Milane, to já vůbec nepopírám. I když vzít do srovnání EG - to je letadlo pro začátečníky, takže to je postavené bez očekávání jakýchkoliv výkonů. Takže tam to srovnání přeci jen není vůči EG úplně fér, po něm zrovna moc chtít nemůžeš. Výkonnější letadlo najdeš spíš mezi ne-EPP stroji, ale já jsem reagoval na to, že EPP ho nikam neposune. Tedy že EPP jsou pomalé přestabilizované pohodalety pro začátečníky, které vůbec nic neumí.
Pokud chce univerzála, tak bych zrovna lehouše moc nebral. Ono potvora skoro pořád fouká aspoň trochu, takže s něčím normálním si zalítá spíš. Jinak to, co odkazovaly fotky, tak to ve srovnání s tím, kde lítám já, považuji za luxusní přistávací plochu

Tam musí nějaká dvoumetrovka s dýhovým potahem, klapkami a T-ocasem přistávat jak do peřin. Vzal bych něco, kde je křídlo přiděláno polyamidovými šrouby, aby když se fakt nezadaří, tak ať se střihnou. Což je třeba Rytmus Energy od vhmodel nebo nejspíš i Optima XL (nevím, jak jsou tam přidělána křídla).
Zakladatel píše, že Optimu má. Tipuji to na bezklapkovou verzi, protože jinak netuším, kde by měl být problém. Pak si tam ty klapky může dodělat nebo koupit si křídlo s klapkami, pokud si na to netroufne.