlů listů a točení vrtule na zemi.Nikdy jsem je nevibil pod 3.8V na článek.Již před nějakou dobou jse si všilm že jedna je naprosto tvrdá druhá má ze zadní strany trošku nafouklý obal a třetí je nafouklá více z obou stran.
Navíc se mi dnes stalo že jsem tu nejvíc nafoklou vybil ( měřeno hned po odpojení reglu) 3.18V jeden článek ostatní jsem neměřil až po 2 hodínách jsem změřil ostatní a bylo to 3.28 3.37 3.39 V na článek.
Tedy moje otázky:Co s tou podvibitou baterkou zahodit nebo zkusit nabít?
Proč jsou nafouklé ikdyž nebili nikdy dříve pod 3.8V na článek?Nemůže to být jen blbě zabaleno?Při zmačknutí to neklade žádný odpor a při plném zmačknutí cítím články normálně válcové nijak se mi nezdají nafouklé.
Přikládám ještě foto.Vlevo je ta tvrdá a v pravo ta nejvíc nafouklá a po dnešku i podvibitá.Je to foceno z obou stran baterií.
Navíc se mi dnes stalo že jsem tu nejvíc nafoklou vybil ( měřeno hned po odpojení reglu) 3.18V jeden článek ostatní jsem neměřil až po 2 hodínách jsem změřil ostatní a bylo to 3.28 3.37 3.39 V na článek.
Tedy moje otázky:Co s tou podvibitou baterkou zahodit nebo zkusit nabít?
Proč jsou nafouklé ikdyž nebili nikdy dříve pod 3.8V na článek?Nemůže to být jen blbě zabaleno?Při zmačknutí to neklade žádný odpor a při plném zmačknutí cítím články normálně válcové nijak se mi nezdají nafouklé.
Přikládám ještě foto.Vlevo je ta tvrdá a v pravo ta nejvíc nafouklá a po dnešku i podvibitá.Je to foceno z obou stran baterií.