Jaký vrtulník s kamerou do začátku?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Qarii

Jaký vrtulník s kamerou do začátku?

#1 Příspěvek od Qarii »

Ahoj, už pár měsíců přemýšlím o koupi vrtulníku s kamerou. Cena by v rozmezí 3000-4000 kč. A ptám se jaká by byla nejlepší volba a jestli je nějaký pro úplného začátečníka? Chci lítat s vrtulníkem doma a venku.
Qarii

Re: Jaký vrtulník s kamerou do začátku?

#2 Příspěvek od Qarii »

A ještě bych chtěl názor na tento vrtulník do začátku - http://www.conrad.cz/rc-model-vrtulniku ... hz.k235967
corona

#3 Příspěvek od corona »

Qarii píše:A ještě bych chtěl názor na tento vrtulník do začátku - http://www.conrad.cz/rc-model-vrtulniku ... hz.k235967

Tenhle Revell bigvanprou je starej 3-kanál Volitation s rádiem 2,4GHz.

Doma s tím ani nevrkneš, bo je velkej, a venku ho unese větřík do pryč, stačí 2 m/s a je fuč.

Názor?
Zbůhdarma vymetený bankovky.

:mrgreen:
ciko7

#4 Příspěvek od ciko7 »

Qarii píše:Ahoj, už pár měsíců přemýšlím o koupi vrtulníku s kamerou. Cena by v rozmezí 3000-4000 kč. A ptám se jaká by byla nejlepší volba a jestli je nějaký pro úplného začátečníka? Chci lítat s vrtulníkem doma a venku.

Zeptám se Tě trochu jinak. Už jsi s vrtulníkem lítal ? Zvládáš základy letu s heli ? Pokud ne, vyprdni se na vrtulník s kamerou. Nauč se lítat s heli, potom si tam kameru můžeš klidně přidat.
Pokud chceš spíš filmovat, tak si pořiď nějakou copteru, ta je na natáčení mnohem lepší
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Qarii

#5 Příspěvek od Qarii »

Nn nelítal takže jsi pořídím nějaký pro začátečníky, nějaký typ? A mám zájem spíš o fotky než o video. Takže nějaký typ, který unese i cameru?
ciko7

#6 Příspěvek od ciko7 »

Qarii píše:Nn nelítal takže jsi pořídím nějaký pro začátečníky, nějaký typ? A mám zájem spíš o fotky než o video. Takže nějaký typ, který unese i cameru?

Ty mě neposloucháš. Kameru přiděláš na jakýkoliv vrtulník. Ale nejprve se s ním nauč lítat bez kamery, jinak si rozbiješ i kameru, nebo foták. Ono to s heli není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

Qarii píše:Nn nelítal takže jsi pořídím nějaký pro začátečníky, nějaký typ? A mám zájem spíš o fotky než o video. Takže nějaký typ, který unese i cameru?

Tak znovu: Chceš-li filmovat nebo fotit, zapomeň na vrtulník. Nebo vynásob svůj rozpočet 20 až 50 krát.

A stojíš-li o solidní fotky, zaplať nějaké vybavené firmě. Bude to levnější.
Ticcino

#8 Příspěvek od Ticcino »

Kdyz ono je to tezke. 80% kluku chce vrtulnik pro zacatecniky, dobry, nerozbitny, ovladatelny a levny. Vetsinou se zde doporucuji Align. Ale kdo ma volsovy ruce jak ja, tak rozmlati cokoliv.
Ja radim - ale nikomu svuj nazor necpu - pokud chces zacit s cimkoliv co leta, zacni s letadlem a primitivnim simulatorem. Pak postup na copter a az pak kup slusny vrtulnik.
Naklady:
Radio 2-5 tis
Letadlo 1-2 tis
Copter 1-3 tis
Vrtas 4-8 tis

Ver, ze setovy vrtulnik za trojku neni ani na jednu sezonu. Ano, na prazdniny ti staci.
ciko7

#9 Příspěvek od ciko7 »

Ticcino píše:Kdyz ono je to tezke. 80% kluku chce vrtulnik pro zacatecniky, dobry, nerozbitny, ovladatelny a levny. Vetsinou se zde doporucuji Align. Ale kdo ma volsovy ruce jak ja, tak rozmlati cokoliv.
Ja radim - ale nikomu svuj nazor necpu - pokud chces zacit s cimkoliv co leta, zacni s letadlem a primitivnim simulatorem. Pak postup na copter a az pak kup slusny vrtulnik.

Za mě s tímto s Tebou souhlasím jen na 50%. Je zbytečné začít s letadlem. Já se tomuhle odvětví zábavy věnuji cca 3 roky. S letadlem ani s ničím jiným jsem nikdy předtím nelítal. 1. vrtulník byl HK 450 a Belt CPx. Ale jako základ byl simulátor, na kterém sedím dodnes. A to jsem i tak toho hodně rozbil.
Takže ať klidně koupí na bazaru nějakou 450 heli a s tím se učí. Dnes je docela výběr, doporučil
bych klidně MiniTitana , tarota , Miniprotos. Stačí vědět, koilk do toho chci dát a hlavně kolik tomu chci věnovat.
Ale tady se musí rozmyslet, co vlastně chce. Jestli lítat heli, nebo fotit panorámata z výšky. V tom je zásadní rozdíl.
zdzd

#10 Příspěvek od zdzd »

Ona poměrně zásadní věc je uvědomit si, co vrtulník vlastně obnáší.

To není věc, která si jen tak visí ve vzduchu aby se z ní dalo v pohodě fotit. Vrtulník je věc, která potřebuje sakra trénink, aby ji někdo upilotoval tak, aby v tom vzduchu visela na jednom místě.

Vrtulník si pod sebe nafouká kopec vzduchu, ze kterého se neustále snaží spadnout. Udržet ho na místě je podobné situaci, kdy se na balon posadí kulička z ložiska a člověk ji tam má ubalancovat v autobusu za jízdy. To ho pak ho myšlenky na podvěšení foťáku rychle přejdou.

To potvrdí každý, kdo se z vrtulníkem učil. Až ho po x hodinách tréninku udržel několik minut na místě, tak se okolí nudilo a odcházelo s tím že se nic zajímavého neděje. Jen tomu pilotovi dřevěněly ruce na kniplech a mezi půlkami mu tekly čůrky potu, což ovšem neznalý nedokáže pochopit...
Qarii

#11 Příspěvek od Qarii »

Tak pro upřesnění velmi mě zajímají vrtulníky. To focení bych bral spíš hodně na závěr, až jako třešničku na dortu. S létáním nemám žádné zkušenosti, ale chtěl bych se to učit, protože mě rc létání velmi přitahuje. Takže bych chtěl koupit do začátku nějaký vrtulník na naučení se(chci ho vzít i ven, když nebude vítr).
Bozha

#12 Příspěvek od Bozha »

Doplň do profilu aspoň město odkud jseš...
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

Qarii píše:Tak pro upřesnění velmi mě zajímají vrtulníky. To focení bych bral spíš hodně na závěr, až jako třešničku na dortu. S létáním nemám žádné zkušenosti, ale chtěl bych se to učit, protože mě rc létání velmi přitahuje. Takže bych chtěl koupit do začátku nějaký vrtulník na naučení se(chci ho vzít i ven, když nebude vítr).

Pokud chceš především létat s vrtulníkem a to venku, tak tu najdeš plno informací v příslušných sekcích. Pokud ale nemáš vůbec žádné vybavení (rádio, nabíječka, nářadí...), tak počítej minimálně s pětinásobkem tvého původního rozpočtu. A taky řadou hodin tréninku.
ciko7

#14 Příspěvek od ciko7 »

Jak psal zdzd.... je tady spousta informací.
Když koukneš o pár příspěvků výše, napsal jsem Ti tam nějaké vrtulníky, co jsou v dobré kvalitě . Další věc, psal jsi něco kolem 4000. Za tu cenu seženeš tak pokojový vrtulníček pro děti, který Ti bude k ho*nu. Musíš mít vysílačku, nabíječku. To jsou další min.3 tis. Takže si zvaž, kolik do toho chceš opravdu dát. Jinak jak koupíš nějaký šunt,vyhodíš peníze, bude to k ničemu a odradí tě to. Nebo to prodáš za pár kaček a budeš šetřit na něco kvalitního. KJeště nesmíš zapomenout na koupi simulátoru, ten Ti ušetří taky dost peněz. A být Tebou, pokoukám se po okolí, kde bydlíš. Zašel bych se podívat někam , kde někdo chodí lítat s heli a tam se dozvíš hodně.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od OPR »

Rádio ...... bazarová Dx6 ------ 2000,-
Nabíječka ................................2000,-
Alspoň dvoje baterky ..............1000,-
Vrtulník .....................bazarovej MiniTitan - podle výbavy a prodávajícího..... 3500-5000
(pokud budeš kuovat nekompletní tak si k tomu připočti pro jistotu ještě tak 2000,- - díly; ložiska; přijimač)

No, tož, asi asi tak ...... A můžeš to jít prvně vesel roztočit. A néééabys to rozbil :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“