Rady u Traxxas E-revo VXL

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
h4Wk

Rady u Traxxas E-revo VXL

#1 Příspěvek od h4Wk »

Zdravím, pořídil jsem tohle auto (bazarovku) za velice slušné peníze a ve skvělém stavu. Jedná se o stříďák, je zde i menší tuning...chtěl jsem se zeptat jestli někdo z okolí Frýdku-Místku nebo Ostravy nevlastní stejné auto a neporadil by mi nějaké tipy jak nejlépe auto naladit na asfalt...popřípadě co na autě vyměnit pro co nejlepší stabilitu...díky
mikymik
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady u Traxxas E-revo VXL

#2 Příspěvek od mikymik »

h4Wk

#3 Příspěvek od h4Wk »

Děkuji přečtu si :)
h4Wk

#4 Příspěvek od h4Wk »

Chtěl bych se zeptat případných majitelů, plánuju teď auto celé rozebrat a udělat takovou menší rozborku a všiml jsem si že zadní diferák je mnohem volnější než přední...jak máte nastavené auto vy? Doma mám olej do diferáku ten nejtužší a pak střední viskozity...a ještě jeden dotaz...vyplatí se zainvestovat a pořídit tuningový středový diferenciál? Pokud by ještě něco někoho napadlo co je dobré vyměnit budu rád když napíšete.Díky
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darth.hokro »

nastavení je individuální podle toho na jakém povrchu budeš jezdit, takže: pokud budeš více skákat a jezdit technickou trať, tvrdší tlumiče, diferáky volné. Pokud budeš jezdit po lese, zase diferáky zavřít. nerovný povrch, měké tlumiče aby podvozek lépe kopíroval povrch. středovej diferenciál je vhodný na dráhu, auto má lépe rozložené síly a je daleko ovladatelnější. A tak bych mohl pokračovat... :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
h4Wk

#6 Příspěvek od h4Wk »

Jezdím jen tak před barákem asflat...takže aby to bylo co nejlépe ovladatelné na tvrdém povrchu...má někdo odzkoušené i nějaké silniční pneu ?
djtombstone

#7 Příspěvek od djtombstone »

ja keď idem na asfalt tak nastavím tlmiče skoro úplne najnižšie, vtedy je cítiť dosť rozdiel, cestné gumy si myslím že až tak nepomôžu, lebo tie origo sú dosť mäkké takže prilňavosť budú mať podobnú, asi čo by pomohlo nejaké tvrdé tlmiče lebo tie origo sú dosť mäkké
Traxxas E-Revo VXL 1:16
heli Syma S107
ex heli Double Horse 9104
h4Wk

#8 Příspěvek od h4Wk »

Super vyzkouším, mohl bys mi ještě doporučit nějaké servo? Odešly mi už 2 origa traxxas vždycky z ničeho nic, žádné vylámané zuby prostě přestaly fungovat...a ješte jedna věc, más tam středový diferenciál? Oplatí se tahle investice ?
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mikymik »

Asi se neptáš mě, ale to nevadí :) Já tam dal celkem běžnou náhradu Hitec HS-85MG+ a je to bez problémů, ale kdyby na HK zrovna měli třeba Corona DS238HV Digital Metal Gear Servo 4.6kg, volil bych je. I jsem na ty Corony slyšel pochvaly (vhodných je jich tam víc).

edit:chyba
h4Wk

#10 Příspěvek od h4Wk »

Diky prave ty serva uz objednavam z HK...beru hned 2 kdyby nahodou...ještě mě ale zajímá ten centrální diferenciál...nemá s ním někdo zkušenosti? Jestli to má smysl kupovat...
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mikymik »

Já bych ho na blbnutí okolo baráku rozhodně nekupoval. Zajel bys s ním sice lepší čas na dráze, ale vytratí se takové to brutální chování jako třeba stavění na zadní...
h4Wk

#12 Příspěvek od h4Wk »

popravde to blbnuti obcas stoji dost zbytecnych sramu a karambolu...chtel bych aby to auto bylo trochu ovladatelnejsi...
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od darth.hokro »

pokud nechceš jezdit po zadních, tak si centr dif pořiď model se hodně zklidní a je lépe ovladatelný. Nicméně já rád jezdím po zadních :)
h4Wk

#14 Příspěvek od h4Wk »

:) a pouzivas ty pridavne kolecka ? jeste ted planuju mensi rozborku jelikoz zadni diferencial je uplne volny a predek celkem tuhy...jak to mas nastaveno Ty ?
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od darth.hokro »

jj mám whelie bar od traxxase, jde kdykoliv sundat, když nechci aby mi překážel.
Odpovědět

Zpět na „Auta“