Vrtačka
Vrtačka
Zdravím,
potřeboval bych poradit jakou vybrat malou příruční vrtačku. Něco jako velikost AKU ale na 220V.
Podotýkám, že v dílně mám na modelaření stojanovou vrtačku, na domácí vrtání používám BOSCH s pneumatickým příklepem ale shází mí něco menšího s čím bych se dostal do menších prostor, lépe se s tím zacházelo a bylo určeno spíše na drobnější práci a popřípadě na šrouby (sadu doma mám).
Cenový strop bych určil do 2000,-Kč, hlavně aby to bylo příruční a nerozpadlo se to po pár týdnech. Verzi pouze s AKU nechci, tu už doma mám a letí z domu... ty baterky nic moc nevydrží a proto bych to chtěl nahradit něčím co můžu připojit na 220V a veliksotně to je podobné...
zatím jsem moc nehledal, ale padla mi do oka tato vrtačka když jsem byl v obchodě:
http://www.nakupka.cz/vyrobek/sroubovak ... il-6223aa/
nějaké jiné výrobce či značky doporučíte? Díky moc za každou radu
potřeboval bych poradit jakou vybrat malou příruční vrtačku. Něco jako velikost AKU ale na 220V.
Podotýkám, že v dílně mám na modelaření stojanovou vrtačku, na domácí vrtání používám BOSCH s pneumatickým příklepem ale shází mí něco menšího s čím bych se dostal do menších prostor, lépe se s tím zacházelo a bylo určeno spíše na drobnější práci a popřípadě na šrouby (sadu doma mám).
Cenový strop bych určil do 2000,-Kč, hlavně aby to bylo příruční a nerozpadlo se to po pár týdnech. Verzi pouze s AKU nechci, tu už doma mám a letí z domu... ty baterky nic moc nevydrží a proto bych to chtěl nahradit něčím co můžu připojit na 220V a veliksotně to je podobné...
zatím jsem moc nehledal, ale padla mi do oka tato vrtačka když jsem byl v obchodě:
http://www.nakupka.cz/vyrobek/sroubovak ... il-6223aa/
nějaké jiné výrobce či značky doporučíte? Díky moc za každou radu
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vrtačka
Jestli chceš jen vrtačku tak třeba tuhle http://www.narex-makita.cz/vrtacky/bez-priklepu/makita-6412/
http://www.makita.cz/katalog/produkt/76
http://www.makita.cz/katalog/produkt/76
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Makita není zlá, ale nebudou mu vyhovovat dvě věci.
1. je dost velká
2. nemá rychloupínací sklíčidlo
Já osobně bych doporučil aku vrtací šroubovák. On ale nechce aku.
To, co vybral jsem ani nevěděl, že se dělá. Značku Skil neznám. Asi to bude něco podobného jako zelenej Bosch.
Zelenýho Bosche mám už hodně dlouho a i mu dávám dost čoud. Stále drží, potvora. Jediný problém bylo rychlosklíčidlo, které se utáhlo, ale nešlo povolit.
Boží bylo, když jsem to reklamoval. Jsem přišel do kšeftu a říkám, že nefunguje sklíčidlo, že jde ztuha.
Prodavač vzal svůj kvalitní drahej vrták, upnul ho, vyvrtal díru a říká, že je to v cajku, že reklamaci neuznává. Tak jsem řekl, oukej, nebudu se hádat, a jestli si ten vrták můžu nechat. On že ne, že ten je jejich. Tak jsem mu odpověděl, fajn, tak si ho vyndejte. Pak jsem se pět minut šklebil, když s tím zápasil. Reklamaci samozřejmě uznal
No, to jsem trošku odbočil.
Čtu ty parametry a papírově ten Skil vypadá dobře. Já bych se toho nebál.
1. je dost velká
2. nemá rychloupínací sklíčidlo
Já osobně bych doporučil aku vrtací šroubovák. On ale nechce aku.
To, co vybral jsem ani nevěděl, že se dělá. Značku Skil neznám. Asi to bude něco podobného jako zelenej Bosch.
Zelenýho Bosche mám už hodně dlouho a i mu dávám dost čoud. Stále drží, potvora. Jediný problém bylo rychlosklíčidlo, které se utáhlo, ale nešlo povolit.
Boží bylo, když jsem to reklamoval. Jsem přišel do kšeftu a říkám, že nefunguje sklíčidlo, že jde ztuha.
Prodavač vzal svůj kvalitní drahej vrták, upnul ho, vyvrtal díru a říká, že je to v cajku, že reklamaci neuznává. Tak jsem řekl, oukej, nebudu se hádat, a jestli si ten vrták můžu nechat. On že ne, že ten je jejich. Tak jsem mu odpověděl, fajn, tak si ho vyndejte. Pak jsem se pět minut šklebil, když s tím zápasil. Reklamaci samozřejmě uznal
No, to jsem trošku odbočil.
Čtu ty parametry a papírově ten Skil vypadá dobře. Já bych se toho nebál.
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
http://www.makita.cz/katalog/produkt/77
Ta je i ze sklíčidlem.
Co se týče velikosti tak je dost malá ta vrtačka má něco přez 20cm na délku
Ta je i ze sklíčidlem.
Co se týče velikosti tak je dost malá ta vrtačka má něco přez 20cm na délku
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Dotyčný to chce používat i na šroubování, tak bych jednoznačně volil něco dvourychlostního.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Ok, takze zatim teda vyhrava ta Skil
-
OuvejAchich
Skil 6223AA vypadá dobře. Na domácí práce postačí zcela určitě. Navíc s kabelem něco podobného moc vidět není.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
Ta MAKITA - ta asi nema prepinac na zmenu smeru otaceni hlavy, ze?
Neco u Bosch ci black&decker asi neni co? Teda aspon jsem nenasel
Neco u Bosch ci black&decker asi neni co? Teda aspon jsem nenasel
Byť máš v požadavcích omezení ceny do 2000 Kč a ne Aku, stejně bych ti doporučil třeba malého dvourychlostního modrého Narexe - vrtací akušroubovák. Má dvě LiOn baterie, rychlost nabíjení cca 20 min na 80% kapacity, než se nabije jeden pak, tak na druhý v pohodě můžeš makat. Nevýhodou je trochu vyšší cena. S malým vrtacím šroubovákem na 230V tě bude v těsných prostorách limitovat přívodní šńůra. Nejlépe to poznáš při sestavování nábytku. Narexe mám třetím rokem, a pár bytových sestav jsem s ním sestavil.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Aku vrtacku doma mam, ale jsem nespokojenej s vykonem a vydrzi... asi vim o jake narexe mluvis, myslim ze jsem ji videl v obchode vystavenou.
Shanim 220V, snura mi problem nedela, spise aby to bylo kvalitnejsi... pokud jsou 2000 malo, tak to klidne muzeme zvednout, tisicovka navic me uz nezabije
Shanim 220V, snura mi problem nedela, spise aby to bylo kvalitnejsi... pokud jsou 2000 malo, tak to klidne muzeme zvednout, tisicovka navic me uz nezabije
Tu Skilku používám už pár let a je naprosto v pohodě.
Dostatečný výkon,dvě rychlosti,slušný rozsah mometů,reverz,
desetimetrová šňůra,dobře sedí v ruce a slušná cena.
Používám skoroprofesionálně.
Pozor,prodává se i s plastovou hlavičkou.
Dostatečný výkon,dvě rychlosti,slušný rozsah mometů,reverz,
desetimetrová šňůra,dobře sedí v ruce a slušná cena.
Používám skoroprofesionálně.
Pozor,prodává se i s plastovou hlavičkou.
OK, diky! Takze jsem se asi rozhodl...
tu s tim plastem myslis tuto ze? http://www.nakupka.cz/vyrobek/vrtacka-skil-6222aa/
tu s tim plastem myslis tuto ze? http://www.nakupka.cz/vyrobek/vrtacka-skil-6222aa/
Ano, ještě může být v kufříku,nebo v papírové krabici.
No já v dílně používám jen acu a na velké věci stojanovku. A pokud jde o výdrž acu tak jsem už dávno kuchl origo baterku a dal tam konektor XT60 a krmím 3článkem
Zatím žádný problém...
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
I když chceš síťovou, stejně bych volil akumulátorovou. Já ji takhle jako vrtačku i šroubovák používám v jedné dílně léta a je to paráda. Starost o baterie… Jednoduché, ignoruji to. Nabíjím tu druhou, až se ta první vybije a někdy to je i po půl roce. Tady bude většina tvrdit, že ji takhle ničím. Jenomže ona jede perfektně už 10 let. Nabíjení i vybíjení je stejné jako na začátku když jsem ji koupil. Když si vzpomenu, projedu ji na modelářské nabíječce několikrát za sebou a mám jistotu, že je opravdu v pořádku. Myslím, že loni jsem to nedělal vůbec.
Jo a jde o Makitu 6261. Je malá a celkem i lehká. Napájena původními NiCd 9,6V
Jo a jde o Makitu 6261. Je malá a celkem i lehká. Napájena původními NiCd 9,6V
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.