výběr mobilu poraďte

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
paplik

výběr mobilu poraďte

#1 Příspěvek od paplik »

Zdravím po dlouhé době,
Po několika letech se mě definitivně pokazil můj starý mobil. Dívám se po nějakých nových modelech, ale je jich hrozně moc a nevím co mám vybírat a podle čeho mám vybírat popřípadě jakou značku, nebo jestli je značka pouze osobní záležitostí, kterou má každý rád?
Já se ve světě mobilů moc neorientuji a jak jsem do toho trochu prohlédl, zjistil jsem, že je to mnohem rozsáhlejší téma.
Tak zatím jsem si určil pár věcí, kterých bych chtěl dosáhnout a to cena pod 3500Kč, dotykový displej s úhlopříčkou max 4" víc ne. a operační systém Google Android
Ptám se tu hlavně proto, jestli v tom někdo jste zběhlí a mohli by jste mi poradit, po čem se mám podívat, co je nejlepší popř. nejvýkonější varianta. Kdyby se cena dostala pod 3000Kč tak by mě to vůbec nemrzelo.
Zatím mám ve výhledu Huawei Y300 a Sony Xperia V.
Osobně jsem chtěl počkat s koupí mobilu až na jaro, ale bohužel si to určil sám kdy se vyprovodí ze služby :). Nechci totiž koupit nějaký stroj, co za půl roku bude už zastaralý. Je mi jasné, že za tuto cenovou kategorii to žádná sláva nebude.
Prosím poraďte mi. Dotykový mobil je pro mě něco uplně nového o co jsem dosud neměl potřebu se zajimat.
Díky předem za rady paplik.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr mobilu poraďte

#2 Příspěvek od Kuba5 »

Ahoj,
Xperii V jsi asi nemyslel, ta stojí cca 7k. Každopádně Xperii ti můžu doporučit, já mám už skoro rok Xperii P a zatím jsem neměl žádnej problém, je to super mobil, akorát baterka je skoro tragická (1300mAh lipolka).
Každopádně to dost převyšuje tvůj rozpočet (skoro 2x), takže tohle určitě ne.
Jestli nemůžeš dát víc jak 3500 Kč, tak bude výběr docela těžký, ale něco by se našlo.
V tomhle limitu by se dala koupit Xperia E, nevypadá špatně, asi bych o ní uvažoval..
pak, jak už jsi zmínil Huawei Ascend Y300, ale lepší je G510 (úhlopřička je ale 4.5").
Swift II | T9X(OpenTX)
ifin

#3 Příspěvek od ifin »

Zkus se podívat na některý z nových Alcatelů, mají celou řadu dotykových duálních telefonů s různou výbavou za slušné ceny. Zastaralý bude za chvíli každý. Já si vybral Alcatel One touch M´Pop a jsem spokojen. V této ceně to bude vždycky kompromis, ale ten horší foťák bez blesku a relativně malou výdrž mu odpouštím...

http://mobilni-telefony.heureka.cz/alcatel-ot-5020d/
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
paplik

#4 Příspěvek od paplik »

Aha, to V jsem napsal blbě. U té Xperie E se mi trochu nelíbí prohnutý zadní kryt. Ten Huawei vypadá pěkně, ale nevidím v něm nějaký jiný rozdíl oproti Y 300, než jen větší úhlopříčka displeje?

PS:
Omluvám se. odpovědi se tu nějak kupí ;)

Podle čeho ty mobily vybírat, když mají parametry téměř totožné. Cena? Tvar? Značka? Co ještě určuje cenu? Na co je dobré se dívat kromě úhlopříčky, výkonu procesoru a RAM paměti?
myslím že 5MPix fotoaparát bohatě stačí.
Naposledy upravil(a) paplik dne pon 27.01.2014 21:30, celkem upraveno 1 x.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kuba5 »

No rozdílů moc není. Jen větší úhlopříčka a G510 má o trošku lepší procesor a mohl by být tenčí. Já bych vzal G510.
Jinak 4" je málo, je to prostě vysoký a moc hubený, špatně se na tom píše, oba rodiče mají S4 mini, což je 4.3" a můžu říct, že se na tom píše o dost líp, než třeba na mojí Xperii P (4").
I když je pravda, že 4" vypadá z hlediska designu snad vždy líp než 4.3", třeba Xperia P se na tuto úhlopříčku vyloženě hodí a neumím si ten mobil představit s 4.3".
Swift II | T9X(OpenTX)
oplu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od oplu »

škoda limitu v úhlopříčce, mátině jsem koupil Xiaomi Red Rice i s poštovným za 4100 z etotalk.com a nepustí to ruky. přitom je to její třetí mobil, před tím 3310 a pak N72.
Na to že to je čína tak luxus.
Sám si teď vybírám mobil a z klasických výrobců pro mě obstál jen Samsung S4 nebo note3, jinak mám v hledáčku Xiaomi Mi3 nebo něco od Zopo, cena a výkon paráda :-)
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ondra1402 »

Nechceš-li se zbytečně připravit o pár let života zbytečným nervováním, kup si místo Androida (pod 3500,- je to opravdu tragédie) Lumii 520.
paplik

#8 Příspěvek od paplik »

Takže jestli to chápu správně tak displeje s úhlopříčkou mezi než celé číslo jsou širší?
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kuba5 »

Ne to ne, 4.5" už bude celkově větší, ale to bude v pohodě, S4 má 5", takže tohle je podle mě ideál, i když jde o zvyk, mně se nejdřív zdál velkej i 4", ale teď bych v pohodě snesl i S4, naopak bych byl rád. :D

Lumii bych nevzal ani náhodou, navíc se mi nelíbí Windows Phone, ale to už je každého názoru, vyber, co se líbí tobě. ;)
Každopádně souhlasím s tím, že Android pod 3500,- taky nebude nic moc.
Swift II | T9X(OpenTX)
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ondra1402 »

A důvod, proč bys ani náhodou nevzal Lumii, když nejde o systém (který jsi uvedl bokem)? Dělá snad někdo lepší telefony po HW stránce? Pokud jde o WP8, zkuste to někdy vzít alespoň v obchodě do ruky, lidi. Spousta zbytečných předsudků...
ifin

#11 Příspěvek od ifin »

ondra1402 píše:Nechceš-li se zbytečně připravit o pár let života zbytečným nervováním, kup si místo Androida (pod 3500,- je to opravdu tragédie) Lumii 520.

Můžeš to nějak objasnit? Když jsem to porovnal se starším Galaxy x Cover, tak lepší se mi zdá ten Alcatel za třetinu peněz.

K tomu foťáku (že by 5M stačil), tak určitě... Dokonce by mi stačilo i méně, ale reálných. Takhle je to u toho Alcatelu přepočítané cosi, stará Nokia 6300 fotila s papírově menším rozlišením mnohem lépe.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
petan64

#12 Příspěvek od petan64 »

Koukni na Sencor Element P400. Můj mladý je s ním velmi spokojen, za ty peníze umí opravdu hodně. Zajímavý může být i Gigabyte, který je na Alze ve slevě.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
von boberov

#13 Příspěvek od von boberov »

Ahoj.
Huawei Y300 mám od vánoc. Nahradil jsem jím stařičkou nokii 6020. Koupil jsem hujahej proto, bo v dané relaci do 3000Kč vycházel dle recenzí nejlépe.
Za ty háky asi dobrý, ale nemohu srovnávat, protože jsem nikdy nic podobného neměl.
Při normálním mém používání vydrží baterie 4-5dní, pokud to vezmou do ruk děti, nebo manželka a dají se do hraní her- je za odpoledne vybito.
Zatím se to nikdy neseklo. Fotka pokud jsou dobré světelné podmínky je slušná viz příloha.
velikost 4" je podle mě něco mezi. Na telefonování je to zbytečně velké a přístroj zavazí v kapse. Naopak na prohlížení webu, nebo psaní mailu by to mohlo být větší. Zatím docela spokojenost.
IMG_20140128_132715.jpg
Naposledy upravil(a) von boberov dne úte 28.01.2014 13:33, celkem upraveno 1 x.
jirinovo

#14 Příspěvek od jirinovo »

jestli že nechceš utratit moc peněz a nemůžeš se tozhodnout, vybral by jsem něco z alzy klidně z toho sloupku nejprodávanější. Koupil jsem takhle domů elektroniku a jsem spokojený. Dělá to tak dost lidí.
http://www.alza.cz/mobilni-telefony/18843445.htm
MarthiR

#15 Příspěvek od MarthiR »

Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“