Modul ASSAN 2,4GHz do graupner mc-18?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

Modul ASSAN 2,4GHz do graupner mc-18?

#1 Příspěvek od Mlhos »

Bude to fungovat? Do teď jsem si myslel že ASSAN jde do všech JR a Graupnerů s výměnými moduly které vypadají stejně. U ASSANu je napsáno že je pro JR: 347,388,783,U8,PCM10,PCM10S,PCM10SX,PCM10IIs,8103,9303 a teď jsem narazil na stránky JETI a tam mají 3 druhy modulů pro JR a Graunery. V čem je rozdíl?

http://www.jetimodel.cz/index.php?page=products&old=0&category=4
OldaS
Kontaktovat uživatele:

Re: Modul ASSAN 2,4GHz do graupner mc-18?

#2 Příspěvek od OldaS »

TG a TGintegral se liší způsobem vyvedení antény. TG anténa na modulu, TGintegral vývod kablíkem. Jak se liší TGintegral a TGintegral2 nevím, nejlepší se bude zeptat na telefonické podpoře Jeti.
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mlhos »

Mě jde spíš o to jestli něco brání v tom aby ASSAN s anténou na modulu fungoval s MC-18, ten JETI jsem uváděl že si nejsem jistý jestli to tam fyzicky dostanu, moduly mají sice stejné rozměry, ale nevím jestli je na nich konektor na stejném místě a stejně zapojen. Pokud ho tam dostanu a je správně zapojení konektoru, musí to dle mého selského rozumu fungovat. Na Jeti pro MC-18 je vidět kabel pro anténu ale ASSAN ji má na modulu a to by neměl být problém. Taky mne mate že je ASSAN určen pro JR 347,388,783,U8,PCM10,PCM10S,PCM10SX,PCM10IIs,8103,9303, dle mě to musí fungovat i s Graupnery, prostě se vším kam dostanu modul.
Fletout
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fletout »

Přišli jste na to? už jste to někdo ověřil?

Díky
L-410, Čmelák, Turbočmelák, a další.
něco na http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=724&amode=
janva9

#5 Příspěvek od janva9 »

Výrobcem MC-18 je JR a ten modul tam půjde zasunout a bude fungovat. Ale bude tam překážet konektor antény. Budeš muset udělat otvor v zadním deklu. Osobně bych ale zkusil z toho modulu sundat víčko a zjistit, jak je připojený konektor antény k desce. Pokud by to bylo na pigtail, tak bych to vyvedl kablíkem uvnitř vysílače.
Osobně jsem ASSAN modul používal několik let v JR X-3810 naprosto bez problémů.
Použitelný je i tenhle Hack modul http://rcexplorer.se/blog/2009/06/assan-x8d-hack-module Ten už ale nenabízejí.

A vyplatí se ještě vůbec přecházet na ASSAN? Při jeho současných cenách? Není lepší tam cvaknout modul HoTT?
Ground Penetration Tester
Fletout
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fletout »

Supr, dík moc. Nejaky upravy, s tim si poradim, jde mi s pis o tu elektronickou stranku, jestli to bude ok.

No, taky tuhle otazku resim. Mam optica 6, vyhovuje mi, ale ma to proste malo kanalu... Takze mi kamos nabidl 9ti kanal od Graupnera a ten ma prave ten druhy typ modulu. Mam 5 prijimacu assan a nechce se mit o jen tak zahodit, prodavat se to moc nevyplati si myslim.

Mimochodem, ten modul porad mas? jestli se ho nechces zbavit... Budu potom shanet prave jen modul.

Jeste me napadlo, jestli neni rozdil pouze v krabickach a umisteni konektoru. Jestli by neslo pouzit stavajici modul z Hitec.
janva9

#7 Příspěvek od janva9 »

Pokud máš hrst přijímačů, tak se to samozřejmě vyplatí. Ten modul jsem prodal i s vysílačem a všemi přijímači. Mám tu i ten Hack modul ale už jsem ho slíbil. Ten HiTec\Futaba modul má jiné rozměry a samozřejmě jiný konektor. Nevím, jestli mají stejné napájecí napětí a nevím, jestli nepotřebuje jiný signál PPM.
Fletout
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fletout »

Presne tak.
Jasne, radsi to zkouset nebudu... Tak kdyby slib nevysel tak bych mel zajem. Budu to vsechno resit v tomhle mesici, tak az na to prijde, tak se jeste zeptam. ;)
Dík moc.
janva9

#9 Příspěvek od janva9 »

A není na prodej nějaká Futaba s výměnným modulem? (FF9,T10 a pod.)
rc pilot
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od rc pilot »

Bude to fungovat bez problémů,jen je opravdu potřeba udělat díru v zadním deklu pro anténu a já jsem musel malinko upravit krabku modulu aby šla zasunout až na doraz,ale jinak to všechno fungovalo bez problémů spolehlivě.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“