Pristani do travy

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Pristani do travy

#1 Příspěvek od František Koudelka »

Mam micro letadlo SU-26xp parkzone, mam za sebou asi prvni tri lety s RCletadlem, jak s tim nejak slusne ...spadnout... :lol: ..je lepsi letat bez podvozku a nebo s podvozkem, zatim jsem letal s podvozkem a pri pristani na travnik proste nejak porad nedokazu dat ocas natolik dolu aby to nejak slusne spadnulo vzdycky to skonci na cumaku, bez podvozku mam zase strach o vrtuli abych ji neulomil....nejake rady a tipy...diky
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MODYN »

Plácni s tím bez podvozku do vysoké trávy, nebo do pšeničného pole:) To se pak éro nedotkne ani země :wink:
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od František Koudelka »

vysoka trava prave neni, chodim na posekane hriste, je pravdou ze jsem s tim tak desetkrat uz prastil, zvlaste pri prvnich pokusech o let a jen jednou mi prasknul trup, slepeno lepidlem, zatim drzi, ale rad bych aspon vedel nejakou teorii jak co nejbezpecneji na travniku pristat a zda teda letat bez podvozku nebo s nim, pristavat uplne s vypnutym motrem?...proste jak na to... :D
diablotin

#4 Příspěvek od diablotin »

podle popisu s tím přistáváš moc pomalu a výškovka už to není schopná srovnat.takže přibližuj se na vyšší rychlosti,těsně nad zemí to srovnej do přímého letu a pomalu přitahuj výškovku.Tím vytrácíš rychlost a samo to sedne.
v praxi s tím můžeš letět trochu na plynu srovnej to a těsně nad zemí stáhni plyn a přitahni výškovku.prostě to tam dotáhneš na motoru.Je to jednoduší v tom že to nemusíš podrovnat tak přesně a dorovnáš to plynem.
Naděje umírá až po nás.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od František Koudelka »

diky, zkousel jsem sim ale tam nemam mic tak maleho a lehkeho a letat teda s podvozkem nebo bez? s podvzkem dostane ranu predek trupu...zrovna to lepene :? a bez podvozku zase mam strach abych nezlomil vrtuli, posledni pristani bylo za bezvetri ale kdyz jsem byl teprve na druhem letu tak foukalo a to se mi jednu chvili letadlo ve vzduchu skoro zastavilo, proti vetru to taky udela sve....
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kacer08 »

Tohle sučko mám též,je to mrška, já s tím přistávám tak že se snažim dostat co nejníže a co nejpomaleji spadnout,pokud fouká tak přistávám jat helina :-) rozhodně se nesnaž přistávat jako na beton,tzn. na rychlosti jako opravdové éro,ten podvozek s mikro kolečkama na to není dělanej a časem ti díky tomu praskne trup do půlky jako mě.
vrtule mi za dva roky ještě nepraskla a to už dostala spoustu ran.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od František Koudelka »

Takze teda radeji letat bez podvozku?, vrtuli mam i nahradni takze vetsi strach mam o ten trup...a pokud bych sel na vrtuli tak spise asi ulomim vrtuli nez poskodim neco na letadle
helbo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od helbo »

ak mas male kolieska, tak pristatim do travy sa prekotis vzdy na cumak... proste neprejdu cez travu a hrboly ... najlepsie bude lietat bez podvozku ak chces pristavat do travy ... neboj vrtula sa vzdy uhne, je tam mala pravdepodobnost zlomenia ... napr so samokridlom som lietal tak 3 sezony ... no vrtula sa mi nikdy nezadrapla o zem ... proste ta trava ti ju pretoci spravne ... toho by som sa nebal ...
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
StrycAlois

#9 Příspěvek od StrycAlois »

Alternativní způsob přistávaní s malými, zejména pěnovými, modely do trávy je zde:

http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... v-do-travy

Obrázek

Je ovšem fakt, že je spíše vhodný pro modely s dmychadlem. Nevím, zdalipak to někdo zkoušel i s vrtulovými.
Naposledy upravil(a) StrycAlois dne úte 07.06.2011 21:32, celkem upraveno 1 x.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od František Koudelka »

dekuju, zkusim to asi bez podvozku a jak jste psali jit rychleji a pred zemi pak jen vypnout motor a pritahnout, o ten trup mam strach prave v tom miste podvozku uz mi to tam jednou prasklo ale ne z duvodu pristani ale padu, slepeno a zatim drzi uvidime jak dal, kazdopadne moc diky za tipy jak na to :D
helbo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od helbo »

potom si davaj pozor po pritiahnuti to bude dost vrtkave ... najskor si budes musiet pomoct asi aj trosku motorom :) a pristat ako harrier
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od František Koudelka »

snad to casem vychytam no, jde mi samozrejme hlavne o to abych neposkodil letadlo, ale kdyz to prezilo ty pady co jsem s nim zazil tak snad ta pristani nebudou tak katastroficka, skoda ze nam v parku neudelali pristavaci drahu :lol: ...jeste by se mozna dalo trefit na cyklostezku kdyz tam zrovna nic nepojde :D
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od František Koudelka »

Tak jsem si to dnes vyzkousel a na podruhe se povedlo, krasne na bricho, prvni let jsem zapomel zapnout stopky tak jsem let pretahnul a spadnul jsem na cumak ale patrne kvuli vibite baterii, kdyz sem to chtel v posledni chvili srovnat uz letadlo nereagovalo, na ty stopky nejak zapominam :oops:

trosku mimo tema, doma nez sem sel letat vse chodilo ale pak na hristi pred letem servo kridelek reagovalo strasne pomalu, melo plne vychlyky to ano ale pri prudkem pohybu kniplu reagovalo pomalu, odletal jsem tak obe baterky na vlastnim ovladani letadla jsem to nejak nepoznal.....letam klidne tak to asi nejak nevadilo ze to reaguje pomalu, doma jsem pak znuvu letadlo zapojil a chodilo to porad pomalu, tak jsem chvili hejbal hejbal a najednou to zacalo zrychlovat a ted to chodi zase normalne..netusite nekdo proc tohle....zajimave je ze to zacalo pak nabihat postupne.....proste reagovalo to rychleji a rychleji az pak uz normalne
helbo
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od helbo »

František Koudelka píše:Tak jsem si to dnes vyzkousel a na podruhe se povedlo, krasne na bricho, prvni let jsem zapomel zapnout stopky tak jsem let pretahnul a spadnul jsem na cumak ale patrne kvuli vibite baterii, kdyz sem to chtel v posledni chvili srovnat uz letadlo nereagovalo, na ty stopky nejak zapominam :oops:

trosku mimo tema, doma nez sem sel letat vse chodilo ale pak na hristi pred letem servo kridelek reagovalo strasne pomalu, melo plne vychlyky to ano ale pri prudkem pohybu kniplu reagovalo pomalu, odletal jsem tak obe baterky na vlastnim ovladani letadla jsem to nejak nepoznal.....letam klidne tak to asi nejak nevadilo ze to reaguje pomalu, doma jsem pak znuvu letadlo zapojil a chodilo to porad pomalu, tak jsem chvili hejbal hejbal a najednou to zacalo zrychlovat a ted to chodi zase normalne..netusite nekdo proc tohle....zajimave je ze to zacalo pak nabihat postupne.....proste reagovalo to rychleji a rychleji az pak uz normalne

pravdepodobne spina v serve ... a si to prechodil hore dole... mozno daka oxidacia servo potenciometru ...
toto sa stava vacsinou cez zimu ze primrznu, potom to treba pred startom 5 minut rozhybavat :) ... no v tomto pripade to bude spina (ci uz prach, mast alebo oxidacia)
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od František Koudelka »

Asi neco v servu no, s tim servem jsou problemy od zacatku, ja uz sem ho cistil, ale nez abych jej menil tak radeji koupim cele letadlo, servo 16liber a cele letadlo 40....mel jsem strach aby nebyl nejaky problem ve vysilaci treba ale ostatni dva modely chodi bez problemu
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“