Jak začít se RC spalovákem???
- bolero2004
Jak začít se RC spalovákem???
Popravdě řečeno jsem totální začátečník,tak mi odpuste asi moje dotazy,kterým se asi budete smát,ale koukám tady na to jak,jak na vidle .))
Můj sen byl pořídit si někdy spalovák a jít se jen tak prolítnout s ním.Odvaha koupit,ale byla ze začátku nulová,připadalo mi to dost težký na ovládání.Ale ejhle,ježíšek mi přinesl pod stomeček model Sonic a zaplacený kurz pro začátečníka na lítání.Moje prvotní radost byla bezbřehá a moje skoromanželka věděla,že se fakt trefila do dárku,bůh ji žehnej .)))
Dnes nějak studuju na netu,jak na to,ale uvědomi jsem si,že v v setu nějak chybí dotatečný věci,ke kompletní složení modelu,jenže já opravdu čučím na stránky a nějak opravdu nevím,co do něj koupit a za jakou cenu.
Byl by tak někdo ochotný mi poradit v několika otázkách? V setu mi chybí následovné:
- spalovací motor dvoudobý 3,5 -5,2 ccm (doporučuje výrobce,ale koukal jsem tady,že moc ohlasu na 4ccm není moc dobrý)
- jakou čtyřkanálovou RC souhpravu se 4 servy??
- svíčka se asi určitě v balení s motorem ,že?
- jakou vrtuly,rozpětí,model??
-pěnový molitan pro ochranu přijímača + prijímačový akumulátor (ten musím taky koupit,jaký model??)
-palivový filtr?
Trochu rozhodujou i finance,takže zas nechci tolik investovat na poprvé,chtěl bych se hlavně naučit lítat a pak později investovat do něčeho lepšího...
Budu vděčný,za každý poznatek,předem moc někomu děkuji za odpověd
Můj sen byl pořídit si někdy spalovák a jít se jen tak prolítnout s ním.Odvaha koupit,ale byla ze začátku nulová,připadalo mi to dost težký na ovládání.Ale ejhle,ježíšek mi přinesl pod stomeček model Sonic a zaplacený kurz pro začátečníka na lítání.Moje prvotní radost byla bezbřehá a moje skoromanželka věděla,že se fakt trefila do dárku,bůh ji žehnej .)))
Dnes nějak studuju na netu,jak na to,ale uvědomi jsem si,že v v setu nějak chybí dotatečný věci,ke kompletní složení modelu,jenže já opravdu čučím na stránky a nějak opravdu nevím,co do něj koupit a za jakou cenu.
Byl by tak někdo ochotný mi poradit v několika otázkách? V setu mi chybí následovné:
- spalovací motor dvoudobý 3,5 -5,2 ccm (doporučuje výrobce,ale koukal jsem tady,že moc ohlasu na 4ccm není moc dobrý)
- jakou čtyřkanálovou RC souhpravu se 4 servy??
- svíčka se asi určitě v balení s motorem ,že?
- jakou vrtuly,rozpětí,model??
-pěnový molitan pro ochranu přijímača + prijímačový akumulátor (ten musím taky koupit,jaký model??)
-palivový filtr?
Trochu rozhodujou i finance,takže zas nechci tolik investovat na poprvé,chtěl bych se hlavně naučit lítat a pak později investovat do něčeho lepšího...
Budu vděčný,za každý poznatek,předem moc někomu děkuji za odpověd
Motor ti muzu doporucit MVVS 3,5 s vrtuli 9/4 APC je vyskosenej v combatech a chodi perfektne s ohromnym vykonem(mam doma 3).Rc soupravu to zalezi na tom kolik do ni chces investovat pres palivavy filtr paliva tankuj do nadrze asi 200ml svicku ti daji s motorem ale je lepsi si koupi svicku OS max A3 studena serva ti staci jakakoliv standartni klidne za 300kc treba HS 311

- spellcross123
- Kontaktovat uživatele:
- spellcross123
- Kontaktovat uživatele:
molitan asi muzes uriznout z cehokoliv.
Prijimacovou baterii muzes koupit nebo sletovat 4 tuzkovy nabijeci baterky, i mikrotuzkovy... dulezity je aby to bylo NiMh nebo NiCd. Lithiovy baterky na to nejsou vhodny
Prijimacovou baterii muzes koupit nebo sletovat 4 tuzkovy nabijeci baterky, i mikrotuzkovy... dulezity je aby to bylo NiMh nebo NiCd. Lithiovy baterky na to nejsou vhodny
Funstar 3D, o.s. max 46LA, electron 6, HS-422 Blade axi2204, REX4MPD,easy12yak 55, axi2212, rc
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Asi myslis prijimac Hitec Electron 6. Laser je vysilac.
Ja bych vsak doporucil mozna prijimac Hitec HFD-08 RO, ktery je cenove malinko vyhodnejsi a do spalovaku se hodi velmi dobre.
Baterie se daji koupit jiz hotove 4 tuzkove baterie spajene do packu (bud 4 velde sebe a nebo kvadrik 2x2).
Palivovy filtr stoji par supu, ale lepsi je ho nezarazovat primo do palivove soustavy, ale pouze filtrovat palivo cerpane do nadrz - tak jak psal Diablotin.
Serva dej Hitec HS-422 a nebo pokud chces setrit, tak i ta HS-311 poslouzi.
S vysilackou to je horsi,a el pokud maz vaznejsi umysly, tak kup nejakou alespon 6ti kanalovou a hlavne s digitalnimi trimy.
Ja bych vsak doporucil mozna prijimac Hitec HFD-08 RO, ktery je cenove malinko vyhodnejsi a do spalovaku se hodi velmi dobre.
Baterie se daji koupit jiz hotove 4 tuzkove baterie spajene do packu (bud 4 velde sebe a nebo kvadrik 2x2).
Palivovy filtr stoji par supu, ale lepsi je ho nezarazovat primo do palivove soustavy, ale pouze filtrovat palivo cerpane do nadrz - tak jak psal Diablotin.
S vysilackou to je horsi,a el pokud maz vaznejsi umysly, tak kup nejakou alespon 6ti kanalovou a hlavne s digitalnimi trimy.
- bolero2004
Vzduchoplavec píše:Asi myslis prijimac Hitec Electron 6. Laser je vysilac.
Díky moc za rady.Můžeš mi prosím tě doporučit vysílačku,aby byla pak použitelná i do budoucna??V balení je i příjímač ne??Ten bych tedy nemusel kupovat...
Co se týče motoru,nějak sem tady narazil v diskuzích na několik typů,at to je MVVS 3,5,nebo ASP 5,3ccm,na netu jsem četl,že stím slabším má problémy se vzlety z trávy,tak nevím..Jinak taková blbá otazka,ty baterie jsou na napájení příjímače že??Ještě na videu jsem viděl,při nastartování,jak používaj na první nastart nějakej nabíječ,nebo co je to??
Asi blbá otázka,ale chtěl bych mít ve všem jasno,tak díky předem za trpělivost.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Na videu jsi zrejme videl, jak pracuji se starterem. Ten se nasadi na kuzel vrtule a roztoci ji. Usnadnuje to startovani, ale ja naprikald startuju zasadne rukou...
Vysilac to je tezko rici. Ja osobne mam Optic 6 (viz clanek zde:
http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=40) a ten se da koupit i jako sada s prijimacem.
4 clanek se pouziva na napajeni prijimace a pohonu serv.
Co se motoru tyce, tak MVVS 3.5 je dobry motor, ale take uz jsem slysel, ze pro Sonica je to trochu malo.
Vysilac to je tezko rici. Ja osobne mam Optic 6 (viz clanek zde:
http://www.rcserver.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=40) a ten se da koupit i jako sada s prijimacem.
4 clanek se pouziva na napajeni prijimace a pohonu serv.
Co se motoru tyce, tak MVVS 3.5 je dobry motor, ale take uz jsem slysel, ze pro Sonica je to trochu malo.
-
Polynom
- Kontaktovat uživatele:
Vzduchoplavec píše:Palivovy filtr stoji par supu, ale lepsi je ho nezarazovat primo do palivove soustavy, ale pouze filtrovat palivo cerpane do nadrz - tak jak psal Diablotin.
pozor to neni pravda! chte nechte vzdy se v nadrzi usazuje ricin a palivo na dne je "hustci" nez na hladine a pak muze byt problem se spravnym serizenim motoru a pal. filtr ho pekne rozmixuje jinak dochazi k postupnemu niceni motoru (velice pomalemu). urcite se tam vyplati dat tech 20kč...
kuli cemu ho tam nezarazovat?
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Polynom: Mnooo... osobne tankuju palivo znovu pred kazdym letem a zbytek vytankovavam ven, takze o nejakem usazovani ricinu nemuze byt rec. Navic mam bimbatko se sitkem, tudiz pripadne necistoty se zachyti uz tam.
Filtr predstavuje jen dalsi potencialni pricinu zhorseni chodu motoru. Rozhodne pro zacatecnika bude dobre, kdyz tech pricin nesnazi bude co nejmene.
Filtr predstavuje jen dalsi potencialni pricinu zhorseni chodu motoru. Rozhodne pro zacatecnika bude dobre, kdyz tech pricin nesnazi bude co nejmene.
Naposledy upravil(a) Vzduchoplavec dne úte 26.12.2006 21:51, celkem upraveno 1 x.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Saci filtr / bimbatko stoji cca 35,-:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=62&zbozi=542
Ae casto byva primo soucasti nadrze, ktera je dodavana s modelem.
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=62&zbozi=542
Ae casto byva primo soucasti nadrze, ktera je dodavana s modelem.
Nee tenhle http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... &zbozi=545
Za ty prachy to stojí.
Za ty prachy to stojí.
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Pavelg: Ajo, vidis! Zhaveni - to me nenapadlo! Tak to bude ono.
Zhaveni je pro nastartovani (na rozdil od starteru) nezbytne. K tomu budes potrebovat zhavici kolicek / trubku, co se nasazuje na svicku a nejakou baterku - bud NiCd clanek a nebo Pb akumulator 2V. Tam ale pozor, aby se nespalila svicka.
Pokud by ses chtel placnou prez kapsu, pak lze poridit sofistikovany power panel.
Zhaveni je pro nastartovani (na rozdil od starteru) nezbytne. K tomu budes potrebovat zhavici kolicek / trubku, co se nasazuje na svicku a nejakou baterku - bud NiCd clanek a nebo Pb akumulator 2V. Tam ale pozor, aby se nespalila svicka.
Pokud by ses chtel placnou prez kapsu, pak lze poridit sofistikovany power panel.