Pomoc- výběr monitoru
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- zero_ozero
Pomoc- výběr monitoru
Zdar, prosím o rychlou pomoc. Nemím jaký vybrat už mi z toho jde hlava kolem..
21.5" Philips 227E3LPHSU
24" BenQ G2420HDBL
23" Philips 236V3LAB
Využití: Web. Tabulky. Filmy. Hry.
Vzdálenost očí od monitoru 75cm cca.
Bojím se, že u 23 a 24 nebudou či stíhat při akčních scénách a následně mě začně bolet hlava.
Monitory maj skoro stejné parametry, jen ta úhlopříčka... říkam si, že když už to kupuju tak to chce něco většího. Díky
21.5" Philips 227E3LPHSU
24" BenQ G2420HDBL
23" Philips 236V3LAB
Využití: Web. Tabulky. Filmy. Hry.
Vzdálenost očí od monitoru 75cm cca.
Bojím se, že u 23 a 24 nebudou či stíhat při akčních scénách a následně mě začně bolet hlava.
Monitory maj skoro stejné parametry, jen ta úhlopříčka... říkam si, že když už to kupuju tak to chce něco většího. Díky
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Re: Pomoc- výběr monitoru
Neporadím, který, ale napíšu vlastní zkušenost po přechodu na 24.
Když jsem ji dostal na stůl, tak jsem ji chtěl prvních 14 dní vrátit. Pořád jsem si nemohl zvyknout na tu velikost a především na to, že celou plochu nezachytím očima najednou, ale že občas je třeba i pootočit hlavou. Pak jsem si zvykl a u domácí 20 LG L204WT-SF mi ty 4 palce (mimo to, že to je jen TNko) hodně chybí.
Když jsem ji dostal na stůl, tak jsem ji chtěl prvních 14 dní vrátit. Pořád jsem si nemohl zvyknout na tu velikost a především na to, že celou plochu nezachytím očima najednou, ale že občas je třeba i pootočit hlavou. Pak jsem si zvykl a u domácí 20 LG L204WT-SF mi ty 4 palce (mimo to, že to je jen TNko) hodně chybí.
Ke znacce.. mam u pc dva monitory benq, 22 a 24" obrazova kvalita je na tu cenu hodne dobra jen si zkalibruj barvy. Na 24" si zvyknes snadno 
--KAMIKAZE-RC Team--
Naše modely : www.photo-box.cz/kamikaze/hangar.html
Naše modely : www.photo-box.cz/kamikaze/hangar.html
Taktiež doporučujem väčšiu uhlopriečku.
Na veľkom monitore sa dá všetko zmenšiť, z malého veľký neurobíš
Na veľkom monitore sa dá všetko zmenšiť, z malého veľký neurobíš
Floater AXN, SkyFun
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Pak se podívej jestli jsou 16:9, nebo 16:10. Preferuju 16:10
Co neubrzdíš neukecáš.
- zero_ozero
No, všechny jsou 16:9.
Bojim se toho, žče budu otáčet hlavou a při hraní her nebudu stíhat.
Bojim se toho, žče budu otáčet hlavou a při hraní her nebudu stíhat.
je to o zvyk, já mám v práci 2 x 24" vedle sebe a vyhovuje mi to. Oči mám od monitoru metr a naprosto dobře se mi na to kouká. Dadší počítač mám píchlej na 37" TV a tam to chce samozřejmě být trochu dál.
Osobně bych taky doporučil 24".
Osobně bych taky doporučil 24".
Mám 24 , mastim CSko a quakelive.com.
A moc si to chválím, spíš se zaměř na 2ms. Měl jsem na den 5ms a obraz se dost v rychlých scénách rozmazával , s 2ms je to o dost lepší.
Mám http://lcd-monitory.heureka.cz/iiyama-e2475hds/ moc dobrý kousek.
A moc si to chválím, spíš se zaměř na 2ms. Měl jsem na den 5ms a obraz se dost v rychlých scénách rozmazával , s 2ms je to o dost lepší.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- zero_ozero
krtek2k píše:Mám 24 , mastim CSko a quakelive.com.
5ms je hodně? Já myslel, že v 5 a 2 není moc rozdíl. Docela se bojim tý značky toho monitoru.
iiyama moc neznam neznam xD
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
5ms je hodně? Já myslel, že v 5 a 2 není moc rozdíl. Docela se bojim tý značky toho monitoru.
iiyama moc neznam neznam xD
Není. Poznat to skoro není, to člověk musí být asi mutant. iiyama patří mezi absolutní špičku v profi segmentu.
..:: Nemám rád kindersáky ::..
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
Skywalker X8, Skywalker Falcon, Funcub, Quadrocopter X, HK Mini Swift(1m rozpětí), Bristol Scout
ber 24, mám ji už třetím rokem a skáču radostí. Na rýsování a tabulky to je paráda. Filmy nemluvě, njelepší je že si k modelaření můžeš otevřít jak podklady tak pustit film 
V CSku a quakelive.com (prostě v rychlých FPS hrách) je rozdíl 2ms vs 5ms znát hodně , a to fakt nejsem mutant. 5ms se obraz pohybem rozmazává - rozplývá , je to nepříjemný.
5ms jsem měl nějakou 22" LG , hned jsem ji šel vrátit.
iiyama je japonskej výrobce , fakt špička odjakživa , dříve byly cenově hodně vysoko
iiyama je japonskej výrobce , fakt špička odjakživa , dříve byly cenově hodně vysoko
Frsky X10S Carbon
- zero_ozero
iyama E2475HDS - jdu do něj. Doufam, že nebudu litovat
Díky moc!
- fidzi
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:V CSku a quakelive.com (prostě v rychlých FPS hrách) je rozdíl 2ms vs 5ms znát hodně , a to fakt nejsem mutant. 5ms se obraz pohybem rozmazává - rozplývá , je to nepříjemný.
Mám 18ms BtB a rozmazává se úplně minimálně, druhý 5ms GtG a rozmazání vůbec. Jestli se ti zdálo 5ms rozmazané, tak ten monitor neměl 5ms
Pokud někomu vadí odezva, tak ať si koupí plazmu, která má odezvu v řádu desítek mikrosekund, lepší barvy, kontrast
..:: Nemám rád kindersáky ::..
Litovat určitě ne , je to lahůdka.
Frsky X10S Carbon