Nastavení křidélek u letadla

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
nabijecka

Nastavení křidélek u letadla

#1 Příspěvek od nabijecka »

Zdravím,

chtěl bych se jen ujistit o správnosti nastavení křidélek mého letadla, neboť u předchozích modelů jsem to ještě správně netrefil....

Při pohledu na foto - levé křidélko jde nahoru, pravé dolů = náklápění doleva, a naopak, mám to správně?

Díky předem za ujištění :wink:
Přílohy
DSC_0565.jpg
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení křidélek u letadla

#2 Příspěvek od BOBIKA »

Ahoj pokud dáš povel do leva tak musí jít levé křidélko nahoru a pravé dolu při pohledu ve směru letu a opačně.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
zz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zz »

Nabijecka: JJ, tak je to správně.
www.rckozmodrom.com
Lark

#4 Příspěvek od Lark »

Akorát ten úhel táhel je hrozně velkej. Nešlo dát servo víc dopředu, nebo radši samostatný serva do křídel aby ten tah byl pokud možno kolmo na klapku, a taky blíž jejído středu? Takhle přicházíš zhruba o polovinu tahu, nehledě na to, že se to musí celé kroutit a ohýbat.
googie
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od googie »

Ja nechcem byť zlý, ale ak neovládaš elementárne základy ohľadom výchyliek krídeliek, nič v zlom všetci sme sa to učili, ale ty chceš ísť lietať s tým EDF jetom? Už si s podobným letel?
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
nabijecka

#6 Příspěvek od nabijecka »

No s tím servem se mi to taky zdá celkem dost špatně vyřešené - ten vykonaný pohyb s tím křidélkem je opravdu malý a to už mám nastavenej výkon serv přes 100%, každopádně prvně zkusím zalétat a podle toho co to bude dělat tam případně přidám další servo a hodím je na křídla, aby byl lepší tah...

Jinak s takovým jetem jsem ještě neletěl, právě se chystám jak bude lepší počasí, vrtuláky už mě nějak nebraly, takže jsem si koupil jeta pro změnu, snad ho uřídím :D (spíše mám problém s plochou pro starty/přistání, takže nejspíš ho budu muset pouštět z ruky, protože jediné co máme v okolí je pole, žádná asfaltka a na parkoviště s lampami si netroufám....)

P.S. Díky moc za poskytnuté ujištění :)
Marena
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marena »

Tenhle kousek je podle mě PNF, takže tam toho moc neudělá.
No jinak přistávání bude ok, ale ten start z ruky bude horší, bude to asi chtít asi pomocnou ruku.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
nabijecka

#8 Příspěvek od nabijecka »

u toho startu určitě budu mít pomocnou ruku, zas takhle si netroufám, no jsem zvědavý no, jak velký rozdíl pocítím mezi klasických vrtuláčem a tímhle.... :D
Lark

#9 Příspěvek od Lark »

No myslím, že hóóódně velkej :mrgreen:
JMalik

#10 Příspěvek od JMalik »

nabijecka píše:u toho startu určitě budu mít pomocnou ruku, zas takhle si netroufám, no jsem zvědavý no, jak velký rozdíl pocítím mezi klasických vrtuláčem a tímhle.... :D

Podle dosavadních příspěvků s tím vrtuláčkem zhavarureš celkem normálně. S tím EDF už to bude větší rána :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“