Dobrý den,
mám doma již dlouhonepoužívaný starý vysílač Modela 27 MHz. Dá se pouít k ovládání RC simulátorů? máte prosím tipy jak na to?
Děkuji
RC simulátor s vysílačem Modela
Re: RC simulátor s vysílačem Modela
otevrit, najit kde zacina vysokofrekvencni cast, sebrat ji napajeni a vstup PPM signalu, PPM signal privest do pocitace.
Tolik ve zkratce, jde to, pokud se pro prenos pouziva PPM signal, pripadne i PCM nebo dalsi, pro ktere existuji dekodery. Tipuji ze to bude PPM a ze by nemel byt az tak velky problem se k signalu dostat. Presneji - PPM bude u proporcionalni vysilacky, to ale Modela myslim je
. Predelaval jsem nejaky 4 kanal Carson a bez problemu, stacilo prerusit dve cesty (napajeni pro VF cast a vstup PPM do VF), obejit regulator a prepajet vodice k baterkove kleci (byla napajena 8 tuzkovkani, takhle my staci 4 tuzky) a upravit hodnotu odporu pro mereni napeti baterypacku (na 4 baterky to stale hlasilo "vybito", pro mereni byl pouzit obycejny odporovy delic a vstup na nohu mikroprocesoru, stacil regulovatelny zdroj a zmerit, kolik je na noze kdyz sviti zelena, oranzova a cervena a prepocitat hodnoty odporu podle toho, kdy PPM signal byl ok a kdy zacal byt zkresleny. Hotove to bylo za odpoledne, stanice slouzi jak pro simulator tak jako zakovska
.
zkus to otevrit a nafotit desku elektroniky z obou stran.
pak je jeste moznost uplne obejit generovani PPM, sehnat USB gameport nebo nejaky gamepad a pripojit z Modely jen potenciometry. Pro 4 osy staci i ten gameport, gamepad ma cudliku a tlacitek vic. Trosku muze byt problem s presvedcenim simulatoru k akceptaci takoveho ovladace, ale nemozne to neni a jsou i simulatory, ktere akceptuji herni ovladace nativne.
Tolik ve zkratce, jde to, pokud se pro prenos pouziva PPM signal, pripadne i PCM nebo dalsi, pro ktere existuji dekodery. Tipuji ze to bude PPM a ze by nemel byt az tak velky problem se k signalu dostat. Presneji - PPM bude u proporcionalni vysilacky, to ale Modela myslim je
zkus to otevrit a nafotit desku elektroniky z obou stran.
pak je jeste moznost uplne obejit generovani PPM, sehnat USB gameport nebo nejaky gamepad a pripojit z Modely jen potenciometry. Pro 4 osy staci i ten gameport, gamepad ma cudliku a tlacitek vic. Trosku muze byt problem s presvedcenim simulatoru k akceptaci takoveho ovladace, ale nemozne to neni a jsou i simulatory, ktere akceptuji herni ovladace nativne.
- tromr
- Kontaktovat uživatele:
otevrit, najit kde zacina vysokofrekvencni cast, sebrat ji napajeni a vstup PPM signalu, PPM signal privest do pocitace.zkus to otevrit a nafotit desku elektroniky z obou stran.
Kdybych ti nafotil desku z Cadeta 4 ? Dokazal bys najít PPM ?
Edit:Už to nepotřebuju,našel jsem to a funguje to se FSM
Naposledy upravil(a) tromr dne stř 09.11.2011 18:35, celkem upraveno 1 x.
K jakékoli podobné činnosti je dobré mít schéma zapojení, např. http://www.offroad-rc.info/WordPress/?page_id=158 a samozřejmě se hodí i osciloskop... kromě nějakých těch základů elektroniky. 
Ahoj,
myslíte že jsem výstup signálu kodéru T4AM27 ze schematu http://www.offroad-rc.info/WordPress/?page_id=158 určil správně na kolektor tranzitoru T9 v kodérové části, případně R11 ve VF části?
moc díky za spoluzamyšlení
J.Píka
myslíte že jsem výstup signálu kodéru T4AM27 ze schematu http://www.offroad-rc.info/WordPress/?page_id=158 určil správně na kolektor tranzitoru T9 v kodérové části, případně R11 ve VF části?
moc díky za spoluzamyšlení
J.Píka
Já jsem nedávno T6AM27 použil k ovládání simulátoru přes konektor učitel-žák, tj. přes pětikolík, určitě ho tam máš taky. CharlieCh
...s větrem o závod.