Couvání bez zrcátek

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

Couvání bez zrcátek

#1 Příspěvek od Ivoš »

Situace: futra (201 cm), průjezd (brněnsky "forhóz") - šířka 215 cm, délka asi 6 m, znovu futra 202 cm. Couvání s Mazdou 6 šířky 197 cm mám zmáklé.
Přichází čas na změnu - oba kandidáti jsou širší a tak bych musel při průjezdu přes futra sklápět zrcátka, což jde, ale není to to pravé.
Nemá někdo nějaký realizovatelný nápad na couvání se sklopenými zpětnými zrcátky?
Zamítnuto:
- vyměnit barák
- užší auto
- couvací kamera (v tomto případě nepoužitelná)
- nová vrata
- posunout zeď u sousedů

usW
jag42

Re: Couvání bez zrcátek

#2 Příspěvek od jag42 »

Kup si motorku (to není zamítnuto) :lol: :lol:
googie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od googie »

A čo tak cuvacie akusticke senzory?
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

googie píše:A čo tak cuvacie akusticke senzory?

To je v tomhle případě zbytečné. Vzadu se zarazí o zeď, jde mu o to, aby to neorval zboku.
Na tu vzdálenost, která mu po stranách zbývá je to stejně nerealizovatelné. Musí tam vidět.

(Kup si tu motorku :wink:
Nebo si dej do každých vrat nahoru sklopené velké zrcadlo (dvě). V tom se uvidíš co pácháš)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Drondys

#5 Příspěvek od Drondys »

Vhodně nastavené dotykové parkovací senzory na krajích zadního nárazníku směrem dozadu a mírně do boku v tom výčtu zamítnutých eventualit nejsou.

Takže možnosti:

1. Zmíněné parkovací senzory.

2. Jako další je alá závozník alias někdo kdo tě při tom couvání bude navigovat a nejlépe dva každý na jednom boku, ale nesmí se přitom nikdo z nich zasnít jako Otík ve filmu "Vesničko má středisková" jinak bude malér podobný jako s tím načechraným pilířem ve zmíněném filmu. :lol:

3. Postav si tam malé koleje a na ně šoupni posuvnou podlahu/plošinu a tu vždy vysuneš před vrata, najedeš autem na plošinu a pak přesuneš plošinu přes vrata i s autem. Na plošině může být nájezdová část, která bude mít možnost určité příčně korekce tj. když najedeš na plošinu nějaký ten cenťák nesprávně na jednu či druhou stranu tak by se to mohlo přes nějaké senzory a elektroniku s pohonem plošiny automaticky zkorigovat. :D
Pajik_CZ

#6 Příspěvek od Pajik_CZ »

balonky spuštěný ze stropu. kamarád takhle řeší podobnou situaci ve stodole, kde má dřevěnné sloupy hodně natěsno že taky sklápí zrcátka + najetí ke zdi. když to vychytáš, tak 1cm přesnost není nereálná.
zase jen na zemi...
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Ivoš »

Mašina není špatný nápad. Zeptm se své lepší polovičky, ale tak nějak cítím, že to neprojde.
Couvací senzory mně u Mazdy řvou už při vjíždění, kdy je místa ještě habakuk. Zkoušel jsem tam nacouvat Superbem, který má měření distance zvládnuté lépe a bylo to nepoužitelné. Jde mi o to, že při couvání se zrcátky hlídám stejnou vzdálenost (průsvit) na levé a pravé straně.
Zatím se mi nejlepší jeví nějaká přídavná zrcátka, která bych naklapnul na sklopené placky.
jag42

#8 Příspěvek od jag42 »

Ano to funguje dobře, ale nesmí být průvan. Pak je lepši balónky přidělat slabým pružinovým drátem kolmo na zeď.

Ps. Vozíš v autě otvírák na konzervy, kdyby ti v té uličce hrůzy došel benzín?
Promiň, ale nadalo mi to. :wink:
TURING

#9 Příspěvek od TURING »

Superb nema elektricka sklopna zrcatka ? Ze bys sklapel jen pri prujezdu pres futra a pak je pri prujezdu vorhausem zase narovnal.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Werret007 »

A co takto? Najetí kolem nehrozí páč tě ty válečky nepustí.
Přílohy
Vrata.jpg
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Ivoš »

jag42: docela jsi to trefil... Rozhodně netrpím klaustrofobií, ale kdyby mi to zhaslo někde uprostřed, tak se odtud nedostanu. Asi proto mají auta střešní okna. Budu nad tím přemýšlet...
Omlouvám se za vynechání jedné důležité informace - ten průjezd je docela solidní, slušná dlažba, vchází se tudy do domu, takže kolejničky ani válečková dráha (díky, jinak bezva nápad, Werrete) asi nebude úplně ideální.
Drondys

#12 Příspěvek od Drondys »

Další možnost je udělat si pomocný přípravek něco jako pojízdný hever, kterým se auto na jedné straně přizvedne a pak projede jakoby po dvou kolech

Obrázek

s tím rozdílem, že oproti obrázku ty dvě kola na druhém boku auta nahradí úzká kola toho pojízdného heveru. Tím ušetříš i pár desítek cm na šířku a ani nebude nutné sklápět zpětná zrcátka. :D
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Ivoš »

Bingo!!!
To je přesně ono. Vždyť je to vlastně úplně jednoduché - dvěma koly po zemi, dvěma po zdi! To by se mi do garáže mohla vejít na jedno stání dvě auta...
Geniální myšlenky jsou vždycky jednoduché.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od kasssy »

A co třeba vodící čára podél který bys jel? Ale to zas vyžaduje hlavu vykloněnou ven a to by jsi o ni brzo přišel... :lol:
Ty zrcátka někde na zdi mě přijdou asi jako jedno z lepších řešení... Ale když tak nad tím přemýšlím, tak budeš kupovat Tatru? Já jen, že Mazda 6 taky není úplně uzký auto :D
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
JosefSvejk

#15 Příspěvek od JosefSvejk »

Kdysi jsem byl u jednoho blázna a ten měl podobný problém vyřešený pomocí dvou laserových ukazovátek a čáry na stropě. Ale už si nepamatuju, jak to přesně fungovalo, jestli tam byla ještě nějaká zrcátka či co. :roll:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“