Vadná lipolka?

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snickers

Vadná lipolka?

#1 Příspěvek od Snickers »

Při nabíjení 3S Hyperion CXG3 25C 850mAh nabíječkou Turnigy Accucell 6 v módu Lipo CHARGE (s připojeným balančním konektorem) proudem 1C se mi stalo tohle:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C4e-pnCFS6Q[/youtube]

Ta lipolka není nafouklá, mám s ní asi 40 cyklů. S žádnou jinou se mi tohle nestává a ještě dodám, že poslední dobou v balance módu si s ní nabíječka hraje i 2 hodiny ... což taky úplně normální není.
Yak 55 RC-F
Vity

Re: Vadná lipolka?

#2 Příspěvek od Vity »

Zkontroluj připojení balančního konektoru, jak ze strany baterie tak nabíječky, dělalo mi to to samý a byl problém u desky která rozděluje 7 pin z nabíječky. Mám verzi eko tam je ta deska vně.
Snickers

#3 Příspěvek od Snickers »

zkontrolováno, v pořádku...

Takže chyba je asi fakt v té baterce.
Yak 55 RC-F
ninja949

#4 Příspěvek od ninja949 »

Ahoj,je to v balančním konektoru,nebo kabelech k němu vedoucích.Tipuju červený nebo černý.Tohle se mi stalo když jsem náhodou zkratoval balanční konektor,kabely stvrdnou a zlomí se.Pořádně překontroluj
jerry mouse

#5 Příspěvek od jerry mouse »

ninja949 píše:Ahoj,je to v balančním konektoru,nebo kabelech k němu vedoucích.Tipuju červený nebo černý.Tohle se mi stalo když jsem náhodou zkratoval balanční konektor,kabely stvrdnou a zlomí se.Pořádně překontroluj
Ked mi to z casu na cas blbne tak, vzdy to bolo to same ako opisuju chlapi! :idea:
Aero zacinajuci amater, zatial mi musi staci aj toto; BixterHC-Beta 1400[je napredaj novy este nedoskladany!] + FPV-Raptor 1600. Corsair F4U [FMS] uz doma. VA-Models ELITE 3D. F-Sky FSTh9B-Mijou/DIY-FrSky.+Turnigy T9Er-T-FrSky. 3D-Yak55/1400mm-GBmodel
pkurcik

#6 Příspěvek od pkurcik »

Take si myslim ze kontakt.
skiner

#7 Příspěvek od skiner »

Mne robi toto iste jedna baterka Turnigy. Jeden clanok skace pri nabijani dost divne a po chvili vyhodi nabijacka chybovu hlasku. Ked ju dam nabijat mansim prudom, tak ju sice nabije ale neuveritelne dlho a po nabiti klesa napatie prudko dole. Baterka je sice mierne nafuknuta, ale zvysne dva clanky drzia napatie v poriadku. Bude vhodny kandidat na dvojclanok...

EDIT:

Tak som ju otvoril a vypada to asi takto:

http://img585.imageshack.us/img585/1848 ... 0x1200.jpg
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od bezo.tn »

to bude problem s nabijackou , mne robila podobne , ale na prvom clanku . je v prdeli balancer . balancovala aj 2 hodky a prd z toho
graupner MZ-24
Snickers

#9 Příspěvek od Snickers »

no nevím, dělá mi to jenom u té 1 baterky, všecky ostatní OK, takže nabíječkou to asi nebude...
Spíš to vidím na něco jako poslal skiner, ale zase ta moje není při ohmatání nijak nafouklá :x
Yak 55 RC-F
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“