Vysílač Spektrum DX7 a házedlo F3K
- MartinNM
- Kontaktovat uživatele:
Vysílač Spektrum DX7 a házedlo F3K
Zdravím, jsem amatér, proto tento dotaz: Jde použít uvedený vysílač DX7 pro házedlo F3K?
Myslím, z hlediska využití letových režimů-start, termika, přistání...klapky na páku plynu a mix s VOP. Používá ji někdo z káčkařů?
Myslím, z hlediska využití letových režimů-start, termika, přistání...klapky na páku plynu a mix s VOP. Používá ji někdo z káčkařů?
Re: Vysílač Spektrum DX7 a házedlo F3K
...používám na F3K DX6i a taky se s tím dá žít
já dx7 používám,ale není to zrovna ideání
klapky na páku plynu společně s mixem na vop nastavit jde a3 polohy křidélek společně s vop taky,ale nejsou to letové režimy tak jako u rádia pro větroně kde se v každém režimu může vše nastavovat zvlášt ,nezá vysle na ostatních režimech.
jestli už dx7 máš tak si myslím že pro ůplné začátky stačí,ale při koupi bych se podíval po něčem jiném.
klapky na páku plynu společně s mixem na vop nastavit jde a3 polohy křidélek společně s vop taky,ale nejsou to letové režimy tak jako u rádia pro větroně kde se v každém režimu může vše nastavovat zvlášt ,nezá vysle na ostatních režimech.
jestli už dx7 máš tak si myslím že pro ůplné začátky stačí,ale při koupi bych se podíval po něčem jiném.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Jeden nemenovaný chalanisko používa jeden so špičkových modelov (Steigeisen) spolu s s nejakým "hračkárskym" (ozaj úplne základným, tuším to nemá ani displej) rádiom bez letových režimov atď... a vedie si na súťažiach veľmi slušne. Takže použiť sa to určite dá. Oveľa viac záleží na vylietanosti, schopnosti "čítať vzduch" a skúsenostiach. Ale plnohodnotné letové režimy sú výhodou. Takže keby som sa mienil venovať F3K súťažne naplno a plánoval nový vysielač, siahnem po niečom inom.
pro MartinNM-podívej se do sz
...já zkouším "káčka" od srpna, na začátek ti stejně stačí to nastavit jak jsi psal. Na DX6i mám na přepínači klapek režim let a odhod, na páce plynu namixovaný křidélka a výškovku - termika lehce plynu a plyn naplno jsou brzdy. Lítat se s tím v pohodě dá. Ale pokud ještě rádio nemáš, asi bych to zvážil.
Objektivně to budu moc posoudit až příští sezonu, koupil jsem DX8 - ale ne kvůli F3K
Objektivně to budu moc posoudit až příští sezonu, koupil jsem DX8 - ale ne kvůli F3K
- MartinNM
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, díky za Vaše odpovědi, již jsem moudřejší....nejsem, ani nebudu žádný F3K závoďák a ladič a v ovládání křidélek jsem amatér....tudíž mi asi postačí ta DX7....protože je levná a přijímače Orange prý taky ujdou...Jestli někdo chce, klidně může navrhnout něco jiného...Jen do toho nechci moc vrážet.
Dej cenový strop.
Marcel
Marcel
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
Spektrum na házedla teda určitě nedoporučuji, jak psal Marcel, dej cenový strop a vyberem něco rozumnýho...
Díval jsem se na ceny Spektra DX 7 - pokud jsem se díval správně tak by to mělo být cca 5500,- Kč
Pokud bych měl doporučit něco v přibližně této cenové relaci tak by to bylo:
http://www.telink.eu/cz-detail-102634-v ... 7-set.html
Umí 3 letové režimy = potřebuješ je! ( start, termika, normál )
+ kompletní mixy, které budeš potřebovat
Zatím se nebudu dál rozepisovat. Jen snad jediná rada "Pokud víš, že modelařina je kůň kterému se chceš věnovat, tak se neoplatí šetřit na nejdůležitější věci." Časem narazíš na omezení, které tě díky špatné volbě bude v dobrém případě omezovat. V horším, tě nepustí dál a budeš muset znovu kupovat "drahou" vysílačku. Když přišetříš cca 3 tis. už je výběr jiný.
Je pravda, že s námi lítá jeden chalan, který vše řídí stařičkou Flash5 a jde mu to až moc dobře. Je potřeba ale k tomu i dodat, že jeho zkušenost s čtením vzduchu je obrovská.
Marcel
Pokud bych měl doporučit něco v přibližně této cenové relaci tak by to bylo:
http://www.telink.eu/cz-detail-102634-v ... 7-set.html
Umí 3 letové režimy = potřebuješ je! ( start, termika, normál )
+ kompletní mixy, které budeš potřebovat
Zatím se nebudu dál rozepisovat. Jen snad jediná rada "Pokud víš, že modelařina je kůň kterému se chceš věnovat, tak se neoplatí šetřit na nejdůležitější věci." Časem narazíš na omezení, které tě díky špatné volbě bude v dobrém případě omezovat. V horším, tě nepustí dál a budeš muset znovu kupovat "drahou" vysílačku. Když přišetříš cca 3 tis. už je výběr jiný.
Je pravda, že s námi lítá jeden chalan, který vše řídí stařičkou Flash5 a jde mu to až moc dobře. Je potřeba ale k tomu i dodat, že jeho zkušenost s čtením vzduchu je obrovská.
Marcel
A není už lepší pořídit Multiplex Cocpit SX?
třeba tady http://www.va-models.com/eshop1/cocpit- ... -2653.html
Cena je stejná a do budoucna by se dala vyměnit za Royal Pro... (pokud se koníček stane koněm) Umí to i složitější modely, dobře se drží...
Je fakt že přijímače nejsou nejlevnější, ale kvalita bude dobrá, ne?!
Jirka
třeba tady http://www.va-models.com/eshop1/cocpit- ... -2653.html
Cena je stejná a do budoucna by se dala vyměnit za Royal Pro... (pokud se koníček stane koněm) Umí to i složitější modely, dobře se drží...
Je fakt že přijímače nejsou nejlevnější, ale kvalita bude dobrá, ne?!
Jirka
Pokud bys chtěl něco lepšího než DX7 za dobrou cenu tak prodávám Futabu T8FG i s malým 6 kanálovým přijímačem viz. zdejší bazar,na házedlo ideální kombinace 
- MartinNM
- Kontaktovat uživatele:
jj, zajímavé tipy,
cenový strop 5000,- za soupravu vysílač+přijímač...jediná podmínka je, přijímač malý, vhodný do házedla. Prostě co nejlevnější vysílajdu, aby se s ní dalo řídit F3K
Ještě jsem koukal na Hitec Optic 6, Eclipse 7...
případně koupit staršího Optica a vylepšit ho o MZK Twin...jen nevím, jak je na tom Optic s těmi letovými režimy.
cenový strop 5000,- za soupravu vysílač+přijímač...jediná podmínka je, přijímač malý, vhodný do házedla. Prostě co nejlevnější vysílajdu, aby se s ní dalo řídit F3K
případně koupit staršího Optica a vylepšit ho o MZK Twin...jen nevím, jak je na tom Optic s těmi letovými režimy.
MartinNM píše:jj, zajímavé tipy,
Právě s touto větou si trochu nevědomky protiřečíš "cenový strop 5000,- za soupravu vysílač+přijímač...jediná podmínka je, přijímač malý, vhodný do házedla. Prostě co nejlevnější vysílajdu, aby se s ní dalo řídit F3K" mám na mysli ten cenový strop = nejlepší vysílajdu
Ten Colpix od multiplexu není špatná volba. Myslím, že s ní lítá Ivo Bratršovský ale vím, že tam Ivo řešil nějakou nemožnost doladění křivky. To jsme ale už hodně daleko v ladění. Je lehká a dobře se drží.
U tebou zmiňovaných dalších variant " Optic případně Eclipse " narazíš na omezení. Myslím, že Optic má letové režimy jen u software pro vrtulníky, Eclipse neznám.
Z mé strany doporučení i s výhledem, do budoucna ( počítám s tím, že jsi již pevně uchopen tímto koníčkem a počítám cenu cca 8-9tis.Kč) je Futaba 8FG, Cocpit SX tyto znám a vím že vyhovují ( Cocpix s malým omezení ) A ve stejné cenové relaci, ale nevím o tom, že by je někdo zatím kolem mě měl JR Propo XG8, MX12. Za sebe vynechávám Auroru, programově umožňuje hodně ale sem tam je slyšet, že s ní má někdo problém. ( aby mě hned někdo nenapadl, tak mám kolem sebe dva lidi, kteří na ní nedají dopustit ) Takže to zhrnu a doporužuji ještě trochu přišetřit, cca 3 - 4 tis. a podívat se po něčem jiném.
Marcel
jaký by se hodil přijímač 2,4 multiplex pro f3k?
zarazilo mě ,že má hodně tipů zkrácený dosah.
jinak cena vysílače Multiplex kokpit je hodně lákavá a zvažuju že ji za dx7 vyměním.
zarazilo mě ,že má hodně tipů zkrácený dosah.
jinak cena vysílače Multiplex kokpit je hodně lákavá a zvažuju že ji za dx7 vyměním.