Větroň Vitesse

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
jirmus23

Větroň Vitesse

#1 Příspěvek od jirmus23 »

Větroň Vitesse Zdravím! mám tohoto větoně téměř sestavenýho, ale potřebuji ho zalítat. Na co si mám dát pozor? Myslím tím seřízení klapek a uložení motoru. Jsem začátečník, lítal jsem s gamou,ale ta mě zklamala.Tento větroň se mi líbyl na výstavě v Praze od Rakouské firmy Dymond-Staufenbiel. 3m rozpětí. díval se na video yotube a pěkně to lítá. Má ho tady někdo? Zkušenosti není nikdy dost. Děkuji Jirka 52let.
T-rex 500
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

Re: Větroň Vitesse

#2 Příspěvek od Mlhos »

Pěkné éro a pěkně to létá. No je to teda pořádný skok z Gamy. Trochu bych se toho bál. Je toho hrozně moc, spíš se ptej co Ti není jasné. Co máš za vysílačku? Ta Gama tě zklamala jak a cos s ní nalétal?

http://www.profimodel.cz/cz-detail-26121-vitesse-3-0m-elektro-s-motorem-himax-allu-kuzel-vrtule.html
http://www.youtube.com/watch?v=jCXuKx9yjro
pilothanter
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pilothanter »

Tu maš návod ak ti to pomože..http://www.modellhobby.de/Modelle/Flugm ... &c=31&p=31
v sekcii download
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Tyrano-cz »

Ahoj, jsem moc rád za tohle vlákno, protože taky uvažuju o tomhle krasavci. Přecházel bych na něj z Phoenixe elovutiona a zatoužil jsem po něčem lepším. Takže až budeš mít zkušenosti po zalétání, tak se prosím poděl. škoda, že je to od nás tak daleko, přijel bych se podívat.
Přeju mnoho zdaru.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Robinsson

#5 Příspěvek od Robinsson »

Já se jen vetřu. Tak trochu o něm uvažuji tady jsem začal řešit motorizaci. Zatím se mi do toho celkem nejlépe jeví Škorpík SII 3026 (710kV) nebo 3032(690kV) na 4S. Co tam máš ty? Bude tu zřejmě problém se servy na ocas. Mohl by jsi prosím změřit kolik místa je v čumáku od motorové přepážky k destičce pro serva na ocasní plochy. Popř jestli by něšlo vyřešit serva přimo do ocasu. A taky na jaký kužel je trup aby se tam ta oběžka vešla, ale věřím, že to by mělo být v pohodě. Díky

Jinak k tomu nastavení. Nastavil bych to co je v manuálu:

křidélka: 20mm nahoru 12mm dolů To se mi zdá celkem OK pro zálet nebo si můžeš mixnout ještě dvojí výchylky na vypínač a trošku je ještě zvětšit asi bych si přidal i trochu expo aspon 10%
Výškovka +- 9mm to bude OK na tom bych asi nic nevymýšlel
Směrovka +- 20mm taky bych nic nevymýšlel to uvidíš jak se bude chovat kdyžtak dáš nějaký expa podle chuti
Klapky na přistání bych nastavil na tech 60-70° jak píší mužeš do toho zdvíhnout trochu i křidélka tak těch 15mm bude potřeba do toho i přimixovat výškovka podle toho jak se to bude chovat. Nejdřív bych to vyzkoušel ve větší výšce. Na zálet bych přistával asi bez brzd.
Letový režimy budeš muset ladit sám na to ti nikdo kuchařku nedá.

At se daří
LV
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od LV »

jirmus23 píše:Větroň Vitesse Zdravím! mám tohoto větoně téměř sestavenýho, ale potřebuji ho zalítat. Na co si mám dát pozor? Myslím tím seřízení klapek a uložení motoru. Jsem začátečník, lítal jsem s gamou,ale ta mě zklamala.Tento větroň se mi líbyl na výstavě v Praze od Rakouské firmy Dymond-Staufenbiel. 3m rozpětí. díval se na video yotube a pěkně to lítá. Má ho tady někdo? Zkušenosti není nikdy dost. Děkuji Jirka 52let.

Jediné na čo si daj bacha ak máš model dobre nastavený na väčšiu minimálku ako u gamy. To čo ti polystyreňák odpustí, tak kompozit ani náhodou. Hlavne vo výškach pod 50m ho nesmieš vydojiť.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TERAZKY »

Daj si to niekomu nastaviť a zalietať, to nie je hanba! Gama je blbolet, ktorý lieta sám...
Podľa videa je Vitesse dosť rýchle éro a do záletu a nastavení by som sa sám nepúšťal.

Mohlo by to napr. dopadnúť skĺznutím po krídle až do zeme!!!
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
jirmus23

#8 Příspěvek od jirmus23 »

Zdravím! Nejprve moc děkuji za různé rady a nastavení. Někdo se tady ptal na místo v kabince a prostoru.Od motorové přepážky do konce kabiny je 25cm.Kužel mám rakouský 38mm.HE-kužel je turbo a hlavně se moc dobře a jednoduše montuje. Jinak lipol 3S 2600amh značky Police Platinum 55C.Můžou být i větší asi 4000amh Regl.Dymond Expert 60S motor Dymond Master HQ-3651. 45A,550W,700ot 3-5S. vrtule 14-7,15-7.Jinak jsem ho viděl na RC-EU u nás.viz-internet. Někdo mi řekl, že se motor usazuje dolu a doprava.Pak křidélka asi 1mm na horu pro lepší stabilitu.Nevím coje na tom pravdy.Motor jsem tedy tak nastavil.Samozřejmně,že to nechám vše zkontrolovat před lítáním.Sázím na jistotu a nerad bych ho viděl na šrot.Servo v kabince je jedno a to výškovka.Směrové servo je uložené ve směrovce resp.kýlu.Ostatní 4jsou v křídlech.Video je na Yotube asi čtyři.Jinak upevnění křídel jsem řešil muntilok a kabeli mpx konektory.Ani se to nehne a je to rychlé k sestavení i demontáž.Ta Gama je pěkný podvod! Zpracování na nic,hlavně ty křídla-uchycení.Po pár demontážích se to vše vymačká a křídla nedrží-až mi to spadlo.Lepit jsem to nemohl na stálo-nevešlo by se mi to do auta.Veškerá elektronika-ARF je kšund,motor se po třetím startu rozpadl.serva obyč. a plast,no prý čína. Tak jsem se na... a koupil tohoto hezouna. Snad to zalítáme a snad to jednou ten náš Boubín na Šumavě přeletí. Moc děkuji a co jste chtěli vědět jsem trochu popsal. Spektrum Dx6i! Jirka 52let
T-rex 500
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RiMr »

...navíc v těch současných sračkách... Za úplné minimum bych považoval hození nějakým zkušeným RC oštěpařem, ať máš pracky připravené na kniplech :)

EDIT: a ještě se pro jistotu zeptám - předpokládám, že tu Gamu měls ZCELA v ruce a že toto není jako druhý školní model, když to s Gamou nevyšlo... :D
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kratas »

No ono nastavování křídla s plnou mechanizací bude na DX6i velký kompromis. Právě kvůli takovým érům jsem si pořídil nové rádio. Netuším jak dlouho a moc jsi s Gamou létal, ale já si na takové rychlé éro troufl až po roce intenzivního lítání s EasyStarem a pak jsem ještě hodně lítal s kombatovým samokřídlem na svahu. Ono to lítání na svahu mi hodně pomohlo v tom, že jsem se naučil éro příliš nepřetahovat. Pak jsem si pořídil Ocelota a i tak jsem se na něm hodně učil, protože taková letadla se musí řídit malinko jinak a člověk je musí držet na správné rychlosti. Těch utahaných kompozitů v zemi jsem už taky pár viděl. Naštěstí ani jeden nebyl ten můj.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TERAZKY »

Ak máš servo VOP v kabíne, tak si daj veľký pozor či sa kormidlo vracia presne do stredovej polohy. Stačí ak má bowden nepatrnú vôľu a problém je na svete!
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Robinsson

#12 Příspěvek od Robinsson »

Určitě ať ti to někdo na zálet hodí. Pokud nemáš moc odlétáno, tak ať ti asistuje někdo zkušenější nebo mu to na zálet přenech, ale nebude to taková tragédie jak tu nekteří líčí. Prostě to drž na rychlosti a minimálku si vyzkoušej někde výš ať víš jak se to chová. Jinak bych se toho vůbec nebál.
Prázdný éro asi zvážený nemáš nebo to zvaž i plně osazený docela by mě to zajímalo jak to bude vhodný na termiku. Ty tam máš celkem lehký motor i baterku, takže by to na termiku mohlo být dobré. Jak ti vyšlo težiště vzhledem k poloze baterky?

Díky
jirmus23

#13 Příspěvek od jirmus23 »

RiMr píše:...navíc v těch současných sračkách... Za úplné minimum bych považoval hození nějakým zkušeným RC oštěpařem, ať máš pracky připravené na kniplech :)

EDIT: a ještě se pro jistotu zeptám - předpokládám, že tu Gamu měls ZCELA v ruce a že toto není jako druhý školní model, když to s Gamou nevyšlo... :D

S Gamou bylo moje první polítání a dokud byo vše ok,tak jsem sní lítal dobře už při prvním startu a taky pěkně přistál. Pak byl ten problém v těch křídlech a spadlo mi to. Přistával jsem jinak s klapkamy a dost mi to pomohlo. Je to pomalejší,ale musí se trochu hlídat rychlost. Já se lítat naučil ataké trenuju na fenix- simulátoru a tam mi to jde. Jinak mám heli T-rex500 v maketě a ta ky jsem si odlítal na simulátoru. Kluci mi do letadel trochu navezli?abych lítal s nimi.Tak mám teď obojí. O letadlech zatím moc nevím,spíše o heli. Tak sbírám zde zkušeenosti a poznatky. Díky Jirka52let
T-rex 500
Robinsson

#14 Příspěvek od Robinsson »

Jestli lítaš Rexe a máš simulátor. Tak bych se toho vůbec nebál... Už jsem zvědavý až to pošleš do vzduchu. Hodně o tomhle éru taky přemýšlím :)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Milan Nes »

tak nevim, o tom ze nekdo lita rexe tak se nemusi bat, znamej lital 3d s velkym 2,2 m kompozitovym akrobatem a rychle polopylonaky (rozumej 260 km/h +) a 3 metr vetone kompozita rozlamal na ruce pri pristani asi po 5 tym letu

proste jo vse je v pohode, jen se clovek musi naucit to nedojit na minimalce a zazit si prepinace atp aby v krizovce zareagoval jak ma ...

+ se v miste kde je hodne volneho prostoru naucil rozpocet na pristani a chovani era na klapkach

velkej volnej prostor aby kdyz rozpocet nevyjde tak mohl treba 150 metru od sebe to nechat pristat a prosel se a zkusil znovu, ne to v kreci dojil nebo se snazil uzemnit ze tam uz ma stromy :)

a nebo treba sem jedinej antitalent na litani tady ja a kazdemu staci gama na rozlitani :)

jo a pokud budes pouzivat letove rezimy a treba plyn na plynu menit s klapkama na plynu, doporucuju si stejne nastaveni udelat i na te game a proste trenovat pristani tak, abysis zazil ovladace a pak v krizovce i s timhle to nerozmlatil
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Odpovědět

Zpět na „Větroně“