Telemetria v1

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
vama

Telemetria v1

#1 Příspěvek od vama »

Zdravim,
chcel by som Vam predstavit moju vlastnu telemetriu. Zatial ide len o vyvoj, takze postupne planujem dorobit dalsie snimace velicin, cim sa zvacsi jej rozsah schopnosti.
Co sa tyka vlastnosti tak, prenos je zabezpeceny bezdrotovo prostrednictvom modulov, ktore pracuju na frekvencii 434 MHz. Celkovy rozmer telemetrie je 63x37x15mm. Ako zobrazovacia jednotka je zatial pouzity PC. Jadro telemetrie tvori mikrokontroler PIC16F873A, pricom je naprogramovane v jazyku C. Obsluzny program na PC je programovany Object Pascal (Delphi).
Ako som spomenul zatial sa jedna len o vyvoj, takze zatial prenasa iba celkove napatie akumulatora (v mojom pripade Li-pol 3S) a druhu velicinu co monitoruje su otacky motora. O principe merania otacok som sa inspiroval zo sranky: http://rcmodely.cevaro.sk .

Pohlad na telemetriu:
Obrázek

Obluzny PC program:
Obrázek

V buducnosti by som chcel telemetriu doplnit o prudovy senzor, tlakomer (vyskomer), monitorovanie napatia na kazdy clanok, teplomer,. Pokial mate akekolvek otazky, dotazy dajte mi vediet ;)
"Digitálna technika pozostáva len z 0 a 1, ktoré sú v správny čas na správnom mieste."
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

Re: Telemetria v1

#2 Příspěvek od iwojima1 »

no pekne, drzim palce :)
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
vama

#3 Příspěvek od vama »

diky,
Jadro uz mam hotove, takze to snimanie dalsich veliciny by nemalo byt problem (cez leto dorobim) :)
"Digitálna technika pozostáva len z 0 a 1, ktoré sú v správny čas na správnom mieste."
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jyrry »

parada, dobre bastleni :-)
muzes prosim dat odkaz na ty pouzite 434MHz moduly?
jyrry.webnode.cz
vama

#5 Příspěvek od vama »

Su objednane z eBay: http://www.ebay.com/itm/433MHz-Superhet ... 3f07628002 ale asi skor by som odporucil nieco na tento sposob: http://www.sos.sk/?str=378&searchstring ... 3050&act=1
JosefSvejk

#6 Příspěvek od JosefSvejk »

Řešíš nějak kódování posílaných dat? Něco jako spárování?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
vama

#7 Příspěvek od vama »

Presne nechapam ako to myslis. Myslis to tak ze ci vysielac posiela svoj ID kod aby vedel identifikovat prijimac ci sa nejedna o rusenie (alebo druhy vysielac)?
Zatial to posielam tak, ze akurat jeden identifikacny bajt je na zaciatku a jeden je na konci prenasaneho slova. Ono to postacuje, pretoze je to vlastne este od dlzky prenasaneho slova zabezpecene, a dalsia vec vo volnom prostredi rusenie na 434 MHz je dost nizke ..
JosefSvejk

#8 Příspěvek od JosefSvejk »

Když budou dva (tři, čtyři..) modely na poli se stejným systémem, aby si přijímač poznal "svoje" data.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
vama

#9 Příspěvek od vama »

Ved jasne, keby sa nahodou rozsiril moj system, tak urcite kazdy vysielac bude mat svoje ID. To je najmensi problem :wink:
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“