Jaké listy na heli
- karlosmikos
Jaké listy na heli
Mohl by mi někdo vysvětlit rozdíly mezi profilem hlavnich listu a vlivem na styl letu. Doteď jsem to moc neřešil a bral co zrovna měli, ale zda se mi ze vrtulnik je z nesymetrickym profilem listu nejklidnější a se symetrickymi listy je hodně živý.
Takže symetricky list je vhodný pro 3D a nesymetrický na klidný maketovy let?
Takže symetricky list je vhodný pro 3D a nesymetrický na klidný maketovy let?
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
Re: Jaké listy na heli
Je to tak.
A proč je to tak dá selský rozum. List je rotující křídlo. A vše je jasné.
A proč je to tak dá selský rozum. List je rotující křídlo. A vše je jasné.
Symetricky list ma stejny vztlak na obe strany, cili je vhodny pro akrobacii a 3D
ja protoze nelitam akrobacii ale jen tak dedkovsky maketovku tak sem si koupil polosymetricke listy SpinBlades. I provedenim jsou jine nez 3D listy, ktere jsou uzsi a lehci (mensi gyro-efekt rotoru). Maji sirsi plochu, vetsi vztlak a jsou tezsi = treba na autorotaci o neco pomaleji ztraceji otacky a jde to s nimi krasne. Akorat proti vrtulniku velikosti 450 jsou to fakt uz lopaty
Za sebe muzu doporucit rozhodne zkusit. Nak
- karlosmikos
Dík za tip. Ty listy Spinblades jsou zespod úplně rovné? No abych řekl pravdu planuju nakoupit nějaké listy na EBAY a tam většina prodejců profil neuvádí.
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
ty si zkousel ty asimetricke ne, nejake info jak se snima lita ?
Logo 600 + spirit
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ano létal a hádej kdo mi je tenkrát objednával
Jo, lítá to s nima hezky a je to takový vláčnější - točíš se tam víc hmoty.
A když létáš dopředu dá se dýl, páč to nese. Ve visu to bere skoro stejně, nebo jen lehounce míň. Úsproa je patrnější při dopřednym letu. A nemusíš tolik točit. Sou to plachty
Jo, lítá to s nima hezky a je to takový vláčnější - točíš se tam víc hmoty.
A když létáš dopředu dá se dýl, páč to nese. Ve visu to bere skoro stejně, nebo jen lehounce míň. Úsproa je patrnější při dopřednym letu. A nemusíš tolik točit. Sou to plachty
- karlosmikos
to že Spinblades na Ebay není je ověřeno
ale spíš mi jde o to jak v nabídce na EBAY poznat které listy jsou asymetrické. Není to tak že na symetrických je vždy napsáno 3D?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co všecho se dá na ýbeji koupit.
Nejsou zespod rovne, jsou asymetricke. Dole jsou taky mirne klenute ale mnohem mene nez nahore. Dole par fotek
Nak
karlosmikos píše:to že Spinblades na Ebay není je ověřenoale spíš mi jde o to jak v nabídce na EBAY poznat které listy jsou asymetrické. Není to tak že na symetrických je vždy napsáno 3D?
Není. 3D je tam napsáno, protože je to moderní a zlepšuje to prodej.
A daji se sehnat polosymetriky i v CR ? Rekneme nejake vice treninkove ? (rozumej levnejsi na uceni) 
- karlosmikos
Ja jsem mel jedny plastove a ty byly zespod uplne rovne. Ted mam polosymetricke na ecu a nejradej bych nejake karbonove i na Blejjjjda ale tolik penez co chcou za ty spinblady asi nedam.
Nedela nejake i MSComposit? Loni sem prave polosymetriky shanel a mam dojem ze mi doporucovali zavolat do MSComposit, ze mi je vyrobi. Nakonec mi znamy prodal svoje skoro jako nove SB
jinak zapomen ze sezenes levne polosymetricke listy. Cinani chrli levny symetricky, jestli sezenes levne polosymetriky tak mi dej pak vedet, urcite si nakoupit zasobu
Ty SB listy maji na mm presne stejne teziste listu a jsou uz fabricky vyvazene a sparovane. Dal sem si jeste dokupy vyvazovacku a nakonec ty listy neni treba vubec dovazovat. Ani malym kouskem pasky. Nak
- karlosmikos
To verim, ale ja s tim furt mlatim o zem, tak bych se pri te cene SB nedoplatil;-). Napsal jsem dvema prodejcum tak uvidim co odpovi.