L.M. modely Jak-3 nebo Mustang

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Vosy
Kontaktovat uživatele:

L.M. modely Jak-3 nebo Mustang

#1 Příspěvek od Vosy »

Zdravím!
Rád bych si pořídil EPP stíhačku kolem 80 cm. Líbí se mi modely od L.M.
Z minulýho éra mám tříčlánky E-tech 1300 (12C), regl 15A, Sextu a serva MS-022.
Takže mi chybí motor. :roll:
Co byste do toho nacpali, plííís? Koukal jsem na levné červené čínské stříďáky, konkrétně CF2812 http://www.bel-shop.eu/detail344.html
Kluci u nás je mají a jsou s nima spokojený. Bude ale pro STÍHAČKU opravdu stačit? Nerad bych aby to byl moc slowflyer, musí se s tím dát lítat i razantně a při větru.
Díky

P.S. tuším, že Abu psal, že pro tohohle Mustanga je 160W tak akorát :? To by asi zmíněnej číňan byl moc slabej, ne? :cry:
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Prasopes

#2 Příspěvek od Prasopes »

Mám v tom čínskej set od Monty Model Group Bl 240821 s 18 A reglem ,, odběr s vrtulí z belaky 480 ( 8x3 nebo nějak tak ) a baterie jako ty - červený etechy 1300.
Mám odběr na zemi 14A max , . , lítá to s ní trochu pomaleji než klukům axiky 2208/xx ale jen než jim ochabnou baterky , za 4 minuty to lítá skoro stejně a letovej čas se mi pohybuje za bezvětří pořád plnej 8minut do kolena takže 7 minut bezpečnejch a je to i ve větru docela svižný. Motor utáhne i vrtuli GWS 8x6 HD ale odběry stoupnou nad 16A na zemi a lítá to s tím stejně jako s výše zmíněnýma axikama ale asi by to nesnesly baterky.

Nevýhoda toho motoru je ve zpracování - vývody z vinutí by se bez preventivního upevnění asi brzo uklepaly a hřídel je měká , už jsem ji několikrát rovnal po KILLU ale fachá to furt.

Serva MS 22 ky jsem taky měl a spálili se ,, obě dvě postupně ,, a maj dost slabý převody. Používám SG 90 - levný a maj silný převody bez vůlí .

Jak 3, Mustangy i Fokouš od LM lítaj výborně ale podle mě nejlíp ten Mustang . Jak3 mi vrtal . Fokouš mi lítá nervozně na zádech ale točí na pětníku . Mustang si nechal líbit všechno . uff :D vyčerpávající :D
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vosy »

Tisíceré díky za vyčerpávající "referát" :lol:
Hlavně za ten poslední odstavec. Sice se mi nejvíc líbí FW ale bojím se, že kvůli čumáku bude moc pomalej.
Mustang je taky pěknej.

Tebou popisovanej motor je vlastně "slavnej set" P-100, ne? Ten mám v Badiovi a se sklopkou 9/5 bere 14A a táhne tak 650 až 700 g. Ten proud je ale na hranici únosnosti.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Ja mam Mustanga. Po prvotnich nesnazich jsem ho rozlital a je v pohode. Chce to ovsem 3 clanek (mel jsem tam ten samy co ty). S dvouclankem to leti sice leti, ale zdaleka ne tak pekne - overeno po te, co se mi 3 clanek propichl o tahla smerovky :roll: .

Vic infa zde:

http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=40
Naposledy upravil(a) Vzduchoplavec dne pát 08.06.2007 20:50, celkem upraveno 1 x.
FlyerMan

#5 Příspěvek od FlyerMan »

Vosy píše:Tebou popisovanej motor je vlastně "slavnej set" P-100, ne? Ten mám v Badiovi a se sklopkou 9/5 bere 14A a táhne tak 650 až 700 g. Ten proud je ale na hranici únosnosti.

Mam to omotorovane stejne + 3SLiPol, navic to neni visolet, takze litat budes v klidu na pul plynu :wink:
Prasopes

#6 Příspěvek od Prasopes »

Nevim jestli je to ten "slavnej P100" ,moc nevim vo co gou . Fokouše se neboj lítá stejně rychle jako ostatní , ten čelní odpor tam není znát , navíc vybavení je dobře chlazený pokud necháš zepředu průduchy,, bacha na přistání do trávy na rosu . Nevýhoda je že vybavení je nacpaný dost nahusto v čumáku kvůli těžišti ale není to nepřekousnutelný .
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Vosy »

Vzduchoplavec píše:Ja mam Mustanga. Po prvotnich nesnazich jsem ho rozlital a je v pohode. Chce to ovsem 3 clanek (mel jsem tam ten samy co ty). S dvouclankem to leti sice leti, ale zdaleka ne tak pekne - overeno po te, co se mi 3 clanek propichl o tahla smerovky :roll: .

Vic infa zde:

http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=40

Musím říct, že jsem se docela zasmál. Ale článek je supr. Díky
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Vosy »

Ještě bych měl na vás všechny ochotné dotaz: kolik vám ten Mustang ve finále váží? Myslím samozřejmě včetně baterek...

Vzduchoplavče: fakt jen 420 g?

A co ten ultralevnej čínskej stříďák od Bellu? Myslíte, že bude použitelnej? Má 1550 ot/V a s vrtulí 7/4 táhne 580 g. Houbolet to rve z ruky. :roll:

Nebude to s tím lítat s ohledem na otáčky a vrtuli rychlejc? To by bylo jedině dobře! 8)
Díky.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Prasopes

#9 Příspěvek od Prasopes »

Nechci tedka kecat vážil jsem to již dávno ale 350 gramů letová by ses měl se střídavým pohonem vejít .
FlyerMan

#10 Příspěvek od FlyerMan »

Vosy píše:Vzduchoplavče: fakt jen 420 g?

Jsem na tom stejne, viz moje www. P100 + 3S 1320mAh = 420g
Max
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Max »

Nazdar Vosy,To jsem ja Evžen. Ja jsem mnel toho malicho Jaka od LM a mnel jsem v nem červeního MP Jeta ale mislim si že ten střídak od Bellu bude lepši, bude to svižnejší což ty rad.
F-5 TigerII X-tremejets,Vampir DH100 Vasamodel.
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Vosy »

Díky všem, pánové!
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Johnny »

mam ten slabsi stridak a zatim mi bezel jenom na zemi.. ero este nemam hotovy a s 6,5x4 aeronatu mi to tahn e z ruky takze si myslim že to čislo je realny
petas

#14 Příspěvek od petas »

Já bych jenom dodal cosi k těm servům MS-022...větší krám jsem ještě neviděl! Měl jsem dva kusy těchto "serv" a první začalo dělat problémy už při prvním letu...pořád střídavě chodilo a nechodilo..podezření na překlesaný kabel,ale po rozebrání jsem se zděsil! Drát k motoru nebyl připájen,pouze se dotýkal vývodu!Nebyl ani "ušpiněn" od cínu,tudíš se neuklepal,ale byl takato opřen už od výroby..asi se číňan zakecal a zapomněl to zapájet!Po opravě to chodilo nějakou dobu..pak to shořelo a druhý servo ho následovalo za týden...zemřeli po normálním provozu...žádné přetěžování!Už nikdy více..toť moje zkušenost... :cry:
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Vosy »

MS-022: díky za referenci ale moje 4 kousky fungujou už 1 a 1/4 roku bez problémů. Těžko říct, jestli je to náhoda nebo jestli jsi měl smůlu. :roll:
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“