Asp 7,5 žhavík

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka Lh

Asp 7,5 žhavík

#1 Příspěvek od Jirka Lh »

Mám tento motor na cesně od airline a s tímto motorem jsem vylítal 10l paliva a odešli mi ložiska na klice,respektive to zadní větší,začalo mít velkou axiální vůli,motor postupně začínal mít divný zvuk,tak jsem ho rozebral a ložiska vyměnil..normálně se koupí v prodejně která se specializuje na ložiska.Vyměnil jsem pochopitelně obě..náklady 140kč za obě značková japonská ložiska.Nejvíc jsem se divil,že původní ložiska nemají vůbec žádné označení,prostě na nich nenajdete vůbec nic.S novými jsem odlétal cca 3l paliva a zatím v pohodě.Výměna ložisek je vcelku jednoduchá za pomoci plynového vařiče a mrazáku.Myslím,že ty čínské ložiska za moc nestojí,napište svoje názory a zkušenosti.
Lh.j
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ladaxvx »

Ahoj. Ano, souhlas...mám mimo jiné motor P.H. 5,8 ccm....celkem normálka, slušný výkon až asi taky něco okolo 10l paliva a najednou zvuk šrotovacího stroje. Ložiska ven, výměna jak píšeš...stačil plynový sporák v kuchyni na nahřátí a následné vyklepnutí. Výměna za nový Japan a chodí zase jako z partesu. Můj názor? motory, který tady stojí celkem přijatelný peníz a nejsou zrovna O.S Max. tak na nich výrobce nějak ušetřit musí a to tím, že aspoň ty ložiska jsou brakový...toť můj názor. Laďa.
mnov

#3 Příspěvek od mnov »

Názorů a zkušeností na toto téma je zde napsáno celkem dost. Pokud zadám vyhledat ložiska AND ASP ve spalovacích motorech, tak mi to najde 25 vláken (jedno z nich: . http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18560&highlight=asp+lo%BEiska).
ztnext

#4 Příspěvek od ztnext »

No nejhorší na tom všem je ,že ty ASP celkoně za nic nestojí.
Ten motor je celý jak ty ložiska, ale tomu přece odpovídá cena, ne?
Toť můj názor.
Heslo dne: S kecama vydržíš než se roztočí vrtule.
mnov

#5 Příspěvek od mnov »

ztnext píše:No nejhorší na tom všem je ,že ty ASP celkoně za nic nestojí.
Ten motor je celý jak ty ložiska, ale tomu přece odpovídá cena, ne?
Toť můj názor.

Kolik motorů ASP provozuješ, nebo jsi provozoval. :?:
ztnext

#6 Příspěvek od ztnext »

....Teď už mi nesmí do chalupy, jen blbec udělá stejnou chybu dvakrát a koupí zase ASP!. Ale k těm ASP napíšu ještě něco.
Před časem jsem se ptal přímo jednoho prodejce proč neprodává jiné otory než ASP. Odpověděl, že jsou to skvělé motory a lidi to za ty ceny kupujou jak divý. Asi po roce jesm se dostal do stejný prodejny a světe div se motory nic jiného jen O.S.
Ptám se, kde máte ASP? A odpověď. Už je dávno neprodávám. Byla to samá reklamace a dohady se zákazníkama, no hrůza. Teď tu mám jen O.S. a mám klid. Co prodám o tom už neslyším.
To hovoří samo za sebe.
:wink: :wink: :wink:
Kdo nevěří ať si koupí ASP :idea:
Ale na druhou stranu, co by kdo čekal za tu lákavou a bezkonkurenční cenu. I tady jako všude jinde platí, že cena odpovídá kvalitě.
Určitě si ho bude chválit každý, než pozná jiný lepší.
Naposledy upravil(a) ztnext dne ned 12.06.2011 21:45, celkem upraveno 3 x.
Heslo dne: S kecama vydržíš než se roztočí vrtule.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TomasTR »

...jedna paní povídala.... :wink:
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
mnov

#8 Příspěvek od mnov »

ztnext píše:....Teď už mi nesmí do chalupi, jen blbec udělá stejnou chybu dvakrát!.

:lol: :lol: :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od arda1 »

ASPčka jsou naprosto v pohodě- 2T i 4T - :wink: arda1BOT
ICQ 638556901
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od StanleyT28 »

Provozuji ASP i Os Maxe a neměl jsem problém s žádným z obou značek. ASP jsou podle mě spolehlivé motory.....některé jsou v provozu už několik sezón.
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kacer08 »

Taky se musím zastat ASPček mám 2T i 4T bez problémů.
Dokonce i ložiska drží, leju do nich heli 5% a třeba na 7,5 jsem měl dřevěnou vrtuli od bambuli 12/8 motor točil do 10 tisíc nehřál se. A na ten motor jsem vylital 20l paliva bez jediný závady, motor je už u dalšího majitele a chodí mu dál. Já si na asp prostě nemůžu stěžovat stejně jako kolegové.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
72ka

#12 Příspěvek od 72ka »

Provozuji MVVS (15 let), ASP (2 roky), OS Max (2 roky), Thunder Tiger (necelý rok)... zatím jen MVVS 10 GFS odešlo futro na klice. Ostatní motory běží stále bez problémů. Nyní už vše na syntetiku Rapicon a TT na Tornado. Vím, že čínská ložiska jsou šmejdy už od výroby, ale při dobrém zacházení (větší konzervaci na zimu, konzervace ihned po letovém dni, skladování v suchu), vydrží tak dlouho, aby se ten motor za tu cenu hodně vyplatil.
Když letadlo kouří, je to správně!
margol

#13 Příspěvek od margol »

Provozuji ASP i MVVS bez problémů. Ale lítám jen rekreačně. Pro větší zátěže motoru (třeba rychlostní modely) bych asi ASP nevolil. Volba motoru záleží na způsobu využití. Jestli budu ASP používat k tomu k čemu není určen, pak můžu plakat, že je špatný.
Jirka Lh

žhavík

#14 Příspěvek od Jirka Lh »

Asp jsem měl jeden a asi už ani nechci,koupil jsem mírně olétanou mvvs s ladákem a je to rozhodně lepší investice než china :P a hlavně je výkonnější a maličko mín žere. Další věc je že mvvs vůbec nevadí lítat dlouho pod plným kdež to asp při vzdušných honičkách pod plným dlouho nevydrží.Mě ty ložiska odcházeli hlavně při lítání naplno.Možná ten kdo lítá na větší volnoběh ten motor něco vydrží,ale na nudu ho mít nemusím. Jinak zkušenosti kolegů,co mě než jsem tento motor kupoval tak se jen potvrdili. Je dost možné, že je kolísavá kvalita produkce,ale to je jiná věc :idea:
Lh.j
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“