Blade CX2 dotaz na zkušené uživatelé této helikoptéry

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sonics31

Blade CX2 dotaz na zkušené uživatelé této helikoptéry

#1 Příspěvek od sonics31 »

Ahoj lidi jsem modelář začátečník a potřeboval bych poradit ohledně Blade cx 2 .
Můj problém se nachazí v mé neznalosti :-D :-D
během prázdnin sem nalétal tak 2 možná 3 čisté hodiny ,ovšem nikdy jsem nevyužil tah motoru na maximum .
Teď když jsem chtěl využít tah motoru na maximum zjevila se mi na avionice červená dioda ....
Na ovladači jsem měl maximalní tah a ze zelené diody mi přeblikla na červenou poměrně se bojím že mi odcházejí motory, nebo baterka a jelikož jsem amatér potřeboval bych názor někoho dalšího .
Předem se omlouvám za svou nemodelářskou mluvu ale opravdu jsem se do Rc modelařiny dostal před pár týdny a mám za sebou jeden let bez Tréninkového kříže a zbytek z tréninkovým křížem ...
Děkuji za odpověď :)
Sonics31
corona

Re: Blade CX2 dotaz na zkušené uživatelé této helikoptéry

#2 Příspěvek od corona »

sonics31 píše:..
Teď když jsem chtěl využít tah motoru na maximum zjevila se mi na avionice červená dioda ....
Na ovladači jsem měl maximalní tah a ze zelené diody mi přeblikla na červenou poměrně se bojím že mi odcházejí motory, nebo baterka a...

A co píšou v manuálu?

Odhaduju, že baterka už má za sebou dost cyklů, ztrácí kapacitu a při plným zatížení poklesne napětí.
Nelítej s ní naplno a začni shánět novou.
sonics31

#3 Příspěvek od sonics31 »

No mám k tomu český manuál ale že by byl stručný a popis kde co jak je tam nebyl což mě docela mrzí a hlavní manual je v němčině což je jazyk který absolutně neovládám :( :( je tam i anglický ale ten je na tom obsahově stejně jako ten český čily sem toho moc nepobral
Jo a díky moc za odpověď
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od František Koudelka »

Sice ten vrtulnik nemam ale mam podbny nazor, ta ledka je na vrtulniku? nebo na vysilaci? predpokladam ze na vrtulniku ale pokud na vysilaci mohou byt slabe baterie ve vysilaci

mohl bych poprosit o malickou sluzbicku? vite kolik je prumer vnejsi hridele u blade CX2...je to ten prumer ne ktery se nasazuje deska cykliky, predelavam jiny vrtulnik a chci pouzit desku cykliky z Blade CX2
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
corona

#5 Příspěvek od corona »

František Koudelka píše:... kolik je prumer vnejsi hridele u blade CX2...je to ten prumer ne ktery se nasazuje deska cykliky, predelavam jiny vrtulnik a chci pouzit desku cykliky z Blade CX2

Dutá hřídel je v ložiskách 4x8x3, takže vnější průměr = 4 mm.

Manuál je tady:
www.uloz.to/10302965/blade-cx2-manual-pdf

.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od František Koudelka »

Tak to je ok, to ma stejny prumer co potrebuju, diky
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
sonics31

#7 Příspěvek od sonics31 »

JJ Ledka je na příjmači ve vrtulníku už zařizuji baterii a pokud to bude dělat dále předpokladám že mi nejspíš budou odchazet motory takže už mám také vyhlednuté Díky moc za rady všem :-) je možné že jse ještě pro nějáké rady obratím tak doufám že se nebudete zlobit :) :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“