MZK Profi Penta
MZK Profi Penta
Má niekto nejake skusenosti s MZK Profi penta? Mne to moc nefunguje. Na hrane dosahu nastava chaos na vsetkych kanaloch (pri zasunutej antene FC-18V3 mam dosah nejakych max 30m) .
A co je na tom ako zle ?
Ved to je OK !
Lietat musis s vytiahnutou antenou a nie so zasunutou.Jasne ze je hokej na vsetkych kanaloch pretoze nie je dosah.vytiahni antenu a zmeraj si dosah...
Alebo co myslis hranou dosahu ?
Definuj xD
Ved to je OK !
Lietat musis s vytiahnutou antenou a nie so zasunutou.Jasne ze je hokej na vsetkych kanaloch pretoze nie je dosah.vytiahni antenu a zmeraj si dosah...
Alebo co myslis hranou dosahu ?
Definuj xD
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Já to nechápu, proč všichni máte zataženou anténu a zkoušíte dosah. Dyt vysílač je stavěnej na fungování s vytaženou anténou. Zaprví vám na vysílači trpí výstupní elektronika. Dyt se muže spálit. Mě nikdy nenapadlo testovat přijímač se stáhlou anténou. A nedivim se že to nejde. Je to muj názor.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
No dosah se zkouší samože se zasunutou anténou-jeden článek by měl být venku-to u rádií, kde je ukrytá po zatažení celá uvnitř.A mířím anténou přímo na model. S jeti 5MPD-dosah v pohodě 30-50 metrů-dál to nezkouším.Takže v luftě minimálně 10x tolik.Jinak zkoušet se má co nejkratší dobu -koncák by to měl v pohodě tu chvilku vydržet.

- georg
- Kontaktovat uživatele:
arda1 píše:Jinak se to dá samože zkoušet i s vytaženou- ale chodit 500 metrů a dál se mi teda opravdu nechce.![]()
![]()
A proč ne snad všichni máme nohy, mě to příde nejjednoduší. Já to dělám, že vezmu vysílačky(na mluvení) a du hodně daleko s tim a zkoušim to. Podle mě je to nejlepší jak to zjistit.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
Nazdar chlapi, väcsinou lietam s vysunutou antenou.U modernych RC suprav je vo VF casti pouzity moderny Si tranzistor s vykonovou stratou 5W.V tomto pripade je mozne skusat dosah RC supravy so zasunutou antenou, cim sa sice zmensi impedancia anteny, nasledne vyziareny vykon, ktory sa strati na tranzistore vo forme tepla.Ale toto nieje ten problem.Na hranici dosahu asi 100m zacina neprijemne chvenie serv a nekontrolovane zapinanie motora.Myslim si ze 100m je velmi malo, aprimac sa sprava ako keby mal v dekoderi pouzite standartne posuvne registre.That´s all. 
To miro1: Takže za prví tě vítám mezi RC Magory
Ať se tady cítíš dobře.
Za druhý- nemluvil jsem o lítání ze zasunutou anténou!To je jasný že je to blbost.Mluvil jsem o zkoušce dosahu- to jest jeden drží rádio a druhý jde - občas se otočí, já zahýbu kniply a zkusím motor-mávne ok-jde dál-když je problém,dá mi znamení a já zhruba vím jak je daleko-tak to dělám já.
Za druhý- nemluvil jsem o lítání ze zasunutou anténou!To je jasný že je to blbost.Mluvil jsem o zkoušce dosahu- to jest jeden drží rádio a druhý jde - občas se otočí, já zahýbu kniply a zkusím motor-mávne ok-jde dál-když je problém,dá mi znamení a já zhruba vím jak je daleko-tak to dělám já.