Koupě X-Coptery
Koupě X-Coptery
Zdravím všechny a předem děkuji za rady a nápovědy.
Momentálně bych si rád pořídil x(quad) copteru na natáčení videa. Samozřejmě jako každý chci co nejlepší za co nejméně peněz.
Našel jsem si DJI - F310 Phantom 2 VISION RC set kvadrokoptéry 5.8GHz a Walkera QR X350 v1.2, RTF (DEVO 7).
Cenový rozdíl, mezi těmito modely je propastný, hádám tím, že i kvalita (od 2,4 x 5,8 GHz, přes baterku atd.)
Nicméně momentálně jsem narazil na vaše forum a našel jsem, že se dá x-copter i sestavit a hádám že za nižší peníze mnohem kvalitnější. Dokázal by mi někdo poradit, případně i něco (samozřejmě za peníze) sestavit? Předem děkuji.
Michal P. - Chomutov
Momentálně bych si rád pořídil x(quad) copteru na natáčení videa. Samozřejmě jako každý chci co nejlepší za co nejméně peněz.
Našel jsem si DJI - F310 Phantom 2 VISION RC set kvadrokoptéry 5.8GHz a Walkera QR X350 v1.2, RTF (DEVO 7).
Cenový rozdíl, mezi těmito modely je propastný, hádám tím, že i kvalita (od 2,4 x 5,8 GHz, přes baterku atd.)
Nicméně momentálně jsem narazil na vaše forum a našel jsem, že se dá x-copter i sestavit a hádám že za nižší peníze mnohem kvalitnější. Dokázal by mi někdo poradit, případně i něco (samozřejmě za peníze) sestavit? Předem děkuji.
Michal P. - Chomutov
-
Václav Procházka
Re: Koupě X-Coptery
Doporučuji Ti přečíst tato vlákna...
viewtopic.php?f=131&t=55920
viewtopic.php?f=131&t=62232
viewtopic.php?f=131&t=63777
Pokud nemáš žádné zkušenosti se stavbou copter, tak se do stavby raději nepouštěj.
Ušetříš si spoustu času a financí.
V první řadě si pořiď tovární věc, která funguje a se kterou se seznámíš. Až si to vyzkoušíš, tak se můžeš rozhodovat co dál...
viewtopic.php?f=131&t=55920
viewtopic.php?f=131&t=62232
viewtopic.php?f=131&t=63777
Pokud nemáš žádné zkušenosti se stavbou copter, tak se do stavby raději nepouštěj.
Ušetříš si spoustu času a financí.
V první řadě si pořiď tovární věc, která funguje a se kterou se seznámíš. Až si to vyzkoušíš, tak se můžeš rozhodovat co dál...
Taky si dej do profilu svoje bydliště, tak se můžeš spojit s někým ve tvém okolí kdo si koptéru stavěl a nebo ji alespoň létá, abys měl představu. Já takhle rozchodil již čtyři koptéry.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
No že bych to stavěl já sám, tak to vůbec, proto jsem psal, že bych za úplatu si nechal sestavit
A v profilu jsem zatím nebyl, tak jsem to bydliště napsal dole
jinak zatím děkuji za reakce ... večer pročtu 
Výhodou sestaveného mi přijde, že když někde něco poškodím, tak budu vědět a moct to relativně snadno opravit, to u toho kompletního výrobku asi nebude až tak snadné
/
Výhodou sestaveného mi přijde, že když někde něco poškodím, tak budu vědět a moct to relativně snadno opravit, to u toho kompletního výrobku asi nebude až tak snadné
Václav Procházka píše:Pokud nemáš žádné zkušenosti se stavbou copter, tak se do stavby raději nepouštěj.
Já myslím, že to zas taková hrůza není. Tedy pokud BloodCV nechce něco skutečně profi. Pokud mu stačí něco na "takové to domácí natáčení", to zvládne. Chce to nejdřív si o tom hodně přečíst, na to padne hodně času. Pak se případně poptat, je tu hodně lidí, co mají velké zkušenosti a poradit umí. Moje první (a zatím i poslední) quadra normálně lítá - stálo mě to jen pár vrtulí.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
Já bych rád něco v úrovni té DJI - F310 a lepší ... líbí se mi vysoká kvalita fotek (14mpix), full hd videa, pásmo 5,8GHz, 5000mAh baterka ... ale věřím, že za ty peníze se s dobrým člověkem dá sestavit o kategorii lepší stroj 
- JosefSvejk
BloodCV píše:... ale věřím, že za ty peníze se s dobrým člověkem dá sestavit o kategorii lepší stroj
Tak takhle optimistický bych nebyl. Samo, otázkou je, co je to o kategorii lepší stroj.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
BloodCV píše:Já bych rád něco v úrovni té DJI - F310 a lepší ... líbí se mi vysoká kvalita fotek (14mpix), full hd videa, pásmo 5,8GHz, 5000mAh baterka ... ale věřím, že za ty peníze se s dobrým člověkem dá sestavit o kategorii lepší stroj
člověče nevím jestli je to možné, Phantom je to nejlepší co můžeš mít v poměru cena/výkon. Jakmile jdeš do lepších strojů, cenovka poskočí o 100 %. Jedině, že bys dobrého člověka definoval jako kouzelníka
Ale pokud se ti to náhodou podaří, určitě nám dej vědět, možná budeš mít dost zákazníků
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air
DX8, Phoenix
DX8, Phoenix
-
Sofin
Starkong píše:člověče nevím jestli je to možné, Phantom je to nejlepší co můžeš mít v poměru cena/výkon. Jakmile jdeš do lepších strojů, cenovka poskočí o 100 %. Jedině, že bys dobrého člověka definoval jako kouzelníkanebo by ti sehnal něco zadarmo.
Ale pokud se ti to náhodou podaří, určitě nám dej vědět, možná budeš mít dost zákazníků
Zase toho Phantoma nepřechvalte
Za 27000,- kč co stojí Phantom 2 Vision by nebyl problém postavit luxusní skládací karbonový quad s pomaloběžnými motory 5010-390KV, karbonovými vrtulemi 15x5" a nikonem J1 na brushless gimbalu
Samodomo copter jde postavit za lepší peníze než kupovaný. O tom není pochyb. Ale aby i fungoval tak dobře jako ten kupovaný, chce to jisté know-how. Získat takové vědomosti a zkušenosti zase něco stojí, taky to není hned, takže pokud chce nezkušený člověk dobrý copter, levněji vyjde v naprosté většině případů ten drahý fabrický.
. Možnou cestou je okopírovat něco fungujícího, a ještě lepší je když má začátečník nějakou dobrou duši ku pomoci. Ale sám , bez znalostí a zkušeností je snaha postavit špičkový copter dost velké sousto. 
-
Václav Procházka
Troll: souhlas
Troll píše:Samodomo copter jde postavit za lepší peníze než kupovaný. O tom není pochyb. Ale aby i fungoval tak dobře jako ten kupovaný, chce to jisté know-how. Získat takové vědomosti a zkušenosti zase něco stojí, taky to není hned, takže pokud chce nezkušený člověk dobrý copter, levněji vyjde v naprosté většině případů ten drahý fabrický.. Možnou cestou je okopírovat něco fungujícího, a ještě lepší je když má začátečník nějakou dobrou duši ku pomoci. Ale sám , bez znalostí a zkušeností je snaha postavit špičkový copter dost velké sousto.
Dost presne napsano, souhlas.
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air
DX8, Phoenix
DX8, Phoenix