Spolehlivost heli

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dzarin

Spolehlivost heli

#1 Příspěvek od Dzarin »

Ahoj, řeším dilema jakou heli do 450 vzít, nejrači bych vzal asi něco prťavého, Blade mcpx brushless, nebo lépe Blade 130x, ale odrazuje mě spolehlivost, stále tu čtu, že i když se moc nehavaruje díly odchází, serva, motor atd., nechci vylítat 30 baterek a muset jen tak měnit motor, serva... myslíte, že když tedy vezmu třeba t-rex 450, tak je to s kvalitou a poruchovostí dílů o dost lepší?..třeba Protoss už je na mě moc drahý, takže netřeba nabízet :-)
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
baui

Re: Spolehlivost heli

#2 Příspěvek od baui »

Nazdar, koukám, že jsi z Brna. Doporučil bych ti sledovat vlákna NHL Brno a nebo Helimaniacs Team Brno a raději se pro radu a srovnání helin stavit osobně ;) Můžeš si prohlédnout jak zmiňovaného Rexe 450, tak Mini Protose, Mini Titana a tuším i mCP X BL.
Tom
nostromo

#3 Příspěvek od nostromo »

Pokud se zacinas ucit, tak na neco prtaveho zapomen. Mysleno v dobrem, zacni rovnou na Rexovi 450 a podobné velikosti.
Dzarin

#4 Příspěvek od Dzarin »

nostromo píše:Pokud se zacinas ucit, tak na neco prtaveho zapomen. Mysleno v dobrem, zacni rovnou na Rexovi 450 a podobné velikosti.

O učení moc nejde, už jsem lítal s mcpx 2, i v simu lítám, ale zrovna u toho mcpx mě dost štvaly třeba serva, už když jsem ho měl nový tak jsem musel připájet špatně držící drátek na servu a prostě furt něco, to měl štvalo, tak šel pryč, jenže už mě zase svrbí ruce :))..ovšem blade 130x má ty servy stejný, takže se toho zas bojím..
E-Hawk 1500, Xtreme od Azera, Blade MCPX BL, T-Rex 450 Pro DFC 3Gx + Dx6i mode 1
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Dejfak »

Kup Rexe 450 PRO nejlépe v originálním vybavení.
Ne nic dobastleného, skvěle se s tím učí dost to odpustí a pokud s tím nepráskneš tak bych si troufl tvrdit, že to vybavení neolétáš jako na Blejd-jdu :lol:
Také jsem kdysi řešil do čeho jít, bylo mi zde porazeno 450PRO a opravdu se Rex vyplatil. Předtím jsem létal jen s Blade MSR když to byla novinka a pak rovnou na Rexe. Poprvé jsem s tím praštil když jsem začal dělat TicToc. Opravdu je to super stroj. Oproti třeba blade 400 nebo podobným herkám. Vyplatí se zainvestovat a jít do něčeho solidnějšího. Za mne určitě TRex450PRO klído s pádlem.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
nostromo

#6 Příspěvek od nostromo »

Ja bych Blade apod. sra*** vyradil z vyberu. Jen cpes do toho penize a vysledek nula.
Dzarin

#7 Příspěvek od Dzarin »

Oukej, tak nějak tohle jsem chtěl od zkušených slyšet.. Jinak s tím rexem 450 Pro, ok, akorát je docela problém, že jej nikde snad nemají skladem, co verze Sport? koukal jsem rozdíl v hlavě, gyru a servu vrtulky..nebo nebrat Sport?
baui

#8 Příspěvek od baui »

Dzarin píše:Oukej, tak nějak tohle jsem chtěl od zkušených slyšet.. Jinak s tím rexem 450 Pro, ok, akorát je docela problém, že jej nikde snad nemají skladem, co verze Sport? koukal jsem rozdíl v hlavě, gyru a servu vrtulky..nebo nebrat Sport?

Na učení máš úplně jedno, kterou verzi pořídíš :wink: Za mě ale T-Rex ne. Nevyplatí se ani letově, ani z dlouhodobého hlediska finančně.
Tom
Dzarin

#9 Příspěvek od Dzarin »

baui píše: Na učení máš úplně jedno, kterou verzi pořídíš :wink: Za mě ale T-Rex ne. Nevyplatí se ani letově, ani z dlouhodobého hlediska finančně.

Mini Protos? :-) nebo myslíš, že i Mini Titan je lepší? mám echo, že během pár dní bude někde dostupná zas FBL verze :-)
Tsisters

#10 Příspěvek od Tsisters »

Řekl bych,že volba Mini Protos bude ta nejlepší a určitě ti ji potvrdí i ti co lítají lépe než já :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
petrct
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od petrct »

za mne trex 450 pro, nebo tarot 450pro . lítám to už několik let a dostupnost dílů cena a letové vlastnosti převažují. je možné že miniprotos bude něco lepší, ale otázka, při kreši co to stojí. Více méně je to už na tobě co se ti víc zalíbí, Neuděláš chybu, z trex450pro, ani miniprotos, ba i titan lítá moc pěkně. Než dospěješ na větší heli , vyber co se ti víc líbí. rozhodně je to lepší volba než nejaký blad emc....x
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
petrct
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od petrct »

Tsisters píše:Řekl bych,že volba Mini Protos bude ta nejlepší a určitě ti ji potvrdí i ti co lítají lépe než já :mrgreen:

nechval miniprotose když máš tarota pro :P
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od František Koudelka »

Ja mam treba mcpx V1 uz dva roky, koupil sem ho starsi a serva sem jen jednou cistil, jsou puvodni, jednou menen ocasni motorek, dvakrat hlavni, nemam s tim problem, 450mam Twistera 3D storm, prakticky stejny jako B400 mam pres tri roky, serva na cyklice puvodni, jednou vymenen motor, loziska KO a upgradoval sem to teda na gyro align GP780 a DS420, ted uz teda rotorva hlava ma dost vule a uz to neni to co to bejvalo, ale odletal hodne, kdyz to ale s rovnam s rexem 500 tak to je opravdu pohadka, kam to poslu tam to leti, vsechno kovove..atd, myslim ze rexem 450chybu neudelas, ale ke konkretni verzi at se vyjadri zkusenejsi :)
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Tsisters

#14 Příspěvek od Tsisters »

Chválím MiniProtose proto že jsem toho něco málo tady přečetl a Tarota mám to je fakt, ale mám ho na skoušení nových věcí a jako levnější pádovou helinu :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
bonis
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od bonis »

Ahoj.
Za sebe můžu porovnat MiniTitan a MiniProtos, jak je vůči nim T-Rex 450 nevím, nezkoušel jsem.
Titan je Fáčko, levně koupíš, naučíš se řídit a odveze Tě, kam potřebuješ. Až nebude stačit, prodáš ho, ale budeš muset sehnat kupce, co se chce naučit, ale nevěří na Blady a spol.
MP je Oktavka RS, můžeš se na tom učit úplný základy, ale je to skoro škoda s tim kroužit po parkovišti v noci a trénovat rozjezdy.
Když ale na ní máš, naučí tě jezdit a až si troufneš, budeš si tu jízdu náramně užívat.
O prodeji pak budeš uvažovat jen pokud přídeš o práci a nebude co do úst.
Od chvíle co mám Ricco a T-Rexe 500 jsem nebyl s MP lítat. Už to bude tak půl roku.
Ale stejně bych ho neprodal. Vím, že se mi Nový stroje okoukaj a já se zase vrátim ke své lásce.
Prozatimní pauzu vyplňuji přestavbou na delší ocásek :wink:
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“