DJI 550 ZÁLET + ZISKY

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenasu

DJI 550 ZÁLET + ZISKY

#1 Příspěvek od zdenasu »

Ahoj, při bádání kam tento příspěvek dát jsem se při čtení dost zamotal a případně prosím admin pro správného umístění. Děkuji.
Vyměnil jsem dji f300 za dji 550, Ve čtvrtek došla a hned jsem se pustil do skládání a pájení. na pátek jsme byli domluveni s kamarádem z Kostelce Pavlem, že mě vysvětlí napípání a nastavení. Vše klaplo a byl jsem překvapen ( na rozdíl od heli), že se dost málo věcí nastavuje ve vysílači. V pátek se nám podařil na večer i krátký zálet. 550-tka je zatím setově osazena, což se bude měnit postupně . Jsem velmi rád, že můžu používat zpátky svou vysílačku, což mě hodně chybělo. V budoucnu budu potřebovat přiřadit více funkcí na přepínače. V sobotu hodně foukalo, takže nešlo nastavovat zisky a ladit. Bylo znát při vysení v klidové poloze vlnění. Dnes přes oběd, kdy svítilo hodně sluníčko a hlavně nefoukalo, jsem zkoušel různá nastavení a zatím mám tato :

aktuálně nastaveno
pitch : 180
roll : 180
yaw : 70
vert : 250
atti :100/100
hmotnost 1 960 gr
voltage 11,55/11,10
li-po 2x 3s 2 200 mA

...nastavení zisků, teré ještě není stoprocentní- velmi mírné vlnění je tam ještě trochu znát, ale chtěl jsem si dnes užít pár letů navíc, takže další ladění bude v týdnu. Rozdíl mezi f 300 a 550 je znatelný. Přirovnal bych to k heli, čím větší , tím se chová v letu jako "autobus" díky velikosti ...váze apod. Spokojenost maximální, už se těším i na natáčení, aktuálně budu používat sony wx v full hd. Dnešní letvý čas byl 9.5 min na rok staré baterie.
odkaz:
http://vzduchoplavci.rajce.idnes.cz/DJI ... JI_550.jpg

http://vzduchoplavci.rajce.idnes.cz/
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Václav Procházka

Re: DJI 550 ZÁLET + ZISKY

#2 Příspěvek od Václav Procházka »

Ono všechno má své pro a proti. Létám s EVO 800 a F300. Pro mě Phantom má neskutečný potenciál na vylbnutí (FPV létání) a hlavně skladnost.
Člověk nemá s Phantomem při létání tak sevřenou pr.el, jako s S800 EVO.
zdenasu

#3 Příspěvek od zdenasu »

...to je fakt, phantom je ...menší , proto jsem pořídil ochranné oblouky abych jej trochu zvětšil a líbil se mě i pro to, že měl svou kapotáž jako např. u heli. nebyly vidět regulátory, elektronika apod. Pro převoz super. Třístovku jsem neměl dlouho, ale jel jsem někam a ona se mnou. Akorát by člověk potřeboval na létání s dronem (ale to platí i pro jiná rc) triko, mikinu s nápisy:
na blbé otázky neodpovídám
model je na létání
model je drahý
model nepůjčuji
:):):)
----------------------
nyní čekám na objednaný nový podvozek s držákem na kameru , postupně vyměním vrtule + drobné úpravy. Příští týden jedeme na hory, tak pojede se mnou.
----------------------
ta tvá osmistovka musí být super :)

----------------------
dotaz : jaké máte nastavené zisky u dji 550 ? s váhou 1 960 gr....případně na co si dát pozor ?
Naposledy upravil(a) zdenasu dne pon 27.01.2014 12:29, celkem upraveno 2 x.

bundes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bundes »

zdenasu píše:Akorát by člověk potřeboval na létání s dronem (ale to platí i pro jiná rc) triko, mikinu s nápisy:
na blbé otázky neodpovídám
model je na létání
model je drahý
model nepůjčuji
:):):)

:D
Přílohy
triko_ne.jpg
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Dejfak »

Já si pořídil toto, jen jsme ho z prodejcem trochu upravili.
A také jsem vybral moderní triko.
http://www.rc-foto.cz/produkt/tricko-pr ... m-divakum/
Je fakt, že zvědavost lidí po přečtení tak o 30% poklesla.
Ale na příští sezónu si nechám udělat s logama GoPro, TBS, siluetou coptéra a podoným textem ale na coptéry :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
zdenasu

#6 Příspěvek od zdenasu »

Václav Procházka
Občas si pouštím to tvé s 800 na youtube, krásný stroj, ty máš někde natočené videjka ?
Pošly když-tak-odkaz-rád-kuknu ...Zdena.

Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“