Odstranění barvy na Lexan

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

Odstranění barvy na Lexan

#1 Příspěvek od AR1 »

Zdar,

koupil jsem si barvu na lexanový karoserie na auta, odstín tzv Smoke, od které jsem čekal efekt ztmaveného nebo zabarveného "skla". Jedná se o barvu ve spreji co dováží Pelikán, název na ní není, jen RC Car Colours. Výsledek se mi ale nelíbí, je to pořád takový tečkovaný, jako když je ve spreji malý tlak a barva není dobře rozprášena.

Ale dotaz - čím to sundat? Zkusil jsem všechno možný, už i celonoční lázeň v louhu a ono to pořád drží...
cilek

#2 Příspěvek od cilek »

Myslím, že to z lexanu nijak nesundáš. Funguje to tak, že se lexan barvou naleptá a ta se do něj zažere. A znáš to, když je špína zažraná... :roll:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AR1 »

Takže jedině Perwoll :D

No to jsou mi věci, to bych nevěřil......
Zbynass1

#4 Příspěvek od Zbynass1 »

Sprej je třeba vždykcy nejdřív vyzkoušet bokem, když moc prská většinou stačí zvýšit tlak, stačí sprej pořádně nahřát horkovzduškou nebo kolega to dělá na kamnech, ale až to přeženete a sprej vám bouchne tak za mnou nechoďte že jsem vás naváděl :) já to obvykle zahřívám a zároveň protřepávám aby se ta barva uvnitř ohřála rovnonoměrně, ono se to pak celkem hezky rozlívá, dokud se to dá udržet bez problémů v ruce tam myslím nebezpečí nehrozí
nahoru může, dolů musí
zdenek32

#5 Příspěvek od zdenek32 »

Žepry to jde odlakovačem na nechty nechat to dil pusobyt :lol:
JMalik

#6 Příspěvek od JMalik »

zdenek32 píše:Žepry to jde odlakovačem na nechty nechat to dil pusobyt :lol:

Sežere mu to ten lexan :wink:
Nesundáš to ničím.
Je fakt, že sprejům hodně pomůže to zahřátí na kamnech, v horké vodě.... Je to na vlastní nebezpečí, nemůžeš pak tady kvičet že jsi to přehnal a vymalovalo Ti to ten útulek kde bydlíš.
Z kouřových sprejů je dobrý ten od Tamiy, dobře a rovnoměrně se rozprašuje. Nastříkni mnohem slabší vrstvu než si myslíš, jinak to bude černé jako bota. Při stříkání se to zdá tak akorát, až to uschne, tak to značně ztmavne.
jikr

#7 Příspěvek od jikr »

Mně se na kabině povedlo to samé . Smyl jsem to Perchlorem a kolega to prý smýval ativátorem . Ale je pravda , že kabina pak byla už trochu zmatnělá . Ale pokud to budeš znovu stříkat , tak to nevadí . Barvu jsem měl od Tamiye .
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darth.hokro »

nejlepší metoda, jak sundat barvu z lexanu, je nechat ji opískovat. Já zkoušel metodu, brzdovou kapalinou. lexan zůstal pak mléčný. Na 1:18 jsem zkoušel ten odlakovač na nehty, musí být bez acetonu. Je to piplačka, umýval jsem to několik dní. Příště radši koupím novou karosku :D
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od AR1 »

Samý dobrý zprávy.... :D
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darth.hokro »

Bohužel, Tuhle barvu jsem taky koupil, byla levná :D kupoval jsem černou metalízu.Stříknul karosku na 1:8 a udělalo to to samé co tobě a ještě ke všemu se začá pomalu loupat. Nejlepší jsou Tamiya. Před stříkáním, dobře odmastit v Jarové vodě. Pak stříkat několik tenkých vrstev, klidně i 5. Výhoda u autíčka je že to můžeš pak zamaskovat nálepkama :lol:
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

AR1 píše:Samý dobrý zprávy.... :D

Zjednoduším Ti to .
Bez následků to nedostaneš dolů vůbec ničím.
Věříš mi ? :lol: :lol: :lol:
( v dalším kole Tamiya)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od arda1 »

Co zkusit louh? Jen nápad- plast by napadat neměl - barvu snad (snad)ano.. arda1BOT
ICQ 638556901
JMalik

#13 Příspěvek od JMalik »

arda1 píše:Co zkusit louh? Jen nápad- plast by napadat neměl - barvu snad (snad)ano.. arda1BOT

:lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

Aha - no tak nic- (úvodní příspěvek jsem nějak nedočetl do konce)-nu dobrá jsem vůl - ale jinak -mám od Motipu odstraňovač(průmyslový) na barvy (sprej) - za zkoušku by to možná stálo...(teď jsem byl jsem v kotelně a vysypal si na hlavu kýbl teplýho popela)... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT
ICQ 638556901
JMalik

#15 Příspěvek od JMalik »

Vypni automatický odpovídač ARDA1BOT, používej tu věc co máš na krku :wink:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“