Jeste bych ctel poradit

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
micgal

Jeste bych ctel poradit

#1 Příspěvek od micgal »

Mam Rc set sky lady a pri vetsi vzdalenosti mi obcas vynechava motor cim to asi muze byt??? dekuji za odpoved
bohumil

#2 Příspěvek od bohumil »

Asi je to rusení
LETEC_AMATER

#3 Příspěvek od LETEC_AMATER »

SKY LADY ma takove neduhy neni to moc dobra elektronika
8Dandee

také

#4 Příspěvek od 8Dandee »

Mám podobný problém, i když to zrovna není se Skylady...!?Myslíte že je to opravdu rušením?
Fox
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fox »

No - Skylady mám a vzhledm k účinnosti kormidel rušení spíš než škubáním modelu poznáš právě na motoru.
Jinak podívej se jesli nemáš někde blbě připájený drát, ale asi na 98% je to rušení. Lady ruší prakticky pořád - hlavně nad zemí.

Když sem si pořídil optica (vysílač) tak jsem rušení snížil asi o 45%

JInak až budeš přemýšlet jak vylepší ladynu tak začni vysílačem. A upřímně bych ti doporučil vysílačem i s vylepšováním skončit.
Miki
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Miki »

Podobný problém měl kolega s "rušením" ze setu Bellanca 480 (totožný jako u Sky Lady). Postupem času si pořídil jiný model vlastní konstrukce s vybavením ze setu. Pocukávání stále trvalo do té doby než si pořídil stříďák. Teď lítá s metrovým modelem tak vysoko, že je sotva rozeznatelná pozice a směr modelu, takže dosah výborný a o rušení ani stopa. Usoudili jsme, že to způsoboval stejnosměrný motor svým jiskřením na uhlíkách.
Toť můj názor na "rušení" přijímače ze setů.
http://www.miki-rcletani.wbs.cz/
http://marekrc.rajce.idnes.cz/
marvin

#7 Příspěvek od marvin »

Tenhle problém jsem měl taky, ale nemyslím si že je to rušení, protože mi to dělalo i s vysílačem MC-12, a přímač mám teď V akrobatovi su-29 a s rušenim nemam problam ani když jsou ve vzduchu 4 letadla s a mam rezervu 1 kanal. Možná by pomohl nový motor nebo regl. ale myslim si ze je to zbytecny kupovat protoze to az tak nevadi a stejně tě skylady nejspíš omrzí a koupis si neco většího nebo zivejsiho.
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Johnny »

ja pouzivam regulator ze setu z PIPERa (SDM) a taky to cuká, hlavne když to jede na plný plyn. asi to bude tím že je to neznačkový a méně kvalitní.
vkrejci

Re: Jeste bych ctel poradit

#9 Příspěvek od vkrejci »

micgal píše:Mam Rc set sky lady a pri vetsi vzdalenosti mi obcas vynechava motor cim to asi muze byt??? dekuji za odpoved

Pravděpodobně regulátorem. Měl jsem na SkyLady stejné problémy a po výměně regulátoru za JES020 bylo vše v pořádku.
franc258
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od franc258 »

mám regulátor jes 012 a taky mi vypadává motor. co s tim?
marvin

#11 Příspěvek od marvin »

Možná se regl. přehřívá a vypíná se kvůli tomu. Zkus zajistit větší chlazení a uvidíš
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“