Díky všem za rady, vypadá to tedy ma EG Pro. Přidám pár upřesnění:
Abu píše:Opravdu trvas na tom, ze to bude "nahrazka vetrone z penove hmoty" ? Jeste stale si neveris na neco z "uslechtilejsich materialu" ??
Pokud to opravdu musi byt EPP, tak souhlasim s vetsinou - nejlip z uvedenych modelu lita EG.
(jako pokracovaci stroj bych pak uz urcite volil neco lepsiho, ne EPP Foxe, ale treba Filipa 600 Sport, Optimu, IONa, Rytmuse, nebo nejakyho termickyho lehouse Etalona, Relaxe, Maxxe, Magica,.....)
Ale to víš, že mne láká i něco nepěnového a časem na to určitě dojde. Ale zatím chci nasbírat zkušenosti -ať už pilotní nebo i konstrukční při stavbě vlastních věcí - na "bublinkách", protože časové, finanční (a psychické - v případě havárií

) nároky jsou oproti klasické konstrukci přeci jen nižší.
Lubor píše:...
On ale píše-něco co bude hodné nebo na klidné plachtění,na což je EG jako stvořený
Ferulik má pravdu ve vztahu k těm modelářům, kteří začínali s EG a chtějí pokračovat dál.
Kope si musí zvážit sám, jak moc pokračovací to éro má být. Slovo "pokračovací" může nabývat ve vztahu ke konkrétním pilotním návykům různých naplnění. Jelikož si již vytvořil určitý předvýběr, tak lze tvrdit, že se nad tím již zamyslel a bude konat pokroky v menších krocích, což vůbec není na závadu.
Z doporučení výše uvedených zcela jednoznačně vyplývá EG Pro.
FOX nebo něco podobného může být dalším krokem po EG.
ferulik píše:Samozrejme,podmienkou je na čom doteraz lietal(?),čo si trúfa a v čom by chcel pokračovať/čo ho baví.
Uvedené kritéria Kopeho na ,,pokračovacieho,, vetroňa su nastavené 100% na EG.A s ním určite dobre pochodí.Ja mám dobré skúsenosti s Foxom 1,5m (fiberglass trup,balza krídla) R2 Hobbies resp.HK.Je to moje prvé lietadlo po EPP a po roku s rc lietaním.
No právě-doteď jsem lítal jen buď modely ovládané SOP/VOP, popřípadě křidélka/VOP (ale to je takový model-legrácka, vlastně ani ne letadlo). No a chtěl bych pokročit k něčemu, kde bude ovládaná VOP/SOP/křidélka, co bude mít projev jako letadlo. No a jako bonus bych chtěl, aby se s tím dalo lítat
nejen téměř za bezvětří. Co se týká "kategorií", ke kterým mě to táhne, tak to je jasné - větroně (a z nich spíš ty na dlouhé, klidné polétání než ty na akrobacii), pro zpestření nějaká polomaketa/maketa z WW I.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...