Plavidlo pro fotoaparat :)

Pokud to plave na vodě, případně se potápí. Rychlíky, remorkery, plachtnice, makety.
Zpráva
Autor
azni

Plavidlo pro fotoaparat :)

#1 Příspěvek od azni »

Ahoj, mam takovou predstavu a potreboval bych poradit, jestli je vubec realna, clovek proste nevi vsechno... Jednalo by se mi zhruba o to, postavit si nejaky "plovak", na ktery bych umistil fotoaparat a mohl tak treba fotografovat ptaky v rezervacich, kam se s lodkou nesmi... Fotoaparat i plavidlo by melo byt s dalkovym ovladanim a alespon trochu "bezpecne"... :)
Dekuji za pomoc.
madbull

Re: Plavidlo pro fotoaparat :)

#2 Příspěvek od madbull »

Začni uvažovat nad lodí s krytým šroubem.Tam kam se nesmí budou pod vodou travní hnusy a mohl by ses namotat.loď s vrtulí tzn hydroglyzér zavrhni z důvodu rušení ptactva:-)
nerušit...bastlím :-)
robotmz

#3 Příspěvek od robotmz »

postaviť/kúpiť RC loďku.
azni

#4 Příspěvek od azni »

madbull : dulezite veci, dekuji. Ty ptaky bych opravdu rusil nerad, pak by nebylo ani co fotit... Myslel jsem neco pomaleho, ticheho, namaskovaneho jako trs travy.
Fotak s objektivem a nejakymi drobnostmi k ovladani bude odhaden vazit do 6 kg. Plavidlo bych radeji nejake sirsi, aby se jen tak neprevratilo a hlavne se dokazalo bezpecne vratit, pokud by se nahle objevily treba vlny. Jaky (priblizny) rozmer myslis, ze by mohl toto splnit ?
PS : koukam - Jablonec. Nad Nisou ?

robotmz : to bych nejradeji :) ale jakou ?
robotmz

#5 Příspěvek od robotmz »

na toto jedine zavážaciu, žiadnu inú. Presne je na tento účel ako stvorená.
Veľká nosnosť, chránené vrtule, otáčanie na mieste /2 vrtuľami/ tichý chod, veľká nosnosť, veľká stabilita.
azni

#6 Příspěvek od azni »

Mozna nejlepsi by bylo koupit nejakou celou lod - nejlip jen mechaniku a elektriku, vrak nebo neco, co by uz majitel stejne nepouzival. K tomu pak jen vyrobit nejaky "plovak"...
Nevite o necem takovem ? Nechce se mi do toho hned davat x tisic aby to pak treba neslo pouzivat... :(
azni

#8 Příspěvek od azni »

robotmz : byl jsi rychlejsi... :) Poradil bys mi, kde o tom neco najit ? ( teda hlavne v rozumne cenove hladine, vypadlo mi nekolik odkazu na hotove lodky a ty jsou pro me fakt financne mimo )
azni

#9 Příspěvek od azni »

zase.... :-D
robotmz

#10 Příspěvek od robotmz »

Zbohatlíci si ich kupujú ale modelári si ich vyrábajú...
Aj tu v sekcii lode sa mi zdá že niečo je..
Na loďky je fórum mo-na-ko.cz či tak akosi, treba zadať do googlu...
Kdesi som narazil aj na taký extrém akože 2 dvojlitrové PET fľaše ako plaváky a medzi to nejakú konštrukciu...
azni

#11 Příspěvek od azni »

Krasny lodicky ale tohle by mi doma neproslo a financni rada neschvalila... :)
Navic maji dost malou nosnost a jsou dost vysoke. Koukam, ze budu muset premyslet o rozmeru tak 80-100x40-50...
azni

#12 Příspěvek od azni »

Me by o krasu provedeni ani tak neslo (stejne to musim namaskovat jako trs travy) ale nerad bych tu techniku zbytecne utopil, stala me dost penez... :(
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mikymik »

Také by se dala nějaká pořádná EPS deska (případně nějaký vhodnější materiál - zašel bych do Bauhausu) osadit bazarovou elektronikou, plus vysílačka např. Cadet 4 za pětikilo. Celkové náklady do 2000. Ovládání foťáku asi vyřešené máš...
A nebo koukat po inzerátech, co lidi prodávají:
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/427004/
Doctor2

#14 Příspěvek od Doctor2 »

Ono je potřebo to vidět ještě z jiného úhlu..... Pokud chceš rozumně fotit ptáky či jinou faunu, potřebuješ určitě delší ohnisko, i kvůli hloubce ostrosti atd...

Ale tady bude zásadní problém s kompozicí záběru, protože to bude "střelba na slepo" v pevném úhlu vertikálně ana dálku neodhadnutelném úhlu horizontálně, případné sériové snímání ti zase bude tak mlátit zrcadlem že to ptáky bezpečně vyplaší...(předpokládám zrcadlovku s nějakým světelným dlouhým ohniskem když to má 6kg)... Osobně to vidím jako dost problematickou věc obecně, ani né z pohledu vymyslet a sestrojit rozumné plavidlo, ale spíš konečný výsledek.

Trochu fotím, ale osobně bych na kus polystyrénu postavil maximálně nějaký lepší kompakt, představa že mi někde v rákosí plave ne úplně levná výbava... no nevím... a to nemám profi techniku :-)
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mikymik »

Zrcadlo se dá nechat sklopené a nechat cvakat jen závěrku.
Zrcadlovky jsou každopádně evolučně mrtvá skupina. Za pár let je bude používat jen pár nadšenců, stejně jako se třeba ještě dnes používají flexarety...
Odpovědět

Zpět na „Lodě“