Pokrytí bytu pomocí Wi-Fi

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

Pokrytí bytu pomocí Wi-Fi

#1 Příspěvek od tks »

Řeším takový problém - potřeboval bych celý byt (panel) pokryt signálem Wi-Fi. Problém je v tom, že ethernet mám přivedený v rohu půdorysu bytu a tak AP nemůžu jednoduše přemístit někam doprostřed bytu. Teď mám nějaký TP-Link s dvěma anténama (neodpojitelné). Signál v protějším rohu bytu je již velmi slabý a nestabilní. Pro mé současné AP mám jiné použití, proto bych mohl koupit i nějaké nové. Ale nerad bych za to dával tisíce. Jak to zatím vidím já:

1. Nové AP s většíma anténama, kupříkladu Tenda W303R. Jaký mají přínos tři antény? Lepší pokrytí nebo schopnost obsloužit více klientů?
2. Nové AP s odnímací anténou (Tenda W311R+) a k tomu připojit nějakou 10dBi všesměrovou anténu.
3. Pořídit dvě AP (Tenda W311R+, Tenda N3) a jedno použít jako repeater.

Pokud je tady tedy někdo, kdo s tím má nějaké zkušenosti z praxe a ví, jak účinné budou jednotlivé varianty, tak budu moc rád za příspěvky.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Marena
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokrytí bytu pomocí Wi-Fi

#2 Příspěvek od Marena »

Čau,

3 antény složí k přenosu full 300Mbit wifi "n". Lepší datový tok to má v odlehlém místě, ale žádná spása.
S použitím 10dB antény mám dobré zkušenosti. Kvalita signálu enormě vzroste. Otázkou je, zda-li Ti ta koncová rychlost bude stačit.
Nejstabilnější bude ten repeater, ale zase bude vyšší spotřeba energie.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
2952

#3 Příspěvek od 2952 »

...a co použít systém využívající šíření po silových vodičích 230 V ?
error414
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od error414 »

taky mam internet v nejodlehlejsim rohu bytu a pouzivam tohle http://homesupport.cisco.com/en-eu/supp ... ers/RE1000 se signalem no problem. Pokud sem pripojen k hlavnimu routeru tak to je na full rychlost, pokud pres repeater tak asi 2/3, mluvim o N stadartu.
Logo 600 + spirit
MartyCZ

#5 Příspěvek od MartyCZ »

Pises ze duvodem, proc neumistit router vice ke stredu bytu je to, ze ethernet ti konci v rohu. Je nejaky duvod proc neprotahnout ten ethernetovy kabel bliz ke stredu bytu? Z reseni je to nejekonomictejsi, jak okamzitymi naklady (par metru kabelu stoji nula nula nic) tak celkovymi (zustane ti ten samy router, nemusis platit elektrinu za dva). Kabel se da tahnout v liste, nemusi prekazet ani byt videt.
tks
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tks »

MartyCZ píše:Pises ze duvodem, proc neumistit router vice ke stredu bytu je to, ze ethernet ti konci v rohu. Je nejaky duvod proc neprotahnout ten ethernetovy kabel bliz ke stredu bytu? Z reseni je to nejekonomictejsi, jak okamzitymi naklady (par metru kabelu stoji nula nula nic) tak celkovymi (zustane ti ten samy router, nemusis platit elektrinu za dva). Kabel se da tahnout v liste, nemusi prekazet ani byt videt.

Jistě, je to řešitelné. Ale nemám to jak rozumně přetáhnout. Podlahy jsou řešené bez lišt a nějaké tam montovat je problém (estetický). A navíc narazím na to, že i když to přivedu doprostřed bytu - což je chodba, tak narazím na to, že tam není dostupný přívod 220V. A musel bych to AP asi umístit na strop, jiné místo mě nenapadá.
To bezdrátové řešení mi přijde nejjednodušší, ale i tak děkuji za náměty, ještě to úplně nezavrhuju.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jindra_S »

Řešil jsem pokrytí domu větší anténou (router měl jen jednu - u dvojic to nejde tak lehce nahradit), ale moc to nepomohlo.
Nakonec jsem, i z jiných důvodů, koupil tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K00872Z92UM1OAV a dosah se o poznání zvětšil - i když 3 antény měly jen zvýšit rychlost.
Nevýhoda je samozřejmě cena. :(
-
tony26

#8 Příspěvek od tony26 »

co neco jako toto .. osobne mam poodobne 'reseni' a o trochu se to zlepsilo
http://www.ab9il.net/wlan-projects/wifi2.html

presneji mam toto:
http://www.binarywolf.com/249/diy-parabolic-reflector.htm
Jednoduche a prakticky zadarmo.
oplu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od oplu »

reseni je jednoduche... pomoci rozvodu 230V a podobne hracky dotahnout net bliz ke stredu bytu a pouzit cokoliv :-) hodilo by se spis nakresleni pudorysu bytu, ono neni uhlopricka jako uhlopricka..
nas byt vypada takto... wifi mam tuto a nevim o miste bez slusneho signalu
Přílohy
Byt s wifi.png
RedAce

#10 Příspěvek od RedAce »

Jako uplně první krok mohu doporučit tu alobalovou parabolu. Sice to vypada srandovně, taky sem tomu neveřil, ale muj problem se slabým signálem v odlehlem rohu bytu to vyřešilo dostatečně. Bude tě to stát asi 10 minut práce a 30cm alobalu, takže i když to nepomůže, nic se nestane.
Jiri

#11 Příspěvek od Jiri »

Stavbou bezdrátových sítí se (ve volném čase) zabývám už řadu let, ale to nic nemění na tom, že drát je drát. Používání směrových antén v bytě považuji za zvěrstvo - předsi jen pak dosahuješ řádově větších intenzit signálu v blézkosti vysílače. Ty technologie se nepoužívají dostatečně dlouho na to, aby byla reálná statistika, nakolik to může vadit. Nicméně, už když jsem před více jak 20 lety absolvoval FEL, tak bylo statisticky prokazatelné, že mimopražským studentům, ubytovaným na Strahově kolej 11 (nejblíže rušičky Svobodné Evropy) se rodily prakticky jen holčičky (cca 80%).
Přikláněl bych se k přenosu (dle možností drátem nebo Powernet adaptérem) do centrálního bodu bytu a vysílat tam, případně dvě (třeba i levná) AP na obou koncích s odstupem alespoň 6 kanálů. A to jen pro mobil/tablet/notebook, pro stacionární PC je určitě lepší Powrenet.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
cilek

#12 Příspěvek od cilek »

Jiri píše:...bylo statisticky prokazatelné, že mimopražským studentům, ubytovaným na Strahově kolej 11 (nejblíže rušičky Svobodné Evropy) se rodily prakticky jen holčičky (cca 80%).

:lol: :lol: :lol:
RedAce

#13 Příspěvek od RedAce »

Protože chlapečky s anténkou ta rušička vyrušila :D :D
Newww

#14 Příspěvek od Newww »

Skus si najprv oscanovat z routru, alebo z notebooku nejakym softikom (ak mas android tak aplikacia wifi analyzer) spektrum a dat svoje AP na volny kanal. Pokial sa daju anteny nejako naklanat alebo otacat polaboruj s tym. Vela krat mi to pomohlo,.
DX6i, Accipiter Badius, T-Rex450SE v2, HK MiniSwift, Pioneer od Pelikana, Carson Tyrann 450.
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jackboy »

cilek píše:
Jiri píše:...bylo statisticky prokazatelné, že mimopražským studentům, ubytovaným na Strahově kolej 11 (nejblíže rušičky Svobodné Evropy) se rodily prakticky jen holčičky (cca 80%).

:lol: :lol: :lol:

se nesmej ..koukni na vojaky u radaru nebo na letisti taky piloti vetsina ma holky!!!nekdo i 3 co skousi potomka po meci ...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“