Splašená serva

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
ilastuvka

Splašená serva

#1 Příspěvek od ilastuvka »

Dobrý den,

mám problém se svým letadlem easystar, vysílačka je Grapuner MC16 a dle mého jsem v nastavení vysílačky něco udělal a když nyní zapnu vysílačku a letadlo všechny serva jsou splašená, cukají. Model sice na příkazy raguje ale serva nedají pokoj. Nevíte v čem by to mohlo teoreticky být?

Děkuji
Laštůvka Ivan
cilek

Re: Splašená serva

#2 Příspěvek od cilek »

Nevyměnil jsi krystal za jiný?
2952

#3 Příspěvek od 2952 »

..neznám tento vysílač...ale co takhle druh modulace:- PPM/PCM ?
ilastuvka

#4 Příspěvek od ilastuvka »

Krystaly mám TX,RX 77CH. Začínám stím a jiné nyní nemám. Ohledně modulace PCM/PPM nemám informace, to si musím někde pořádně vygooglit. Letadlo létalo minulý týden a nebyly s ním problémy.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od arda1 »

Dle mě by při změně modulace nereagoval přijímač na povely vůbec- nemáš ICQ nebo Skype? Radek
ICQ 638556901
cilek

#6 Příspěvek od cilek »

To nastavení druhu modulace najdeš v základním nastavení modelu.
dagx
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dagx »

Taky se přidám.Nechtěl jsem zakládat kvůli tomu nové téma ale když už to tu je.... Postavil jsem si do haly YAK55 z depronu a když připojím baterii,serva vrčí a mírně kmitají.Musím zahýbat páčkou každého kanálu aby to přestalo.Co to je?T8FG,6CH přijímač futaba HK,serva HXT 500.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
cilek

#8 Příspěvek od cilek »

Je to, nejspíš, vlastnost těch serv. :roll:
coro

#9 Příspěvek od coro »

ilastuvka píše:Dobrý den,

mám problém se svým letadlem easystar, vysílačka je Grapuner MC16 a dle mého jsem v nastavení vysílačky něco udělal a když nyní zapnu vysílačku a letadlo všechny serva jsou splašená, cukají. Model sice na příkazy raguje ale serva nedají pokoj. Nevíte v čem by to mohlo teoreticky být?

Děkuji
Laštůvka Ivan

A zdroj pre príjmač? Napája sa z reglu? Ide motor normálne?
Ja len, či si nedal naopak do príjmača káblik od regulátora.
Nejaká havária náhodou nebola?
Nastavenie toho vysielača nepoznám, ale myslím že bežné nastavenie to spôsobiť nemôže, a PCM režim by nefungoval vôbec.
A ešte anténu - ak je to 35MHz, mala by byť normálne vytiahnutá, nemal si náhodou dlho zapnutý vysielač bez antény? (kedysi na to mohol zhorieť VF, prehriať sa výkonový tranzistor a stratiť vlastnosti - a dnes to možno platí stále rovnako..)
coro

#10 Příspěvek od coro »

cilek píše:Je to, nejspíš, vlastnost těch serv. :roll:

:) nie je, neboli by najobľúbenejšími lacnými servami...
Ale môžu to byť ťažko chodiace tiahla, že analogové servo sa nevie posunúť o dostatočne malú výchylku a len tak trošku vrčí motorom ale neposunie to tak zostane vrčať - po väčšom pohybe to nastaví správne.
Čo urobí servo potom čo už je ticho, keď klikneš jeden krok na trime?
dagx
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od dagx »

Táhla chodí volně,ale to s tím trimem ted nemůžu vyzkoušet.Model nemám u sebe.Začne to vrčet u jakéhokoliv serva také když dám výchylku a pustím knipl rychle a páčka jakoby "dobrnkne".Po zahýbání to zas přestane.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
ilastuvka

#12 Příspěvek od ilastuvka »

J8 jen myslel jsem že to bude třeba v kabelech... Tak jsem odštípal konektory a zkusil to znovu. Ale co jsem zjistil, Mám tam std. motor pro easystar jeho parametry netuším ale... Předtím jsem tam měl nějaký regulátor na kterém prakticky nic nebylo. A dal jsem tam JETI JES045, k tomu jsem koupil LI-PO 1550mAh 7.4V, ale předtím na starém regulátoru jsem měl 1300 NIMH a pokud dobře počítám jedna baterie má 1.2V a bylo jich tam 7. tj. 8,4V. Nemůže to být tím? Díky za info
ilastuvka

#13 Příspěvek od ilastuvka »

Ale v podstatě blbost, omluva teď mi to docvaklo. Já celou dobu nemám k regulátoru zapnutý motor. Zkouším to běz něj protože serva hejbací docela jdou ale motor je s vrtulí nebezepečný.
m.s.

#14 Příspěvek od m.s. »

arda1 píše:Dle mě by při změně modulace nereagoval přijímač na povely vůbec- nemáš ICQ nebo Skype? Radek

Nemyslím si. Tak nějak jak to popisuje, se mi to chovalo když jsem si hrál a omylem to přepnul na tu druhou modulaci. Ale mám 2,4GHz nevím jestli se to chová stejně.
ilastuvka

#15 Příspěvek od ilastuvka »

Modulaci mám na PPM, mám tam přijímač hitaci HFS-05MS je cca 8měsíců starý. Když se jej dotknu, serva začnou škubat ještě víc. Zkusím ho vyměnit. Vysílačka je resetnutá.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“