Regulátor pro Easystara
Regulátor pro Easystara
zdravím vás,potřeboval bych poradit jaký mám koupit regulátor na Easystara,v původním modelu jsem měl Jes 020plus,ale regulátor mi vyhořel.Jelikož jsem laik,tak nevím čím to mohlo být,ale byla měněna původní vrtule za vrtuli větší,motor zůstal klasický plecháček.Tak asi bude potřeba trošku silnější regulátor.Jelikož objednávám kamarádovi z Hobbyking nějaké věci,tak mam možnost doplnit balík.Díky za radu
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Re: koupě regulátoru na Hobbyking
Co tam máš přesně za motor a jakou vrtulu a pohonnou baterii? když ty data nasypeš sem: http://www.ecalc.ch/motorcalc_e.htm?ecalc tak ti z toho vypadne mimo jiné zajímavé data také to kolik si bude pohon papkat pro nadimenzování vhodného regulátoru.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Re: Regulátor pro Easystara
Pokud je stejnosměrný tak klidně Turnigy 20A ESC nebo Turnigy 30A ESC .
Prodávají se rozumný peníz .
Prodávají se rozumný peníz .
motor je to Permax400,vrtule 6x4E,a baterky Turnigy 2200mAh 2S 25C Lipo Pack
koblih111 píše:motor je to Permax400,vrtule 6x4E,a baterky Turnigy 2200mAh 2S 25C Lipo Pack
Nebylo by lepší udělat konvezi na stříďák? Přijde to o trochu dráž ale výsledek bude stát za to.
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
nechci dělat stříďák,mám to jenom pro děti na blbnutí,na stříďák bude další letadlo,ale to bude pro mě:D
Odběry s 6x4vrtulí a 2Slipol by neměly být tak velký aby shořel 20A regl - viz - http://www.wattflyer.com/forums/attachm ... 1202663206 Radek
ICQ 638556901
ale když koupim ten regulátor 30 co mi radil kolega před tebou,tak tim asi nic nezkazim ne?
No jde o to proč shořel - dle mě pro ten motor je tohle(obzvláště když necháš dlouho plný plyn) s vrtulí 6x4 moc velký záhul a shoří. Jinak motor je v pořádku a odnesl to jen regl? Radek
ICQ 638556901
na regulátoru zahořeli odpory,když jsem ho zapnul do letadla,tak na vysílačku vůbec nereagoval a motůrek běžel na 100%otáček
A to së stalo během letu ? Lítal jsi s tou 6x4 a najednou čmoudík? Divný je že zůstal seplej naplno. Radek
ICQ 638556901
jj,létalo to normálně,ale potom zničeho nic přestal reagovat na plyn,takže dostat ho k zemi,naštěstí byl hodně nízko a než jsem stačil odpojit baterii,tak smrad a odkapávání hmoty:DNo a v obchodě s modelařinou mi řekli,že by to mohlo být tou výměnou vrtule
koblih111 píše:jaký mám koupit regulátor na Easystara,v původním modelu jsem měl Jes 020 plus...
...motor je to Permax400,vrtule 6x4E,a baterky Turnigy 2200mAh 2S 25C Lipo Pack.
Pro daný účel použij regulátor viz tento odkaz a budeš mít dostatečnou rezervu. Pokud nechceš nakupovat v zahraničí tak ho mají skladem třeba v českém eshopu viz tento odkaz.
arda1 píše:Divný je že zůstal seplej naplno. Radek
Zřejmě se holt prorazil koncový FET a bylo vymalováno. Něco podobného se nedávno řešilo v jiném tématu viz tento odkaz kde se pro změnu jednalo o proražený koncový FET v řídící jednotce integrovaném regulátoru heliny MJX F-45 (pozn. taky je tam stejnosměrný motor) a motor pak točil taky "plný knedlík". Naštěstí mu tam nic jiného neshořelo ani se neroztavilo a tak ten proražený FET vyměnil za nějaký jiný FET co sehnal a pak mu to zas šlapalo OK.
Divný hledal bych závadu jinde.
Běžně jsem lítal 400ku s JES12 a nebyl problém ani s vrtulí APC6x4E. S tou to mělo tuším 10A s obyč Gunterkou kolem 8A. Regl se ani nezahřál, natož aby shořel.
Takže tak klidně můžeš narvat 30A, ale shoří něco jiného podle mě motor.
Běžně jsem lítal 400ku s JES12 a nebyl problém ani s vrtulí APC6x4E. S tou to mělo tuším 10A s obyč Gunterkou kolem 8A. Regl se ani nezahřál, natož aby shořel.
Takže tak klidně můžeš narvat 30A, ale shoří něco jiného podle mě motor.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám