Nastavenie hlavy - problem v krajnych polohach pitch
Nastavenie hlavy - problem v krajnych polohach pitch
Ahojte.Mam problem pri krajnych polohach kolektivu tj. +-11st.Mechanicky mi dorazaju tiahla o konstrukciu mechaniky ak idem cyklikou do krajnych poloh a tym padom sa namahaju serva.Napr.pri 0st kolektive su vsetky krjane polohy bez problemove.S cim to obmedzit aby ostal zachovaly rozsah cykliky? Nastavenie: kolektiv +-11st,cyklika +-9st,Trex 500pro,T8fg
dakujem za rady
dakujem za rady
Re: Nastavenie hlavy - problem v krajnych polohach pitch
Ahoj
Pokud máš délku páky vpořádku dle manuálu a jedná se o polohu při maximálním kolektivu a do toho max. klonění tak to mám serva lehce v dorazu taky .
Já mám nastaveno max +-10° náběh a stačí to .
Při letu se pravděpodobně tato konfigurace ( vše v dorazu nestane ) a viděl jsem to u více helin .
Franta
Pokud máš délku páky vpořádku dle manuálu a jedná se o polohu při maximálním kolektivu a do toho max. klonění tak to mám serva lehce v dorazu taky .
Při letu se pravděpodobně tato konfigurace ( vše v dorazu nestane ) a viděl jsem to u více helin .
Franta
FPV QUAD FAUST,T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,F3A Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.
frantas píše:Ahoj
Franta
Ano presne ako to pises.Tak necham to tak teda aj ja.Dakujem
padlo alebo bezpadlo? obmedzit to treba v cyclic ring alebo v bezpadle. podla mna to nie je normalne a riskujes poskodenie serv.
PRÔTOS
fire píše:padlo alebo bezpadlo? obmedzit to treba v cyclic ring alebo v bezpadle. podla mna to nie je normalne a riskujes poskodenie serv.
Je to padlo.Zda sa mi, ze ak to obmedzim vo swash ringu, tak potom sa mi zmensuje aj povodny rozsah cykliky z povodnych +-9st.na cca +-6st.Robim nieco zle?
- Kenny McCormick
Jasne ze robis zle
, ved mas moznost po zapnuti funkcie zvysit v tom istom menu RATE a dostanes sa na vecsie vychylky
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Kenny McCormick píše:Jasne ze robis zle, ved mas moznost po zapnuti funkcie zvysit v tom istom menu RATE a dostanes sa na vecsie vychylky
Diky, tak to potom skusim
nemam 8cku pri sebe ale nema nahodou cyclic ring? nemyslim swash ring ten je jasny.. ale obmedzenie prave pri konecnych bodoch kolektivu aby cyklika nenarazala...
PRÔTOS
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Má. Ale to bych použil až tehdy, pokud bych si byl jistý, že se nejedná o chybný postup při nastavování výsledných délek táhel.
Já ten vrtulník neznám třeba opravdu tak vychází geometrie, ale pak je to "trochu divné".
Já ten vrtulník neznám třeba opravdu tak vychází geometrie, ale pak je to "trochu divné".
Pokud nelétáš opravdu brutální 3D tak bych tohle omezení neřešil (při běžném lítání a akrobacii se nedostaneš zároveň na limit kolektivu a cykliky) a nastavil to tak aby se neničila serva a hlava jako taková tím že ji opíráš o dorazy.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Při 11° na kolektivu aby tah hlava někde narážel se mi zdá být podezřelé. Buť má daleko větší výchylky na cyklice, než píše, nebo .... nebo nevím - ten vrtulník nevidím.
Tak cele som to nastavil od zakladu.Dal do roviny tanier cykliky,nastavil dlzku tiahiel...kolektiv +-11st, cyklika +-8st.Pri max vychylkach kolektivu > cyklika v krajnych polohach uz len velmi nepatrne robi koliziu.Znizil som swash ring,ale moc to nemozem prehanat,bo potom mi klesa aj rozsah cykliky.
koliduje ti to aj pri + aj pri - 11 alebo iba v jednej krajnej polohe?
PRÔTOS
fire píše:koliduje ti to aj pri + aj pri - 11 alebo iba v jednej krajnej polohe?
Pri -11 sa uplne vrche ocko tiahla B dotyka jednej casti (kolizia) co je napojena na unasac hl.listov A.Nie stale a vsade, to iba miestami ked v tejto krajnej polohe otacam rukou hlavny rotor.
aha!!! ja som myslel ze ti naraza cyklika do rohov pripadne packy serv, nieco budes mat zle poskladanie, tipujem to ze nemas tiahla od serv k cyklike spravnej dlzky (pri nulovom nabehu v strede drahy na oske)
PRÔTOS