Zdravím, chystám se postavit si podle návodu na stránce http://www.quadcopter.8u.cz/ svou první quadrocoptéru a mám dotaz. Je možné jako vysílač/přijímač zvolitčtyřkanálový Zebra 4FM, vysílající na freq 40Mhz místo toho, který je uveden na stránce a který vysílá na 2,4Ghz. Dle mého názoru by tam problém být neměl, možná, že spíše naopak ale chci se ujistit, že neudělám chybu.
Předem díky
Draw
Quadrocoptéra - vysílač/přijímač Zebra 4FM?
Re: Quadrocoptéra - vysílač/přijímač Zebra 4FM?
...pokud Zebra leží nevyužitá, možná to půjde. Chtělo by to ale minimálně o kanál víc. Třeba volba režimu, ale šlo by to i pomocí páček. Teoreticky je možné rušení, to dopředu nikdo neví. Jedinou výhodu vidím v tom, že pásmo 2,4 GHz je k použití pro (třeba) obraz. Sám za sebe, asi bych Zebru nepoužil....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Na výše uvedené stránce jsem se neopak dočetl, že 5. kanál není nutný. Spíš se bojím analogové modulace a jejím zpracováním quadrocoptérou.
Analogové modulace? Jak to myslíš? Radek
ICQ 638556901
Jde mi o to, aby přijímač umístěný na quadrocoptéře byl schopen přijímat signály (ppm/pcm) od zebry. Možná ale jde spíše o mou neznalost, tak mě prosím kdyžtak opravte. Nemám s tímto moc zkušeností.
Ten způsob přenosu mezi vysílačem a přijímačem ať je jakýkoli by neměl mít na výstup co jde do serv (zde do desky) jakýkoli vliv. Jen tam bude 20ms (tedy 50x za vteřinu) - ale to mají i systémy na 2,4GHz (pokud nejsou speciální rychlejší) -Radek
ICQ 638556901
Takže podle tebe by kromě rušení neměl nastat jiný problém?
Je úplně jedno, jestli použiješ 2,4 nebo 40. Samozřejmě celou rc soupravu vysílač - přijímač. Běžná koptéra bude potřebovat 4 kanály, složitější systémy ovšem mohou vyžadovat další pro přídavné funkce. To je podle desky. Na lítání to ale musí stačit se 4 kanály.
Do budoucna také uvažuju o koupi FPV vybavení. To má ale tedy vlastní transmitter, freq a kanál?