Problém s PC zdrojem SS-500ET
Problém s PC zdrojem SS-500ET
ahoj používám k nabiječkam icharger 106+b tenhle zdroj nikdy jsem stim nemel problem nabijim z každe nabiječky max 5A takže celkem 10A.. Zdroj nemám nijak upravovaný kvuli záruce.. Nabiječky mam zapnute vtech bílích konektorech kteryma se připojují pevné disky nebo DVD romky.. Před pár dny jsem nabijel baterky do RC auta 2s 5000mAh a potřeboval jsem to rychle nabit tak jsem na každou nabiječku nastavil 10A dohromady 20A zdroj má psany na jednu 12V větev 17A tak jsem myslel že to bude trošku omezené a nepojede to přímo tech 20 A jenomže ted nabijim jiné baterky a každou nabijim 5A. Obě dve současně takže 10A a nevim co se stalo ale vic jak 5A celkově mi ten zdroj nechce dát.. Ted mam puštěnou jednu nabiječku na 5A a jede to jenom 4.6A a ty přivodni draty s kterych do bere ted proud ze zdroje 12V jsou docela teple... Co se stim mohlo stát ? Nikde nic nezkratuje ani nesmrdí. Driv jsem nabijel tak normálne a nikdy takovej problem nebyl vzdycky to jelo na každé nabiječce 5A uplne bez problému.
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Re: problém s PC zdrojem SS-500ET
Těch 5 A je nabíjecí proud nebo proud odebíraný ze zdroje?
A nabíjíš pořád jen 2s? Podívej se na odebíraný proud a napětí na vstupu nabíječe. Zvýšené zahřívání vodičů nemůže být způsobeno závadou zdroje. PC zdroj proud neomezuje, ale při překročení vypne.
nabijim do rc auta 4 baterky turnigy 5000mah 2s1p a nabijim je vzdycky po dvou.. tyto nabijim vzdycky 5A ale ted jsem spechal do prace tak jsem to chtel mit nabite a dal jsem 10A na kazdou baterku tj. 2C
Pak nabijim dve lipolky do Vrtulniku a to jsou zippy 2450mAh 6s... Tyto nabijim skoro pořád 5A pro každou a taky obe dve zaroven.. Jen když jsem pravě dnes je chtěl nabit tak proste jedna jela třeba 4.8A i když byla nastavená na 5A a druha jela třeba jenom 1.2A i když byla nastavená na 5A.. o víkende jsem to tak nabijel a oběe dve jeli celou dobu 5A a až u konce klasicky začalo klesat napětí... Ted mi připadne jako by ten zdroj nezvladnul dát nabiječkám dostatečné napětí a tak si to mezi sebou berou ale proč když je psany na zdroju na jednu 12V větev 17A ?
Pak nabijim dve lipolky do Vrtulniku a to jsou zippy 2450mAh 6s... Tyto nabijim skoro pořád 5A pro každou a taky obe dve zaroven.. Jen když jsem pravě dnes je chtěl nabit tak proste jedna jela třeba 4.8A i když byla nastavená na 5A a druha jela třeba jenom 1.2A i když byla nastavená na 5A.. o víkende jsem to tak nabijel a oběe dve jeli celou dobu 5A a až u konce klasicky začalo klesat napětí... Ted mi připadne jako by ten zdroj nezvladnul dát nabiječkám dostatečné napětí a tak si to mezi sebou berou ale proč když je psany na zdroju na jednu 12V větev 17A ?
Pomerne znamou realitou je ne zcela presne oznacovani u nekterych byl rozdil i 25%.
Otazkou je jak mysli vetev muzou myslet vetev vsechnu sata a druha vsechny ata ale to nezjistis deokud hi nekuchnes nebo ho vypni a propipej vetve jak sou napojeny.
Divny ze se hrejou draty aby ti nezlobila nabijecka
Otazkou je jak mysli vetev muzou myslet vetev vsechnu sata a druha vsechny ata ale to nezjistis deokud hi nekuchnes nebo ho vypni a propipej vetve jak sou napojeny.
Divny ze se hrejou draty aby ti nezlobila nabijecka
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jsou to dve nabiječky každé zvlášt a ty draty se zahřívaji při každé... Jde mi oto jen zjistit přičinu jestli to je zdrojem abych ho poslal na reklamaci nebo nabiječkama...Zitra vylétám baterky a zkusim je znovu nabít a uvidím..co to udělá. Hlavně v konektoru kde je připojena baterka je to nejvíce teplé.
midiborec píše:...oběe dve jeli celou dobu 5A a až u konce klasicky začalo klesat napětí...
Jak už jsem psal, změř (nebo odečti z nabíječek) proud a napětí na vstupu. Pokud se ti hřeje konektor u baterky i při nízkém nabíjecím proudu, tak je na tom konektoru velký přechodový odpor. Pokud nabíjíš naráz dvě 6s baterky proudem 5 A (tedy dohromady 10A), tak odběr z 12 V zdroje musí být zákonitě přes 20 A.
Ten konektor s kabelem se hreje mezi zdrojem a nabijeckou prave. Kabel a konektor od nabijecky a baterky jsou vlazne. Blbe jsem to asi napsal. Mam zmerit proud a napeti pri nabijeni multimetrem mezi nabijeckou a tim konektorem od zdroje jo ? Jen mi nejde do hlavy proc se ty nabijecky najednou hadaji o ten proud a predtim to bylo ok.
- los_carlos
A není možné, že ten zdroj má dvě větve 12V a dříve jsi měl každou nabíječku na jiné větvi a teď jsi je dal obě na stejnou větev? Jak tu již někdo psal, zjisti (propípej) si které konektory jsou na které větvi. Ono 6s článek při 5A je nejakých 126W, při 12V napájení musí nabíječka odebírat minimálně 10A, spíš víc. A pokud jsou dvě na jedné větvi...
Zjisti ty větve a uvidíš.
Karel.
Zjisti ty větve a uvidíš.
Karel.
midiborec píše:..... Nabiječky mam zapnute vtech bílích konektorech kteryma se připojují pevné disky nebo DVD romky.......
tady bych videl mozny zdroj problemu ... to jsou uplne blbe dutinky, co jakztakz prenesou par A a pri deletrvajicim odberu nad 5A se umi i pekne vytavit z plastu...
zkus pri zatizeni osahat kabely, jestli nejsou nejteplejsi prave u tech konektoru ... a pichni voltmetr treba na plusovy kabel, jeden fous pred konektor a jeden za konektor, zmeri ti napetovy ubytek na konektoru, ten vynasobeny proudem da ztraceny a protopeny vykon na konektoru - jednom, mas tam 2 (+ a -) ...
jyrry.webnode.cz
midiborec píše:Ten konektor s kabelem se hreje mezi zdrojem a nabijeckou prave. Kabel a konektor od nabijecky a baterky jsou vlazne. ....
No a ja by som jasne videl problém v tom že keď to hreje tak to asi má odpor a úbytok napätia (bez neho by to nemohlo hriať) a teda dôvod by mal naozaj byť v tom konektore, alebo v krimpovaní kábla od zdroja do jeho konektoru (že sa predtým pri 20A prehrial a niečo povolilo napríklad), ale samozrejme aj tie konektory nie sú najlepšie..
Skús si urobiť redukciu z niekoľkých protikusov (nájdu sa napríklad na redukciách z 4 pin na SATA power) a na druhú stranu si daj normálne modelárske 4mm gold dutinky pre nabíjač.
Je ale aj možné že niečo blbne a ten prúd je výrazne vyšší než bol - konkrétne že by napríklad odišiel kondík na vstupe nabíjača a odber 5A by v skutočnosti bol tak zvlnený že by bol chvíľku nič a chvíľku 10A ako spína menič v nabíjači - to by straty stúpli na dvojnásobok a zdroj by nemusel ani zvládať stabilizovať také zmeny...
Re: Problém s PC zdrojem SS-500ET
Jak píše coro, bude to v konektorech. Nemají se co hřát.
Vybodnul bych se na záruku a přiletoval si ke kablíkům (dal bych jich několik paralelně) konektor, který ti bude pasovat přesně do nabíječky a mělo by být po problémech.
Vybodnul bych se na záruku a přiletoval si ke kablíkům (dal bych jich několik paralelně) konektor, který ti bude pasovat přesně do nabíječky a mělo by být po problémech.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Zkusim na to ještě pořádně mrknout.. Konektory asi vyhažu a připojim přimo na drát konektor na připojeni nabiječky.
Tu další 12V větev poznám takže když budu nabijet tak když budu proměřovat draty melo by být v jednom asi SATA stále 12V ?
Tu další 12V větev poznám takže když budu nabijet tak když budu proměřovat draty melo by být v jednom asi SATA stále 12V ?
Tak nejak, ale som skeptik a aj keď už som dosť zdrojov videl čo mali aj písané dve vetvy 12V, akosi boli vždy vnútri priletované na jednu spoločnú plošku..
Ešte tak možno konektor pre hlavnú dosku 12V a VGA (4 pin do dosky, a 6 alebo 8 pin čierny/žltý) by mohli byť samostatne, ak..
Ešte tak možno konektor pre hlavnú dosku 12V a VGA (4 pin do dosky, a 6 alebo 8 pin čierny/žltý) by mohli byť samostatne, ak..