Aku pack výroba
Aku pack výroba
Dobrý den jsem začátečník a scháněl sem kdekoli nějaký podrobný návod jak vyrobit aku pack třeba z 5 AA článků a nikde sem nic nenašel. Neznáte někdo třeba odkaz na nějaký stránky kde je to podrobně popsáno ?? popř. nakresleno co a jaký materiál použít ???
díky.
díky.
Nejdřív pocínuj každý článek zvlášť...pozor!Je potřeba použít pájecí kapalinu na NYKL...!Poté slep jednotlivé články k sobě pomocí tavného lepidla a celou formaci ječtě kolem dokola obtoč kvalitní lepicí páskou....jednotlivé články pospojuj pomocí pásků z měděného plechu...tl. 0,5mm, šířka cca 5mm...pásky je vhodné pocínovat předem z obou stran...připájej kabely..pozor na polaritu a celek zasmršti do smršťovací hadice....pak naformuj na nabíječi..hotovo!Ještě jedna důležitá věc na konec..pájet a pocínovávat články je nutno velice opatrně!Pájkou se na článku zdrž jen nejnutnější dobu, aby došlo k rozlití cínu..při velkém přehřátí může dojít ke zničení článku! Hodně zdaru!
Re: Aku pack výroba
Zdravím, je to sice mimo téma, ale nechci zakládat zbytečně nové.
Zajímalo by mě zda je výhodnější si pořídit dva akupaky s kapacitou 3000 mAh
nebo jeden 5000 mAh, přičemž ty dva 3Ah stojí stejně jako ten jeden 5Ah.
Dík za info, Jirka.
Zajímalo by mě zda je výhodnější si pořídit dva akupaky s kapacitou 3000 mAh
nebo jeden 5000 mAh, přičemž ty dva 3Ah stojí stejně jako ten jeden 5Ah.
Dík za info, Jirka.
JirkaTG: o jaký typ baterie jde ? určitě to není stejná značka, a navíc u těch čínských výrobců se často stává, že baterie mají třeba jen reálně 1/3 z udávané oficiální kapacity, ale to je u každé značky jinak proto nejdříve si nejlíp zjistit z recenzí jakou má doopravdy kapacitu, pokud máš k dispozici info kolik gramů váží, tak to třeba můžeš odhadnout podle toho ikdyž je to hrubý nepřesný odhad...
Jedná se Nosram baterie, nevím jak tom jsou kvalitně, ale Sanya apod. jsou na mě trošku dražší. Jinak mám je do auta 1:10. A ještě se chci zeptat, myslíte že by auto uvezlo i větší baterie než AA, třeba C? A popřípadě můžete doporučit nějakého prodejce?
Díky
Díky
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Do auta kup lipolku, ušetříš si starosti z nimh články. I když koupíš od překupníka, koupíš levněji než nimh. Zrovna Nosramy jsem měl a u dvou akupacků mi bouchlo po jednom článku. Už mi to nesmí do baráku
jaké auto máš? Baterku ti když tak najdu.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Přesný typ neřeknu ale je to impreza 1:10 na 7,2V (asi jako kazde auto) od bycma tuším. Jinak lipolku bych bral ale nemam na to nabijecku bohuzel
JirkaTG píše:Zdravím, je to sice mimo téma, ale nechci zakládat zbytečně nové.
A proč ne, je to snad tak těžké
FlyBear píše:JirkaTG píše:Zdravím, je to sice mimo téma, ale nechci zakládat zbytečně nové.
A proč ne, je to snad tak těžké![]()
Opravdu považujete za lepší řešení prostě "ukrást" jiné vlákno a přesměrovat původní diskusi hned v jejím počátku naprosto jiným směrem? Co teď bude s tím původním dotazem?
Problem ani složité to není a nic jsem neukradl, ale je to věc názoru. Navíc téma nebylo již 4 roky aktivní a pokud jsem četl dobře tak již bylo zodpovězeno. Pokud to vadí a udělal jsem chybu tak se omlouvám.
Nic zas tak zlého se asi neděje, i to slovo ukrást jsem dal do uvozovek...
Jde jen o přehled - název vlákna a jeho začátek hovoří jasně o voze a pak se najednou diskutuje o koze. Mně osobně zajímala právě ta výroba packu jak inzeruje nadpis, nikoliv volba mezi 3 versus 5Ah - a nechal jsem se nachytat, protože jsem si navíc vůbec nevšimnul, že původní vlákno bylo tak staré
Domnívám se, že regulérní dotaz si zaslouží regulérní vlákno. Pokud takové vlákno dosud neexistuje nebo se nedá rozumně najít, pak klidně a v pohodě vytvoř nové se správným a výstižným názvem
Myslel jsem si, že přebrat vlákno někomu jinému nebylo fér - teď už chápu, že tohle nebyl u starého opuštěného vlákna ten případ. ale i tak bylo dost nešťastné vyštrachat kdesi nějaké mnoho let staré vlákno s dotazem prakticky nesouvisejícím a naroubovat na něj OT diskusi...
Jde jen o přehled - název vlákna a jeho začátek hovoří jasně o voze a pak se najednou diskutuje o koze. Mně osobně zajímala právě ta výroba packu jak inzeruje nadpis, nikoliv volba mezi 3 versus 5Ah - a nechal jsem se nachytat, protože jsem si navíc vůbec nevšimnul, že původní vlákno bylo tak staré
Domnívám se, že regulérní dotaz si zaslouží regulérní vlákno. Pokud takové vlákno dosud neexistuje nebo se nedá rozumně najít, pak klidně a v pohodě vytvoř nové se správným a výstižným názvem
FlyBear píše:Nic zas tak zlého se asi neděje, i to slovo ukrást jsem dal do uvozovek...
Domnívám se, že regulérní dotaz si zaslouží regulérní vlákno. Pokud takové vlákno dosud neexistuje nebo se nedá rozumně najít, pak klidně a v pohodě vytvoř nové se správným a výstižným názvemMyslel jsem si, že přebrat vlákno někomu jinému nebylo fér - teď už chápu, že tohle nebyl u starého opuštěného vlákna ten případ. ale i tak bylo dost nešťastné vyštrachat kdesi nějaké mnoho let staré vlákno s dotazem prakticky nesouvisejícím a naroubovat na něj OT diskusi...
Pomohlo mi políčko HLEDAT, kde jsem hledal můj dotaz zda už tu není jednou a přišlo mi vhodné to zvolit tak jak jsem to udělal. Pokud moderátoři nebudou souhlasit tak s tím určitě něco udělají (sice jim přidám nejspíše práci, ale už se stalo). Ted jsme trošku zabrouslili jinam než je vůbec tohle forum ale což
Jo, teď už jsme totálně OT
Až nás admin po návratu ze Švajcu vyhmátne, pošle nás s tímhle asi rovnou na Smetiště (v tom lepším případě)

Až nás admin po návratu ze Švajcu vyhmátne, pošle nás s tímhle asi rovnou na Smetiště (v tom lepším případě)
No a když už jsi tu jaké baterky by jsi mi doporučil?
Stejně jako darth.hokro - LiPo.
NiMh jsem v autíčku používal jen chvíli, jako nouzovku, než dorazily od prodejce LiPoly. A to jen díky tomu, že k Traxxassům jsou již sady NiMh baleny v krabici spolu s tím autíčkem. NiMh packy jsou těžké a IMHO je s nimi víc práce s udržováním v dobré kondici vhodné pro ježdění. Znám to ještě z letadel - ani Sanyo není žádný zázrak, když to porovnáš s dnešními LiPo.
Do autíček používám zatím jen LiPo packy Polyquest koupené u HC. I můj nový Bandit (buggy 2wd 1:10) teď jezdí na 2S / 4900 mAh hardcase vypůjčenou z E-Maxxe. V krabici byl k Banditu dodaný sedmičlánek NiMh 3000 mAh o hmotnosti 405g, zatímco ten 2S LiPo / skoro 5Ah váží je jen 276g. Kapacita větší, dodávaný proud větší a auto znatelně živější.
Osobně ti doporučuju rozhodně 2S LiPo - raději kup patřičnou nabíječku s balancerem, klidně z HC, na tyhle malé baterky nepotřebuješ nic extra.
Bude to lepší než trápení s NiMh. Vyplatí se ti to.
Výběr mezi +/- 3000 mAh nebo +/- 5000 mAh záleží na požadavcích. Menší kapacita od stejného výobce a řady baterek bude zjevně lehčí, což se ti může projevit na jízdních vlastnostech, pokud tedy chceš šetřit každý gram. Já sám gramy nešetřím, jezdím zatím jen tak pro radost a dávám proto přednost pohodlí a proto vyšší kapacitě. Nemusím baterie v autě tak často měnit a LiPo s vyšší kapacitou snese i vyšší zátěž, takže ve stejném autě déle vydrží v kondici. Na druhou stranu, jak jsem uvedl, i ten skoro 5Ah LiPo pack v hardcase je daleko lehčí, než by byl 3Ah NiMh šestičlánek...
NiMh jsem v autíčku používal jen chvíli, jako nouzovku, než dorazily od prodejce LiPoly. A to jen díky tomu, že k Traxxassům jsou již sady NiMh baleny v krabici spolu s tím autíčkem. NiMh packy jsou těžké a IMHO je s nimi víc práce s udržováním v dobré kondici vhodné pro ježdění. Znám to ještě z letadel - ani Sanyo není žádný zázrak, když to porovnáš s dnešními LiPo.
Do autíček používám zatím jen LiPo packy Polyquest koupené u HC. I můj nový Bandit (buggy 2wd 1:10) teď jezdí na 2S / 4900 mAh hardcase vypůjčenou z E-Maxxe. V krabici byl k Banditu dodaný sedmičlánek NiMh 3000 mAh o hmotnosti 405g, zatímco ten 2S LiPo / skoro 5Ah váží je jen 276g. Kapacita větší, dodávaný proud větší a auto znatelně živější.
Osobně ti doporučuju rozhodně 2S LiPo - raději kup patřičnou nabíječku s balancerem, klidně z HC, na tyhle malé baterky nepotřebuješ nic extra.
Bude to lepší než trápení s NiMh. Vyplatí se ti to.
Výběr mezi +/- 3000 mAh nebo +/- 5000 mAh záleží na požadavcích. Menší kapacita od stejného výobce a řady baterek bude zjevně lehčí, což se ti může projevit na jízdních vlastnostech, pokud tedy chceš šetřit každý gram. Já sám gramy nešetřím, jezdím zatím jen tak pro radost a dávám proto přednost pohodlí a proto vyšší kapacitě. Nemusím baterie v autě tak často měnit a LiPo s vyšší kapacitou snese i vyšší zátěž, takže ve stejném autě déle vydrží v kondici. Na druhou stranu, jak jsem uvedl, i ten skoro 5Ah LiPo pack v hardcase je daleko lehčí, než by byl 3Ah NiMh šestičlánek...