Návrat k modelům a reinkarnace vybavení

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
akulacz

Návrat k modelům a reinkarnace vybavení

#1 Příspěvek od akulacz »

Ahoj tak po delší době jsem se zase rozhodl vrátit k modelům a je třeba pořešit několik otázek tak bych poprosil o pomoc.
1) Baterie ve vysílačích už jsou poněkud kaput, tak dochází na otázku vhodné náhrady, přecejen jedna už má za sebou 12let a druhá asi 7.
Jedná se o vysílače Graupner Mc-10 a Mx-12
takže koupit klasickou nimh sadu třeba enelopů nebo zkusit Li-x náhradu, budou u těchto typů nějaké problémy s vyšším napájením (mc-10 je prý na něj dost citlivá) a bude potřeba použít nějaký low-drop regulátor např na LM2940-9V případně nabíjet jen na 4,1V jak už jsem v nějakém vláknu zahlédl.
2)přestavba na 2,4ghz
soupravy mi sloužily monoho let a plně vyhovují takže se mi nechce je měnit pokud to ovšem bude mít smysl :) určení je pro menší slo/park-fly modely a menší elekto-větroně 1,5-2m větší ambice i díky omezenému prostoru v bytě nemám :)
a jeden důležitý požadavek krom spolehlivosti by měla být přiměřená cena přijmačů
Varianty které řeším:
a) použití modulu spectrum originál či orange po vyřešení problémů o kterých jsem četl, hlavní výhodou by byla opravdu nízká cena orange přijmačů
b) FrSky V8HT 2.4Ghz DIY Module, dle manuálů by s tímto modulem měly být být kompatabilní i s novějšímy přijmači řady V8Rx-II má to někdo ověřené nebo bude potřeba shánět model řady DJT?
c) strčit vysílače zpět do skříně a koupit nový? ale to se mi moc nechce :)

Dík za rady
Akulacz
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

Re: Návrat k modelům a reinkarnace vybavení

#2 Příspěvek od BambiSpP »

Ahoj mám ve vysílači pro kluka toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... pack_.html a pohoda,taky jsem přemýšlel nad lipol ale měl jsem zní strach.Baterka funguje dobře i má dobrou výdrž a 9.9 voltu takže by jsi neměl mít problém
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
seboh

#3 Příspěvek od seboh »

Ahoj, napiš přibližnou cenu jakou by jsi dal za přijimače, jestli chceš telemetrii atd.
JR PCM9XII, Ventus 2300 HK, větroň 3m, FOKKER E. III EPP, AXN Floater-Jet , T450 Pro, B130x, MCPx
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BambiSpP »

tady jse to taky řešilo viewtopic.php?f=38&t=54367
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
akulacz

#5 Příspěvek od akulacz »

Ahoj, přijmače stačí 4-5ch bez telemetrie, co jsem jukal při nákupu v čechách tak za 4ch frsky chtějí do 500,- 7ch cca 700 což jsou přijatelné ceny ;)
Být na tom lépe, tak asi volím duplex už kvůli původu, ale nejlevnější přijmač za 1300,- už je docela dost :(
a co se týče baterie, mám ultramat 12 a ten li-fe neumí, jedině zbastlit zdroj na nabíjení...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jyrry »

akulacz píše:...
b) FrSky V8HT 2.4Ghz DIY Module, dle manuálů by s tímto modulem měly být být kompatabilní i s novějšímy přijmači řady V8Rx-II má to někdo ověřené nebo bude potřeba shánět model řady DJT?
...

DJT umi to same co DYI, jen je v piksle k zastrceni do JR radii, stejne tak jako DF do Futab a Hitecu.
Rozdil v cenach prijimaci s a bez telemetrie je nevyrazny, ono se na ni dost rychle zvyka a ona pomaha,alespon ja to tak vidim (mam ASSANa, FrSky a Hott, tak trochu vim o co kraci).
FrSky mam DYI modul (+FLD-02) a prijimac D8R-II, bez problemu, vozim to ve WWII dvoumotoraku.
jyrry.webnode.cz
akulacz

#7 Příspěvek od akulacz »

No právě ten DHT 8ch DIY Telemetry Compatible Transmitter Module jsem nějak nenašel nikde skladem leda ten externí s displejem DHT-U Telemetry System
Ale i bez té telemetrie vystačím... jde mi spíš o to jestli na ten starší typ V8HT 2.4Ghz DIY Module seženu přijmače ale dle manuálu by i sním měli fungovat.
Jinak problém s tím že do něj půjde jen 6/7ch signál ppm by problém být neměl ne? přenese jen počet kanálů co dostane pokud chápu dobře :)
Míra 66

#8 Příspěvek od Míra 66 »

jyrry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jyrry »

http://www.himodel.com/radios/FrSky_Two ... rsion.html maji skladem
ale na HK bych to vzal i kdyz je to stavem BK, do jara je casu dost, prijde to tak do 3-5 tydnu....
jyrry.webnode.cz
Drondys

#10 Příspěvek od Drondys »

akulacz píše:No právě ten DHT 8ch DIY Telemetry Compatible Transmitter Module jsem nějak nenašel nikde skladem...

DHT DIY modul mají skladem v Anglickém eshopu viz tento odkaz. Tento DHT DIY modul i když je bez displeje umožňuje prostřednictvím zvukových alarmů (pípáním) signalizovat např. slabý signál mezi vysílačem a přijímačem tzv. RSSI nebo prostřednictvím jednoduchého čidla jako je např. viz tento odkaz připojeného na některý z analogových vstupů A1/A2 telemetrického přijímače sledovat napětí palubního aku. Nastavení alarmů přímo v modulu lze provést třeba z PC nebo notebooku připojením modulu přes kabel např. viz tento odkaz a použitím programu od maďara Istvána Magiho, který je volně ke stažení viz tento odkaz.

akulacz píše:leda ten externí s displejem DHT-U Telemetry System . Ale i bez té telemetrie vystačím...

DHT-U modul je lepší pro využití rozšířených možností telemetrie jako jsou Vario, GPS, měření proudu a odebraného náboje v mAh z palubního aku, měření teploty apod. DHT-U modul mimo jiné poskytuje i možnost záznamu telemetrických dat na SD kartu.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jozefbb »

Aculacz, odpoced c je spravna , postupujete do druheho kola
mior
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od mior »

jozefbb píše:Aculacz, odpoced c je spravna , postupujete do druheho kola

Hej, Jožko, vtipnú kašu si pojedol...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk