mozem tankovat sintetiku?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
bflame
Kontaktovat uživatele:

mozem tankovat sintetiku?

#1 Příspěvek od bflame »

Zdravim mam otazku mozem do spalovaka ASP 46 2-takt tankovat
sintetiku aj ked jednu sezonu lietal na klasiku s ricinom?

Dakujem
DX7s + Phoenix protos 500
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mikvalik »

Spíš asi ne, jel na rycín dost dlouho.
Velox Revolution II ZDZ 50NG
EasyStar II
LOOP VA
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RolloThomassi »

jestli za tu sezonu naběhal dvě hodiny na bohatou směs , tak je akorát zaběhaný a je ideální doba přejít na syntetiku.

Zkus ho vypláchnout palivem se syntetickým olejem a uvidíš, kdyby ztratil výkon , vrátíš se k ricinu.
Horší situace je , jestli je plný karbonu a ten se začne uvolňovat. Ale sundat výfuk , svíčku , nebo dokonce hlavu snad dokážeš ,aby ses kouknul.
Pohled přes výfuk na válec by měl stačit.

Sezona je fakt relativní pojem. Počet hodin je vypovídající.
Zhovadilost do diskusí přinášejí dvě skupiny lidí: Fanatičtí zastánci či odpůrci jedno čeho a ti, kteří záměrně nebo z neschopnosti nerozumí psanému textu a diskutují s něčím, co autor neřekl, takže výsledkem je "argument", odvozený vadnou logik
bflame
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bflame »

zabeh a asi 8-10 hodin isiel na ricin.
cizak

#5 Příspěvek od cizak »

Já teda nevím ale mě jeden velmi uznávaný servisman motorů radil že je to fuk a navíc že klidně si namíchat vlastní směs , tak jsem koupil 2,5L 80/20 Ricin + 4L Tornado syntetiku , v poměru víc syntetiky zaběh čtyřdobé ASP a dvoudobý MVVS 7,5 jsem jel na 90% Ricinu - na pátou nádržku už byl poměr na 80% syntetiky.

Pak nějak mne napadlo že zbylý čtvrtlitr Ricinu prostě nebudu skladovat , že to propálím motorem a už na tu ricinovou sračku vůbec nechtěl jet jak byl namlsaný a tak jsem to naředil 50 na 50% a sněd to ale nebylo to ono pak jsem na uskladnění projel zase 90% syntetiky a jel jak víno , tož klidně to udělej taky tak a musí být vše v naprostém pořádku s mísením žádný problém není ale ten ricin to je teda sajrajt to se nedá srovnávat a motor sotva de a blivajs z toho ukrutnej , nechápu jestli to někdo ještě používá , i kdyby na syntetiku byla životnost motorů o 10-20% nižší tak to jen ptoto že na to motory dou jak brus a nedusí se tou fermeží a při ceně 50Usd za např ASP8,5 a 16USD za poštovné tj kolem tisícovky po pár letech nový motor asi není o čem přemýšlet ... ... 8)
Naposledy upravil(a) cizak dne pon 24.01.2011 19:27, celkem upraveno 1 x.
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RolloThomassi »

syntetika
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.p ... synteticky

ricin
http://www.slovnik.cr/cizich-slov/ricin/

když už jste dislektici , nebo žáci třetí třídy , tak si nainstalujte do wordu slovník s automatickou opravou chyb a pište prvně tam.
Zhovadilost do diskusí přinášejí dvě skupiny lidí: Fanatičtí zastánci či odpůrci jedno čeho a ti, kteří záměrně nebo z neschopnosti nerozumí psanému textu a diskutují s něčím, co autor neřekl, takže výsledkem je "argument", odvozený vadnou logik
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RolloThomassi »

bflame píše:zabeh a asi 8-10 hodin isiel na ricin.

Mi takové motory ochotně přešly na syntetiku. Nebál bych se.
Ricin sice líp maže a chladí a voní , ale kdo to má omývat z éra :-)
bflame
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od bflame »

Dik vsetkym. Hned som kludnejsi dam syntetiku.

8)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DAF »

RolloThomassi píše:syntetika
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.p ... synteticky

ricin
http://www.slovnik.cr/cizich-slov/ricin/

když už jste dislektici , nebo žáci třetí třídy , tak si nainstalujte do wordu slovník s automatickou opravou chyb a pište prvně tam.

Když už jsme u toho pravopisu, tak d"Y"slektik . Je to cizí slovo, vím, tam bych to s přimhouřenýma očima i přešel, spíš, než s"I"ntetiku a r"Y"cin. Ta dvě poslední slova používáme mnohem častěji, tak bychom je mohli umět i psát. Jéé, teď abych nedostal držkovou, že nepíšeu k věci :oops:
P.S. jsou zde i horší věci - "mněl"
Hitec Aurora 9X
bflame
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bflame »

Chalani kaslite na to ved forum pravopisu je tusim na inej webstranke
a este raz dik za rady.
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RolloThomassi »

DAF píše:Když už jsme u toho pravopisu, tak d"Y"slektik .

http://www.slovnik-cizich-slov.cz/dislektik.html
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od StanleyT28 »

Něco k tématu: Motory které jsem provozoval na Rapicon (syntetika) jsem vzhledem k tomu, že mi došlo loni v létě palivo a bylo doma jen 80/20 pro záběh bez problémů přeladil na tohle palivo. Žádné zmlsání syntetikou se nekonalo, nevím. Za druhé i od syntetiky mám éro zaprskané olejem jak prase. Ale někde jsem četl, že motory s invertní montáží, oba moje současné případy, mají výfuk orientovaný nevýhodně na levou stranu modelu, což prý vede k tomu, že proud od vrtule se stáčí směrem k trupu a lepí ten bordel na model. U modelů kde byl vývod pod modelem to bylo celkem v pohodě. Za třetí: na druhou stranu jsou ty invertně uložené motory stále krásně čisté, což u ricinu jaksi nelze :-))
DAF
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DAF »

to Rollo Thomassi, když zadám do vyhledávače dys... - vyběhne několik stránek, když zadám dis... - vyběhne také několik stránek (překvapivě!). Když napišu ve wordu dys... hlási to jako dobře, když napíšu dis... hlási to chybu. Nevím, co je ten tvůj slovník cizích slov zač, ale má soudružka manželka v souč. době studuje speciální pedagogiku a také tam maji dys... a ne dis... Např. stránka zabývající se přímo touto problematikou http://www.basic.cz/ má napsáno dys... Tak, teď si vyber vadnou logiku.
Máš ale pravdu, že syntetika se píše s Y a ricin s I, na tom se shodnem. S ohledem na náš koníček by aspon toto mělo být mezi námi známo.
A howghh, nebo dostanem oba po tlamě za mimotématní plkání.

A pokud jde o výměnu oleje v palivu, asi bych se podíval do válce a na píst. Pokud to nebude nějak výrazně zanesené karbonem, zkusil bych to ještě vyměnit. Pokud bude na hlavě ve spalovacím prostoru a na boku pístu již znatelnější vrtsvička, asi bych to už nedělal.
Hitec Aurora 9X
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ladaxvx »

StanleyT28 píše:Něco k tématu: Motory které jsem provozoval na Rapicon (syntetika)... :-))

No a kde máš jistotu, že do toho Rapiconu nějací šetřílci nenamíchali trochu ricínu??? taky se to tady už řešilo, jak poznat co je v tom palivu skutečně...
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od StanleyT28 »

Jistotu asi dneska nemáš nikde, na motoru je to ale citelně znát. Tornádo například má asi 2-3 % ricinu ale tak malé množství nenadělá tolik karbonu a napečeniny jako klasické palivo.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“